Berenschot verhuist naar Life kantorencomplex in Papendorp

11 september 2019 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Na twintig jaar gevestigd te zijn geweest aan de Europalaan in Utrecht neemt Berenschot volgend jaar een nieuw kantoor in gebruik. Het oer-Hollandse organisatieadviesbureau blijft trouw aan Utrecht en verhuist naar kantorencomplex Life in Papendorp.

Aan besluit om het huidige huurcontract niet te verlengen, maar naar een nieuw bedrijventerrein te verkassen ging een uitgebreide procedure vooraf. Een speciale huisvestingscommissie werd ingesteld. Het orgaan werkte met een externe adviseur samen om alle opties en, nog belangrijker, de behoeften binnen de organisatie, af te wegen. Via een online enquête werden consultants gevraagd naar hun voorkeuren, terwijl een technische analyse voor iedere optie aspecten als kosten, duurzaamheid en goede bereikbaarheid in kaart bracht.

Op basis van de analyse viel de keuze op verhuizen. “Life voldoet in vele opzichten aan de criteria”, zegt directievoorzitter Hans van der Molen. Allereerst ligt het nieuwe kantoor op een prachtige zichtlocatie, “zowel vanaf de A2 als A12”. Ten tweede voldoet het nieuwe pand aan alle wensen van Berenschot ten aanzien van nieuwe manieren van werken: “Life is een inspirerend, modern en duurzaam pand.”

Life

Het Life-kantoorgebouw werd in juni 2017 voor circa €13 miljoen gekocht door Angelo, Gordon en APF International. De kopers begonnen direct aan een grootschalige renovatie van het gebouw, dat een vloeroppervlakte heeft van 16.700 m2. Die herontwikkeling is in de smaak gevallen bij huurders – tien maanden na de oplevering van het gebouw aan de Van Deventerlaan is nog maar 700 m2 beschikbaar. Berenschot zal een van de grotere huurders worden in het pand, met een langjarig contract voor 2.910 m2 aan gehuurde kantoorruimte, verdeeld over anderhalve verdieping.

Berenschot verhuist naar Life kantorencomplex in Papendorp

Papendorp lijkt met de komst van Berenschot langzaamaan aan te veranderen in een echte hotspot voor consultancybureaus. Andere grote bedrijven die op hetzelfde bedrijventerrein zijn neergestreken zijn onder andere Deloitte, IG&H, Mobilee, Wielinq, PA Consulting Group, Quintop en RGP.

Flexibiliteit

Wat voor Berenschot ook heeft meegespeeld in de keuze voor het Life-kantorencomplex is dat het huurcontract met de vastgoedeigenaren Angelo, Gordon & APF International verschillende afspraken bevat rondom ‘flexibiliteit’, een gegeven “dat goed past bij de toekomst van Berenschot”, erkent Van der Molen. De markt waarbinnen het bureau opereert, consultancy en onderzoek, is een cyclische markt, waarbij er in tijden van groei meer ruimte nodig is, maar het in tijden van krimp van belang is om ook de vaste kosten mee te kunnen bewegen.

Utrecht inruilen voor een andere stad is nooit echt een optie geweest, stelt de topman: “Met ruim 250 adviseurs, die zich voor opdrachten door heel Nederland begeven, is de centrale ligging van Utrecht bij uitstek geschikt.” Het bureau is sinds 1971 gevestigd in Utrecht. Vandaag de dag heeft het advieskantoor ook een locatie in Brussel, vooral voor zijn onderzoeks- en consultancywerk voor de Europese Commissie.

Op 1 april 2020 zal het zover zijn: dan nemen de consultants en staf van Berenschot hun intrek in het nieuwe Life-complex. Van der Molen: “We vertrouwen erop hiermee een goede en verantwoorde huisvestingskeuze te maken en verwachten ons er snel thuis te voelen.”

Berenschot werd opgericht in 1938, het bedrijf telt momenteel 350 medewerkers en genereert een omzet van €45 miljoen.