Overheidsexpert Katja Verhulst aan de slag bij Berenschot

13 augustus 2019 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Berenschot heeft zijn publieke sector praktijk versterkt met ervaren overheidsexpert Katja Verhulst. Zij houdt zich bezig met advisering over de digitale transformatie in de publieke sector. Specifiek richt zij zich hierbij op de overheidsprocessen.

Katja Verhulst is een ervaren directeur en manager met meer dan 25 jaar ervaring in de publieke sector en op gebieden als de informatiesamenleving, digitalisering en verandering binnen de overheid. Sinds april 2016 is Verhulst werkzaam geweest als plaatsvervangend directeur Informatiesamenleving en Overheid bij het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Daar was ze verantwoordelijk voor de realisatie van de doorbelasting van de Generieke Digitale dienstverlening, het ontwerp van de governance en de samenstelling van de eerste agenda NL DIGIbeter.

Tussen 2011 en 2015 heeft ze leidinggegeven aan de directie Bedrijfsvoering en Financiën en de Haagse Inkoopsamenwerking gecreëerd. Eerder was ze onder meer plaatsvervangend en waarnemend directeur Concernondersteuning bij het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (2007-2010).

Overheidsexpert Katja Verhulst aan de slag bij Berenschot

In een reactie laat Roeland Stolk, Managing Director bij Berenschot, weten verheugd te zijn met de komst van hun nieuwe en ervaren collega: “We zijn verheugd en trots dat Katja Verhulst ons bureau komt versterken. We zien hiermee kansen om onze dienstverlening rondom de bestuurlijke en praktische uitdagingen van de digitale transformatie te verbreden.” In de afgelopen periode voerde Berenschot al diverse grote projecten op dit thema uit, zoals het ontwikkelen van een blockchainplatform voor het afhandelen van gemeentelijke diensten en de publicatie van het rapport ‘Datagedreven sturing bij gemeenten’ voor de VNG.

Digitale transformaties in de publieke sector

Verhulst adviseert in haar nieuwe rol opdrachtgevers over de digitale transformatie in de publieke sector. In het bijzonder focust ze zich daarbij op de overheidsprocessen. Dat doet ze vanuit de ‘digitale publieke sector’-dienstverlening die Berenschot aanbiedt. De publieke sector praktijk van Berenschot beschikt over ruime ervaring met informatisering binnen de digitale publieke sector, waaronder de digitale overheid.

De adviseurs richten zich bijvoorbeeld op strategische vraagstukken rond de sturing en inzet van technologische ontwikkelingen en organisatie-inrichtingsvraagstukken van de IT- en informatiefunctie. Bijvoorbeeld ten behoeve van digitale dienstverlening of de (her)inrichting van een digitaal loket. Maar ook het stimuleren van een regieorganisatie door mogelijkheden uit de omgeving te benutten zonder de controle te verliezen. “Onze ondersteuning richt zich dus op verbetering van de dienstverlening aan de klant en het interne proces”, licht Berenschot toe.

Met de komst van Katja Verhulst zet Berenschot in op verdere groei van zijn footprint. Het adviesbureau kan bovendien terugkijken op een geslaagd afgelopen jaar waarin het een omzetstijging van 7% wist te realiseren, naar €45,5 miljoen. Volgens topman Hans Van der Molen, die sinds september 2017 aan het roer staat van Berenschot, laten de resultaten zien dat het adviesbureau de weg omhoog definitief heeft ingeslagen. Anno 2019 telt Berenschot 237 adviseurs.