Groeiend Vanberkel Professionals blijft een mensgedreven bureau

08 augustus 2019 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Meer nieuws over

“Vanberkel Professionals is een ambitieuze, maar ook mensgedreven organisatie.” Dat zei de topman en oprichter van Vanberkel Professionals, Bob Van Berkel, tijdens een recente bijeenkomt voor de medewerkers van het bureau. 

“We zijn een bedrijf voor de publieke sector”, zegt directeur Van Berkel, die zijn professionele loopbaan begon als assistent accountant bij de gemeente Den Haag in 1996. Na iets minder dan vier jaar maakte hij de overstap naar Big Four-kantoor Deloitte, waar hij doorgroeide naar de rol van manager. Na een tijdje als interimmanager in finance gewerkt te hebben bij Yacht, koos hij voor het ondernemerschap. 

“Vanberkel Professionals ontstond twaalf jaar geleden vanuit de aspiratie om met financiële dienstverlening de brede publieke sector een bewezen oplossing op maat te bieden. In de eerste jaren van ons bestaan waren we voornamelijk gericht op audit en bedrijfsvoering voor rijksoverheid, lokaal bestuur en woningcorporaties,” herinnert Van Berkel zich over de eerste jaren van de organisatie uit Zoetermeer. 

In de afgelopen periode heeft zijn bedrijf een andere gedaante aangenomen: “Sinds 2017 is Vanberkel Professionals zich meer in de breedte gaan ontwikkelen. Dit is gestuurd door de behoeften van onze opdrachtgevers en natuurlijk eigen medewerkers.”

Groeiend Vanberkel Professionals blijft een mensgedreven organisatie

Naast de bekende dienstverlening van Vanberkel Professionals – denk hierbij onder meer aan interim opdrachten, adviezen en workshops – is het bedrijf steeds meer betrokken bij training- en professionaliseringstrajecten, vertelt Van Berkel: “We leiden professionals op en vragen onze opdrachtgevers daarbij om sturing.” En recent is een praktijk voor fiscale dienstverlening gelanceerd. 

“Daarnaast vragen onze opdrachtgevers ons steeds vaker om advies uit te brengen. De adviezen lopen uiteen van businesscases tot het optimaal gebruik van data en het uitvoeren van kostprijsonderzoeken. Die variatie waarderen wij beslist binnen Vanberkel Professionals, dat houdt ons scherp.”

Vanberkel Professionals groeit hard. De afgelopen jaren is het adviesbureau meerdere malen uitgeroepen tot FD-Gazelle, het prestigieuze predicaat dat het Financieel Dagblad jaarlijks uitreikt, laat Van Berkel trots weten: “We behoren dus al enige tijd tot de beste 250 groeibedrijven van Nederland. En die waardering past weer perfect bij onze tienjarenstrategie: groeien op meerdere fronten om professionals, consultants en beslist ook opdrachtgevers optimaal te faciliteren.” 

Hoewel Van Berkel meer dan tevreden is over de bedrijfsresultaten, heeft hij absoluut nog ambities die hij wil verwezenlijken. “In 2019 hopen we meerdere nieuwe collega’s te verwelkomen. Dat sluit aan bij ons streven: het jaar eindigen met een team van zo’n negentig professionals. Dat betekent niet dat we geen zaken meer gaan doen met samenwerkingspartners en zzp’ers: integendeel, zij groeien mee met onze ambities. In onze strategie gaan we er vanuit dat we over tien jaar 400 opdrachten hebben die we in samenwerking met al onze partners vervullen. Vanberkel Professionals faciliteert daarbij collega’s en opdrachtgevers optimaal door verbinding, professionalisering en uitdaging.” Hij sluit af, “we blijven een mensgedreven organisatie.”