Gerard Ekhart en Hein van Stokkom associés bij WagenaarHoes

28 juni 2019 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

WagenaarHoes heeft twee nieuwe associés toegevoegd aan het adviesteam: Gerard Ekhart en Hein van Stokkom.

Gerard Ekhart (1962) wordt door WagenaarHoes omschreven als een pragmatisch adviseur en leider. Hij heeft de afgelopen circa dertig jaar voor zo’n tien werkgevers gewerkt. Hij begon zijn loopbaan binnen een productie-omgeving en werkte in verschillende supply chain functies binnen Stork, Unilever en Wärtsilä, een industrieel ingenieurs bedrijf uit Finland. Later vervulde hij twee rollen bij consultancykantoren: zo was hij Principal Consultant bij Capgemini Consulting (tegenwoordig Capgemini Invent) en was hij Partner bij Coppa, een adviesbureau voor de inkoopwereld.

De afgelopen tien jaar was Ekhart werkzaam als zelfstandig consultant, vanuit zijn eigen firma Imengo. Klanten voor wie hij actief was, waren bijvoorbeeld Sitech Services, waar hij een groot strategisch transformatieprogramma in de bedrijfsvoering leidde; Plymovent, waar hij een leidende rol binnen het supply chain team vervulde; en Wolverine Worldwide, waar hij ondersteunde bij de bouw van een nieuw Europees distributiecentrum in Heerhugowaard.

Zijn kracht licht volgens WagenaarHoes in het vermogen om strategische plannen naar tactische realiteit om te zetten. Ook is hij sterk in het initiëren van de noodzakelijke procesveranderingen om verandering duurzaam te maken. De Six Sigma expert zal zijn advieswerk voor het consultancybureau gaan combineren met zijn wetenschappelijke carrière (Ekhart is eerder dit jaar gepromoveerd aan zowel een Nederlandse als Britse universiteit) en een aantal toezichthoudende rollen.
Gerard Ekhart en Hein van Stokkom associés bij WagenaarHoes

De zeven jaar oudere Hein van Stokkom (1955) brengt uitgebreide ervaring in het publieke domein mee naar WagenaarHoes. De afgelopen vijftien jaar fungeerde hij als secretaris directeur bij Waterschap Brabantse Delta. In die functie leidde Van Stokkom een groot aantal vernieuwende samenwerkingstrajecten, waaronder de fusie van vijf waterschappen, maar ook de regionale belastingsamenwerking en het opzetten van een gezamenlijk laboratorium voor negen waterschappen. Ook landelijk en internationaal was hij betrokken bij tal van grote interbestuurlijke samenwerkingstrajecten. Van Stokkom was eerder actief binnen Rijkswaterstaat, waar hij diverse functies bekleedde, waaronder als directeur Water bij directie Oost Nederland.

Sinds eind 2018 heeft hij een eigen adviespraktijk op het terrein van bestuur & management, organisatieontwikkeling, en informatievoorziening. Ook is hij nog op parttime basis als directeur bijzondere projecten werkzaam bij Waterschap Brabantse Delta. Hij is in die rol onder meer als strategisch adviseur betrokken bij de ontwikkeling en implementatie van een National Water & Sanitation Master Plan in Zuid-Afrika en projectleider van de samenwerking waterketen VNG-Unie-Vewin.

“Hein denkt strategisch en onafhankelijk en werkt bestuurlijk sensitief en verbindend, met aandacht voor het proces en de mens. Met een scherp oog voor het geheel, heeft hij het vermogen snel tot de kern te kunnen komen”, aldus WagenaarHoes.

Gerelateerd: Directie WagenaarHoes draagt stokje over aan nieuwe lichting.