Proven Partners trekt Jaya Boland aan als change consultant

14 juni 2019 Consultancy.nl 5 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Proven Partners heeft een nieuwe professional aan boord gehaald: Jaya Boland. De kersverse Change Consultant wordt lid van het AYCL (All You Can Learn)-programmabureau en zal zich vanuit die rol bezighouden met het e-learning platform. Daarnaast zal Boland meehelpen aan opdrachten met betrekking tot Samen Sturen bij zorginstellingen. 

Oorspronkelijk opgeleid als verpleegkundige heeft Jaya Boland een groot gedeelte van haar loopbaan doorgebracht binnen het Radboudumc. Daar is ze op verschillende afdelingen (Neurologie, Medium care, MKA poli, Oncologie) jarenlang actief geweest. In haar laatste rol (2013-2015) binnen het medisch centrum, zette ze zich in als Community Manager voor AYA4, een community voor jongeren en jongvolwassenen tussen de 18 en 35 jaar die kanker hebben of hebben gehad – AYA staat voor ‘Adolescents & Young Adults’ – om AYA-zorg* in ziekenhuizen en de eerste lijn in te richten.

In de periode hierna werkte Boland enkele jaren als project manager voor Deelmee, een online kenniscommunity die professionals in het sociaal domein met elkaar verbindt. De afgelopen twee jaar zette ze zich vanuit die rol in voor AdSysco, een ontwikkelaar van ICT-oplossingen voor de zorg- en welzijnssector. De oplossingen richten zich bijvoorbeeld op het bevorderen van eenvoudig werken, het verminderen van registratiedruk en optimaliseren van de informatievoorziening.

Proven Partners

Inmiddels is Boland gestart als Change Consultant bij Proven Partners, een consultancybureau uit Den Haag dat zich onder andere toelegt op het wendbaar maken van organisaties. Boland vertelt over haar kennismaking met het adviesbureau en haar motivatie om zich aan te sluiten. “Ik ben bij Proven Partners uitgekomen omdat ik een gesprek met betrekking tot All You Can Learn (AYCL, een open leerplatform binnen zorg en welzijn), met een van de medewerkers van Proven Partners had. Ik had net besloten dat het tijd was voor een nieuwe uitdaging.”

Proven Partners trekt Jaya Boland aan als change consultantHet was in het bijzonder de aanpak van Proven Partners die de interesse bij Boland wekte: “Na mijn gesprek met Jos Breas ben ik op de site van Proven Partners gaan kijken. De werkwijze van Proven Partners sprak mij aan. Een organisatie wendbaar maken, een wendbare werkomgeving (fysiek en digitaal), maar ook de sherpa-gedachte en een prachtig opgebouwde site zorgden ervoor dat ik contact met Proven Partners heb opgenomen. Ik heb de stoute schoenen aangetrokken en gevraagd aan Jos of hij mijn cv onder de aandacht wilde brengen bij Leo en Dries (Leo van de Vorst en Dries Krens, de medeoprichters).”

Tijdens een telefonisch gesprek met Van de Vorst kreeg Boland weliswaar te horen dat haar cv niet paste binnen de organisatie, maar dat ze geloofden dat een persoon meer is dan haar of zijn cv. “Daardoor mocht ik aangeven waarom ik dacht dat ik wel paste binnen de organisatie”, legt Boland uit. Hierna volgden nog twee gesprekken waarna Boland te horen kreeg dat ze aangenomen was: “Ik ben trots dat ik mag werken voor een organisatie met oog voor de mens achter een cv.”

Ik hoorde er direct bij

De kersverse Change Consultant heeft de eerste maanden er inmiddels opzitten en blikt enthousiast terug: “De eerste 2 maanden zijn omgevlogen. Voordat ik in dienst was kreeg ik al een welkomstkaartje en een tasje met markers, post-its, pennen, enzovoorts. Ik voelde me meteen welkom. De eerste week kreeg ik een introductie & ontwikkelprogramma, waar veel zorg aan is besteed. Hierdoor kreeg ik snel het gevoel er echt bij te horen. Ik kreeg een mentor toegewezen en alles werd in werking gesteld zodat ik aan de slag kon.”

De eerste 2 weken vormden de opstartfase, denk aan het uitreiken van telefoon, computers, auto, enzovoorts. Hierna volgde de ‘Vlinderfase’, doel van deze fase is het leren kennen van de missie, visie en doelstellingen van de organisatie. Boland: “Ik was verrast dat er zo’n uitgebreid introductie & ontwikkelprogramma ligt. Elke nieuwe medewerker herschrijft dit programma. Op deze manier zorg je ervoor dat er kritisch en met open blik naar het programma gekeken mag worden.” Doordat Boland reeds werkervaring had mocht ze ook meteen reguliere taken op zich nemen. Ze licht toe: “Dit zorgt ervoor dat ik al snel een eigen plek binnen het team kreeg en ik nu ook het gevoel heb niet pas twee maanden in dienst te zijn, maar al veel langer binnen de organisatie rond te lopen. Door het vertrouwen en de ruimte die ik heb gekregen kan ik me ontwikkelen in het consultancy vak.”
 

Gevraagd naar haar taken en werkzaamheden, geeft Boland ten slotte aan: “Momenteel werk ik mee aan opdrachten met betrekking tot Samen Sturen bij zorginstellingen. Daarnaast ben ik lid van het programmabureau van AYCL (All You Can Learn)**. Binnen de zorginstellingen zijn we bezig met het wendbaar maken van organisatie, teams en medewerkers. Ik zit vooral op het niveau van teams en medewerkers. Daarnaast ga ik teams begeleiden met betrekking tot Lean en Agile werken. Met betrekking tot AYCL houd ik me bezig met het E-learning platform. Ik ondersteun daar waar nodig de programmamanager.”

*
Het Nationaal AYA 'Jong & Kanker' Zorgnetwerk focust op leeftijdsspecifieke AYA zorg waarin zorgprofessionals samenwerken met AYA’s om AYA zorg in ziekenhuizen en de eerste lijn in te richten.

** Het open leerplatform helpt studenten en docenten mbo en hbo in de zorg- en welzijnsopleiding, medewerkers en zzp-ers die dagelijks werken in de zorg- en welzijnssector, mantelzorgers en vrijwilligers actief in zorg en welzijn en gemeentemedewerkers met aandachtsgebied zorg en welzijn.