Managers duiken de Afrikaanse jungle in voor leiderschapsreis

21 juni 2019 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Meer nieuws over

Een Nederlands adviesbureau neemt Nederlandse leidinggevenden mee naar de Afrikaanse jungle om hen een “extreme expeditie naar hun diepste kern” te laten ervaren.

De tiendaagse leiderschapsreis, georganiseerd door Allied Forces, heeft als doel om leiders beter te maken in hun werk zodat ze hun impact kunnen vergroten en hun resultaten kunnen optimaliseren. Volgens de bedenkers van het programma is het verbeteren van de mentale en fysieke weerbaarheid een cruciaal aspect tot succesvol leiderschap en business impact.

Door deelnemers mee te nemen naar de Ghanese jungle komen ze met allerlei soorten mentale en fysieke uitdagingen in aanraking, waardoor ze leren om hun grenzen te verleggen. “Hoe krachtig ben je werkelijk, als je hongerig en vermoeid opdrachten moet uitvoeren? Die confrontatie is een waardevolle ervaring, die je een leven lang bijblijft”, vertelt Anton van den Berg, partner bij Allied Forces.

Leiderschapsreis in de Afrikaanse jungle

Na eerst te hebben geslapen in een boomhut, trekt de groep onder begeleiding de jungle in. Van den Berg wordt bij de organisatie van het programma ondersteund door oud-mariniers, lokale wildlife rangers en consultants. Hij laat weten eigenhandig te hebben ervaren hoe nuttig het kennen van de wetten van de jungle kan zijn bij het realiseren van goede resultaten in het zakenleven: “In de jungle draait het in essentie namelijk om overleven. Het doordachte programma van de Jungle Challenge daagt deelnemers uit hun kwaliteiten maximaal in te zetten en zo goed mogelijk om te gaan met hun valkuilen."

"Versneld zelfkennis opdoen, die aan de basis staat van persoonlijke groei. Samenwerking en leiderschap worden gevraagd, en ontwikkeld. Niet “drillen" maar “skillen” en voor iedereen haalbaar."

De reis wordt gekoppeld aan zakendoelstellingen van een participant of managementteam, zegt Van den Berg: “We leren ze specifieke methoden aan waarmee ze het verschil kunnen maken in hun business. Vooraf wordt een ontwikkelplan opgesteld, en na de jungletocht werken deelnemers aan het realiseren van hun doelen. Aan het einde van deze junglereis reflecteren we op de antwoorden die de jungle een deelnemer heeft gegeven en wordt een concreet businessplan opgesteld. Dit is een missie die ze in Nederland met militaire precisie uitvoeren.” Gedurende het proces worden ze doorlopend gecoacht door een ervaren coach die is verbonden aan het programma.

De avontuurlijke tocht eindigt met een terugkomdag. “Na 1,5 maand komen we als groep weer bij elkaar, om ervaringen te delen en terug te blikken op een onvergetelijke expeditie.”

Voor meer informatie download de brochure van het programma van de website van Allied Forces.