Unit4 koopt softwarebedrijf voor belastingaangiftes

05 juni 2019 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profielen
Meer nieuws over

IT-softwarebedrijf Unit4 heeft JSKS overgenomen, een aanbieder van accountancy en fiscale software voor het mkb. De deal werd begeleid door adviseurs van Big Four-kantoren KPMG en Deloitte en M&A-experts van advocatenkantoren NautaDutilh en Ploum. 

In 2012 werd JSKS opgericht door Jelke Jansen, Ynze Sipkema, Ruud van der Kruk en Jelle Stelpstra. Inmiddels is de organisatie uitgegroeid tot een van de grotere spelers op het gebied van accounting, corporate taxation en fiscaliteit. Volgens de eigen gegevens van het bedrijf werden vorig jaar 1,7 miljoen belastingaangiften afgerond met ‘Fiscaal Gemak’, JSKS’s fiscale cloud-based oplossing. 

In 2014 begon JSKS samen te werken met Unit4, dat met een omzet van bijna €500 miljoen en meer dan 3.000 medewerkers een van de grotere ERP- en softwareleveranciers in Europa is. Op basis van een white label-arrangement werden oplossingen van Fiscaal Gemak – denk aan bedrijfsbelasting-, btw- en workflowmodules – aangeboden als onderdeel van de Unit4 productsuite. 

Unit4 koopt softwarebedrijf voor belastingaangiftes

Anno 2019 – vijf jaar later – heeft Unit4 zijn samenwerking met JSKS geïntensiveerd door het bedrijf volledig over te nemen. Deze stap is volgens Unit4 in lijn met zijn ambities om zijn positie als softwareleverancier van full service-accountancy voor het midden- en kleinbedrijf te versterken. “Unit4 zet vol in op zijn complete accountancyplatform in de cloud waar alle primaire processen van de accountant – fiscaal, boekhouding, salaris – in geïntegreerd zijn. Middels dit platform worden alle data van alle processen in dashboards gepresenteerd aan accountants zodat zij hun klanten snel van het beste advies kunnen voorzien”, aldus Herman de Jonge, de onlangs aangestelde chief executive van Unit4’s MKB Software-praktijk. 

Als onderdeel van het integratieproces zal JSKS blijven opereren vanuit zijn kantoor in Barendrecht, onder leiding van de oprichters, die voortaan verslag zullen uitbrengen aan De Jonge. “Na een jarenlange succesvolle samenwerking zijn we erg trots om nu echt onderdeel van Unit4 uit te mogen maken. Omdat Unit4 de enige ‘one stop shop’ voor accountants in Nederland is zijn we ervan overtuigd dat we met Unit4 samen die ambitie het beste waar kunnen maken”, aldus JSKS-medeoprichter Van der Kruk.

Dealmakers

De deal, die eind vorige maand werd afgerond, werd onder andere tot stand gebracht door de financiële adviseurs van KPMG en Deloitte. Experts van de Corporate Finance-praktijk van KPMG verleenden M&A-advies aan JSKS, terwijl aan de andere kant van de tafel Deloitte de belangen van Unit4 behartigde. Verder nam KPMG Meijburg de tax advisory op zich, terwijl de M&A-advocaten van NautaDutilh en Ploum juridische ondersteuning boden. Rondom de overname zijn geen financiële details naar buiten gebracht.

Begin 2019 kocht Unit4 ook al Intuo, een leverancier van diensten en oplossingen op het gebied van Human Capital Management. Eerdere overnames van Unit4 zijn onder meer die van Assistance Software en Primaccount Software in Nederland, Prevero in Duitsland en Teta in Polen.