Mark van der Breggen volledig eigenaar van Bakkers Brigade

31 mei 2019 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Mark van der Breggen is enig aandeelhouder geworden van Bakkers Brigade. Hij had al 40% van de aandelen in zijn bezit en nam recent de resterende 60% over van de Van Maanen Food Groep. Van der Breggen werd tijdens de transactie ondersteund door M&A-experts van Kruger Corporate Finance.

Henk van der Breggen opende in 1973 een bakkerswinkel in Amsterdam. In de daaropvolgende jaren heeft het bedrijf zich ontwikkeld tot een serieuze foodservicespeler en bedient het klanten uit de retail- en horecasector. Het bedrijf opereerde lange tijd onder de naam Brood & Banket Service, totdat deze in 2016 werd gewijzigd. Sindsdien luistert de onderneming naar de naam Bakkers Brigade.

Het bedrijf heeft een uitgebreid assortiment brood en banket. Zo zijn er naast een breed standaardassortiment eveneens diverse producten op basis van spelt verkrijgbaar en is er een authentiek assortiment handgemaakt brood, laat een woordvoerder van Bakkers Brigade weten: “Maar denk ook aan bonbons en aan seizoens- en op maat gemaakte producten.” Jaarlijks zet de organisatie zo’n €25 miljoen om.

Mark van der Breggen volledig eigenaar van Bakkers Brigade

In 2014 nam Mark van der Breggen, zoon van Henk, het stokje van zijn vader over. In die periode werd ook een intensief samenwerkingsverband gesloten met Van Maanen Food Groep (VMFG) uit Rijnsburg. Verschillende organisaties maken deel uit van VMFG, zoals Bakker Van Maanen, waartoe ruim vijftig Bakery Cafés en winkels behoren. Daarnaast maakt taartenwebsite gefeliciTAART.nl ook onderdeel uit van VMFG.

De samenwerking bleek echter van tijdelijke aard, want deze maand heeft VMFG zijn 60%-aandeel verkocht aan Mark van der Breggen, die hierdoor 100% eigenaar is geworden van Bakkers Brigade. De nieuwe directie zal bestaan uit Mark van der Breggen (Algemeen Directeur), Ton Hendrikx (Productie Directeur) en Jacco Blom (Financieel Directeur). Henk-Jan van Maanen van VMFG blijft betrokken als lid van de Raad van Advies.

Dealondersteuning

Mark van der Breggen schakelde de M&A-adviseurs van Kruger in om hem te begeleiden bij de aankoop van het resterende aandelenbelang van de onderneming. Het team van Kruger Corporate Finance bestond uit Cornee de Kluyver en Erik in ’t Groen. “Belangrijk bij deze transactie was dat voor alle betrokken partijen een verantwoorde deal tot stand zou komen en dat er een duurzame samenwerkingsrelatie zou kunnen blijven bestaan met verkoper”, vertelt een persvoorlichter van Kruger. Over de deal zijn geen financiële details naar buiten gebracht.

Blik op toekomst

Bakkers Brigade heeft zich de laatste paar decennia ontwikkeld tot een stabiele speler in de foodservicemarkt. De omzet en resultaten hebben zich positief ontwikkeld waardoor de transactie tot stand kon worden gebracht, vertelt Mark van der Breggen, die zijn ambities voor de aankomende tijd uitspreekt: “Het beleid van de nieuwe directie is de komende jaren gericht op het investeren in een verdere professionalisering van de productiefaciliteiten en de logistieke dienstverlening. Verder zal de focus liggen op product- en dienstinnovatie, digitalisering en versterking van de marktpositie bij de cateraars, hotelketens, zorg, grote en kleine horeca en groothandel.”

Lees ook: Kruger Corporate Finance begeleidt verkooptraject familiebedrijf.