Rijnconsult organiseert selectiedag voor ervaren professionals

22 mei 2019 Consultancy.nl 4 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Komende maand organiseert Rijnconsult een selectiedag voor ervaren professionals met enkele jaren werkervaring in het advies- of projectmanagementdomein. Met deze potentiële nieuwe collega’s wil het organisatieadviesbureau zijn adviespraktijk verder uitbouwen. Na de succesvolle eerste selectiedag, zijn er inmiddels drie kandidaten aangenomen die binnenkort al van start gaan.

Afgelopen jaar vierde Rijnconsult alweer zijn veertigjarig bestaan. Met zo’n vijftig professionals behoort het bedrijf tot een van de grotere organisatieadviesbureaus van ons land en draagt het in verschillende sectoren bij aan strategierealisatie, met een focus op organisaties werkzaam in sectoren als: binnenlands bestuur, onderwijs, zorg, agrifood en real estate. De expertisegebieden van de consultants omspannen gebieden als Lean, Leiderschap en Ketens & Netwerken.

De afgelopen jaren heeft Rijnconsult een sterke groei doorgemaakt en verbreedde het zijn dienstverlening onder andere met executive search door de overname van Rieken & Oomen. Als gevolg van de groei, is Rijnconsult continu op zoek naar nieuw talent om zijn adviespraktijk verder uit te breiden.

Selectiedag voor ervaren professionals

Om die reden organiseert het adviesbureau op 17 juni 2019 een selectiedag, Doelgroep voor het evenement zijn professionals met een afgeronde (academische) bedrijfskundige en 4-6 jaar werkervaring als extern organisatieadviseur, intern adviseur of projectmanager, die verdere een loopbaan als adviseur ambiëren. Rijnconsult zoekt in het bijzonder “zelfstandige, ondernemende en energieke professionals die onafhankelijk zijn in hun mening, communicatief sterk zijn en beschikken over een originele persoonlijkheid”.

Rijnconsult organiseert selectiedag voor ervaren professionals

Binnen Rijnconsult krijgen de adviseurs – in lijn met het model van zelfsturing dat het bureau hanteert – veel eigen verantwoordelijkheid met betrekking tot de uitvoering van opdrachten binnen in de sectoren die Rijnconsult bedient. De adviseurs werken daarbij zowel zelfstandig als samen met hun collega’s. Ook werken ze met hun teamleden aan acquisitie, vakinhoudelijke ontwikkeling, marketing en groei van de adviespraktijk. Verder zetten zij zich actief in om bij te dragen aan kennisdeling en persoonlijke ontwikkeling.

Gevraagd naar wat het bureau onderscheidend maakt in de adviesbranche, wijst Rijnconsult op hun “gedrevenheid, oog voor maatschappelijke vraagstukken en menselijke benadering”. Het adviesbureau licht toe: “Organisatie hebben alleen impact als ze goed zijn in samenwerken in ketens & netwerken. De huidige maatschappelijke vraagstukken vragen om die samenwerking. Binnen, maar vooral tussen organisaties. Met de mens als belangrijkste motor.”

Programma en aanmeldprocedure

Kandidaten die zich herkennen in het profiel en die Rijnconsult graag beter willen leren kennen, kunnen zich aanmelden voor deze dag door een mail te sturen met daarin hun cv (als bijlage) of een link naar hun LinkedIn profiel. Er vindt vervolgens eerst een (telefonische) verkenning plaats. Is er daarna een goede klik, dan kan een kandidaat meedoen aan de selectiedag. Voorafgaand aan deze dag maken zij dan eerst thuis een online-test en persoonlijkheidsvragenlijst. Naast kennismaken met de adviseurs van het bureau, zullen de kandidaten deelnemen aan verschillende onderdelen, waaronder groepsopdrachten en 1-op-1 gesprekken, waarin wordt verkend of en waar de kandidaat binnen de organisatie zou passen. 

Zo zal in een interviewonderdeel in worden gegaan op de drijfveren en motivatie van een kandidaat. Dit op basis van hun resultaten van de online testen die ze eerder hebben gemaakt. Verder vormen een case met schrijfopdracht, een groepsopdracht en speeddate sessie ook onderdelen van de dag. In navolging van het evenement neemt Rijconsult contact op met de deelnemers om te overleggen hoe zij de dag hebben ervaren en eveneens om een mogelijk vervolg te bespreken.

De selectiedag vindt plaats in het kantoor van Rijnconsult (adres: Courtyard Building, Orteliuslaan 1000, Utrecht) en duurt van 9:30 uur tot 16:30 uur. Voor meer informatie en inschrijfmogelijkheden kunt u hier terecht.