BDO benoemt zorgbestuurder Natasja Baroch tot CFO/COO

21 mei 2019 Consultancy.nl

Accountants- en advieskantoor BDO heeft Natasja Baroch benoemd tot Chief Financial Officer (CFO), Chief Operations Officer (COO) en lid van de Raad van Bestuur.

De ervaren registeraccountant heeft veel zin in haar nieuwe rol: “Na vijftien jaar in de zorg en het bedrijfsleven gewerkt te hebben, keer ik met veel plezier terug naar mijn roots; een accountants- en adviesorganisatie. Ik zie in BDO een organisatie die een unieke, sterke positie inneemt op de Nederlandse (arbeids)markt en gericht is op innovatie op alle gebieden. Hiervan gaat mijn hart sneller kloppen!”

Baroch kan terugkijken op een uitgebreide professionele loopbaan in het consultancy- en zorgdomein. De afgelopen vijf jaar is ze werkzaam geweest als lid Raad van Bestuur bij zorginstelling Zuidwester. Bij Zuidwester was ze verantwoordelijk voor de portefeuille bedrijfsvoering en Human Resources. Daarvoor is ze werkzaam geweest als (interim) manager op het gebied van bedrijfsvoering in de zorg, bij Alliance Apotheken en als accountant en consultant bij Deloitte
 en KPMG

Aandacht voor diversiteit

Over de toegevoegde waarde die ze meeneemt naar BDO en wil bieden, zegt Baroch: “Ik hoop mijn ervaringen en inzichten uit andere sectoren te kunnen inzetten om de organisatie te verrijken. Een mooi voorbeeld van de nieuwe perspectieven die BDO nastreeft en biedt, vind ik de manier waarop BDO aandacht heeft voor diversiteit. Vanuit de overtuiging dat diversiteit meerwaarde biedt, heeft men bewust gekozen voor iemand van buiten de organisatie, die al bestuurlijke ervaring heeft. Een andere achtergrond zorgt voor nieuwe invalshoeken en oplossingen. Daarnaast ben ik natuurlijk ook nog eens een vrouw en dat brengt sowieso een andere inbreng met zich mee.”

Die focus op meer diversiteit in het talentbeleid werd in 2018 – het jaar waarin het kantoor door de grens van 2.500 medewerkers
 brak – reeds door bestuursvoorzitter Dick den Braber onderstreept. De topman zei destijds in het jaarverslag: “Het bestuur is ervan overtuigd dat een meer divers medewerkersbestand bijdraagt aan de beoogde kwaliteitsverbetering. Meer diversiteit leidt namelijk tot meer diverse competenties en meer vernieuwing. Bovendien is dan de aansluiting met de wereld om ons heen sterker.”BDO benoemt zorgbestuurder Natasja Baroch tot CFO/COO

Den Braber is dan ook blij met de benoeming van Baroch: “Wij zijn buitengewoon verheugd en trots dat wij Natasja Baroch als nieuwe CFO/COO kunnen voorstellen. BDO bevindt zich in een fase van transformatie. De hoeveelheid en variëteit van zaken waar wij als organisatie mee te maken hebben, neemt fors toe. Het speelveld wordt niet alleen groter, maar ook complexer. De impact van ontwikkelingen op ons als organisatie is groter dan voorheen. Binnen dit speelveld moet de Raad van Bestuur optimaal sturend en adaptief zijn.”

Dit vraagt volgens de bestuursvoorzitter veel van de bestuurlijke capaciteit. “Bestuurlijke versterking en specifieke aandacht voor het terrein van Finance & Operations is daarom gewenst”, legt Den Braber uit. In haar nieuwe rol als lid van de Raad van Bestuur zal Baroch zich naast de werkzaamheden in het kader van haar portefeuille ook inzetten voor de verdere ontwikkeling en realisatie van de BDO-strategie over de volle breedte, laat de BDO topman weten: “We zijn er van overtuigd dat wij met Natasja de beste persoon hebben gevonden om deze positie te vervullen en de Raad van Bestuur te versterken. Wij kijken er naar uit om met Natasja te gaan samenwerken.”

Baroch zal de portefeuille overnemen van Erik Peeters, die zich als Chief Quality Officer (CQO) nog nadrukkelijker zal gaan focussen op zijn portefeuille gericht op de verdere versterking van de kwaliteit binnen BDO. Met de benoeming van Baroch bestaat de Raad van Bestuur van BDO nu uit drie personen: Dick den Braber (CEO), Erik Peeters (CQO) en Natasja Baroch (CFO/COO).

Actief vanuit meer dan vijfentwintig kantoren door heel ons land behoort BDO tot de vijf grootste accountancy- en advieskantoren van Nederland. Voor de komende jaren heeft de organisatie de ambitie uitgesproken om het gat met de Big Four-kantoren verder te dichten.

Lees ook: Inge-Lisa Toxopeus en Laurent Claassen nieuwe partners bij BDO


Profiel
Meer nieuws over
×
×
Accenture ACE Company Adaptif Adlasz Adviesgroep Novius AevesBenefit Anderson MacGyver Andersson Elffers Felix Annalise Arlande Arthur D. Little AT Osborne Atos Consulting Bain & Company Baker Tilly BDO BearingPoint Berenschot Best Value Group Bewegin Bisnez BlinkLane Consulting BluPoint BMC Boer & Croon Management BOLD Bolster Bostec Boston Consulting Group Bright & Company | People Strategy Buitenhuis Advies buro C5 Bvolve Capgemini Invent Cegeka Consulting Cmotions COMATCH Conclusion Count & Cooper CPMview De Issuemakers De Kleine Consultant Deloitte Delta Capita Digital Power Dimensys Ecorys Eden McCallum Energyprofs Enigma Consulting Eurekon EY EY-Parthenon Finext First Consulting Flowant flowresulting Fronteer FTE Groep FTE Improvery Galan Groep GalanNXT Grant Thornton Groenewout Gupta Strategists Gwynt Hamstra & Partners Hogenhouck m&a Hospitality Group Hot ITem House of Performance IG&H Improven innergo INNOPAY Intermedius ITDS Business Consultants Itility JBR JBR Interim Executives Kearney Kirkman Company Korn Ferry KplusV KPMG Kruger Kurtosis KWINK groep Leeuwendaal M3 Consultancy Magnus Marktlink Mazars McKinsey & Company Mercer Merkle METRI Mitopics MLC Mobilee Möbius Monitor Deloitte Morgens MSR Consulting Group NEWCRAFT Ngenious Node1 Oliver Wyman OrangeX Ordina Organize Agile p2 PA Consulting Group Paul Postma Marketing Consultancy People Change PNO Consultants Projective Protiviti Proven Partners Prowareness PwC Quint Quintop Raad van Toekomst RedFoxBlue ResidentieProfs RGP Rijnconsult Riverwise Roland Berger Salvéos Schaekel & Partners SeederDeBoer Sia Partners Significant Groep Simon-Kucher & Partners SiRM Solid Professionals SOLVE Consulting SparkOptimus Staffing MS Strategy& Student Consultancy Group Summiteers Supply Value Symbol Synechron The Next Organization TIC Advisory Trevian Turner TWST TwynstraGudde UMS Group UniPartners UPD Van Oers Corporate Finance Vanberkel Professionals Varrlyn Vasco Consult Vintura VODW Volt Strategy Voogt Pijl & Partners WIN Xebia Yellowtail YGroup YNNO Young Advisory Group YourConnector Zanders Zestgroup