Inge-Lisa Toxopeus en Laurent Claassen nieuwe partners bij BDO

11 april 2019 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

BDO heeft twee nieuwe partners aangetrokken: Inge-Lisa Toxopeus en Laurent Claassen. Toxopeus zal in haar nieuwe rol de leiding krijgen over de Forensics & Litigation Support-praktijk van het accountants- en advieskantoor, terwijl Claassen is aangesteld als Associate Partner binnen het Financial Services-team.

Inge-Lisa Toxopeus is een professional met meer dan twintig jaar aan ervaring, opgedaan binnen zowel het accountancydomein als de advocatuur. De sinds 2012 als partner aan Hermes-Advisory verbonden Toxopeus geldt als een expert in het uitvoeren en managen van fraudeonderzoeken, waarbij ze zich toelegt op het berekenen van vermogensschade en het geven van ondersteuning in juridische geschillen. In haar vroege loopbaan werkte Toxopeus bij PwC, waar ze zich in 1998 aansloot bij de internationale controlepraktijk van het Big Four-kantoor. Later was ze bij PwC werkzaam binnen de forensische tak, waar haar focus onder andere lag op het doorvoeren van fraudeonderzoek.

Volgend op haar tijd bij PwC heeft Toxopeus ook ruim vijf jaar gewerkt bij advocatenkantoor NautaDutilh, waar ze was aangesteld als Advisor Corporate Litigation. Sinds 2014 is ze als docent en programmamanager verbonden aan de Erasmus School of Accounting & Assurance, waar ze onder meer de FFD-opleiding (‘Financieel Forensisch Deskundige’) mede heeft vormgegeven. Toxopeus zal bij BDO, vanuit haar nieuwe rol als partner, leidinggeven aan de Forensics & Litigation Support-praktijk, onderdeel van Risk Advisory Services.

Inge-Lisa Toxopeus en Laurent Claassen nieuwe partners bij BDO

In maart is ook Laurent Claassen gestart als Associate Partner in het Financial Services-team bij BDO. Eerder was Laurent jarenlang als Partner Risk Services verbonden aan Deloitte. Daarvoor was hij werkzaam bij EY. Claassen is een expert op het gebied van financieel-economische criminaliteit, waaronder het aansturen en uitvoeren van sanctie- en AML-programma’s en het invullen van (onafhankelijke) monitoring-rollen in de bancaire sector. In de loop der jaren heeft hij een breed netwerk en trackrecord opgebouwd binnen de financiële sector.

Met meer dan 2.400 werknemers verspreid over 25+ kantoren door heel het land en een omzet van zo'n €250 miljoen, behoort BDO tot de vijf grootste accountancy- en advieskantoren van Nederland. Voor de komende jaren heeft BDO de ambitie uitgesproken om het gat met de Big Four (Deloitte, EYPwC en KPMG) verder te dichten.