Improven versterkt team met ervaren consultant Jan Bloem

01 mei 2019 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Improven heeft een zeer ervaren adviseur en bestuurder aan boord gehaald: Jan Bloem. Op basis van de kennis en expertise die hij meeneemt kan het consultancybureau uit Utrecht een groei-impuls geven aan de activiteiten op het gebied van project- en portfoliomanagement en PMO’s.

Jan Bloem is een adviseur, bestuurder, (interim) manager en trainer met jarenlange ervaring op het snijvlak van projectportfoliomanagement en benefits management. Op het eerstgenoemde gebied wordt Bloem als een autoriteit gezien, mede door zijn verbondenheid sinds 2004 aan het PPM Jaarcongres. Hij heeft vele organisaties geholpen en geïnspireerd om de besluitvorming over hun projecten effectiever te maken en daarmee hun veranderkracht en wendbaarheid te vergroten. Bloem kan verder bogen op uitgebreide kennis van resource management, project- en programmamanagement en agile werken.

De afgelopen tien jaar was Bloem directeur van PPMpro, een aanbieder van consultancy, coaching, en trainingsdiensten op het gebied van PPM, die “organisaties helpt om de effectieve besluitvorming te organiseren om duurzame resultaten te bereiken”. PPMpro is de initiatiefnemer achter het PPM Jaarcongres. In de negen jaar daarvoor is Bloem werkzaam geweest bij Arlande, waar hij onder andere een masterclass portfoliomanagement opzette en daarin als trainer en coach fungeerde. Eerder vervulde hij er de functie van Principal Associate, waarbij hij rollen vervulde als transitie- en interimmanager, consultant, trainer en coach van bestuursraden, directies en managementteams op het gebied van portfoliomanagement (PPM).

In zijn vroegere loopbaan vervulde Bloem diverse rollen als management consultant en coach (PSOpartners), manager (Xcella), managing partner (PSO+PRO Consultants) en partner (Bloem & Rosendaal Organisatie Adviseurs). Ook was hij enkele jaren bestuurder binnen de Ooa (Orde van organisatiekundigen en -adviseurs.) Bloem begon zijn loopbaan bij EY, waar hij ruim zestien jaar werkzaam was, in zijn laatste rol als Executive Management Consultant.
Improven versterkt team met ervaren consultant Jan BloemDeze maand heeft Bloem zich aangesloten bij Improven, een adviesbureau uit Utrecht met zo’n 100 professionals, dat organisaties in zowel de publieke als private sector ondersteunt op het terrein van management, processen en finance. Het bedrijfseconomisch optimaal functioneren van de opdrachtgever staat centraal in de dienstverlening van het bureau: “Improven verbetert bedrijfsresultaten van organisaties door te adviseren, te ondersteunen en door werkzaamheden geheel of gedeeltelijk over te nemen.”

Door de komst van Bloem kan Improven de krachten bundelen, “niet alleen met specialisten uit de vakgroep Projects & Change, maar ook met de performance verbeteraars uit de andere disciplines van Improven”, laat het adviesbureau weten.

Bloem, die binnen Improven is aangesteld als Consultant Project & Change, schrijft op LinkedIn: “Mijn bijdrage is het organiseren van effectieve besluitvorming, om duurzame resultaten te bereiken. Daarmee kunnen bestuurders en directie met succes regie voeren over alle veranderinitiatieven die leiden naar hun flexibele, toekomstbestendige organisatie.”

In zijn nieuwe rol zal Bloem zijn expertise met klanten delen, in het opzetten en professionaliseren van projectorganisaties, PMO's, projectportfoliomanagement en benefits management.