Tomas van Woerkom kiest voor Anderson MacGyver

03 mei 2019 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Meer nieuws over

Op 1 mei is Tomas van Woerkom begonnen bij Anderson MacGyver. De consultant richt zich bij zijn nieuwe werkgever vooral op het begeleiden van digitale transformaties. 

Van Woerkom maakt de overstap vanuit Adviesgroep Novius, waar hij als Business Consultant de afgelopen drieënhalf jaar diverse klanten hielp. Zo werkte hij als projectmanager voor Ymere, als bedrijfsstrategieadviseur voor Aegon en als bedrijfsarchitect voor Hogeschool Saxion.

Eerder was hij anderhalf jaar werkzaam bij IT-dienstverlener Pink Elephant, nadat hij zijn loopbaan was begonnen als Young Professional bij het Kridatie Challenge-project, dat starters koppelt aan bedrijven.

Zijn studie doorliep hij aan de Universiteit Utrecht, waar hij de bachelor Natuurwetenschap en Innovatiemanagement en de master Science and Innovation Management voltooide. 

Tomas van Woerkom kiest voor Anderson MacGyver

Bij Anderson MacGyver – een adviesbureau dat klanten helpt bij hun transformatie richting een digitale toekomst – voelde hij zich al voor zijn start op zijn plek: “Wat mij al vroeg in het sollicitatietraject aansprak was het belang en de waarde die de oprichters [Gerard Wijers en Rik Bijmholt] hechten aan het creëren van een familiegevoel onder de medewerkers. In een tweedaagse opleiding heb ik al kennis mogen maken met vrijwel de gehele club en dit gevoel kwam sterk naar voren, wat een fijne bevestiging was van de eerste indruk.”

“Het is een leuke groep die veel energie uitstraalt en hart heeft voor de klant, die combinatie werkt versterkend en daar krijg ik op mijn beurt veel energie van”, vervolgt Woerkom. “Erg kenmerkend hierin is dat ze het resultaat bij de klant samen willen bereiken. Dit komt ook tot uiting in de vervulling van opdrachten, door consultants niet alleen op klussen te zetten.”

Ook onderscheidt het bureau zich volgens Van Woerkom in zijn durf om dingen op een eigen manier aan te pakken: “Bepaalde keuzes die Anderson MacGyver maakt in haar dienstverlening zie je veel consultancykantoren niet (durven) doen, zoals het hanteren van een fixed price voor haar trajecten of een gezamenlijke bonus onder alle medewerkers. Dit zijn aspecten die ik erg waardeer in een werkgever. Be bold, durf keuzes te maken als je daarachter staat en zorg dat dit onderdeel wordt en blijft van de cultuur. Ik merk dat dit in het Anderson MacGyver-DNA zit.” 

Van Woerkom begint met veel enthousiasme aan zijn nieuwe rol: “Technologie boeit mij uitermate en wat ik met name interessant vind zijn de mogelijkheden die (nieuwe) technologieën de wereld te bieden hebben. Elke dag ontstaan er ideeën over wat beter, sneller of slimmer kan en het is geweldig om te zien hoe dat in de praktijk tot uiting komt. Dit wordt nog interessanter als je het perspectief van organisaties erbij pakt. Alhoewel elke organisatie zich wel bezighoudt met nieuwe technologieën, lukt het veel organisaties maar moeilijk om zich aan te passen en mee te gaan met de snel veranderende wereld.”

“Het is de uitdaging om organisaties hierin zo goed mogelijk te helpen”, vervolgt hij, “dus enerzijds ze mee te nemen in de diverse ontwikkelingen, ze te helpen in het adresseren van kansen en bedreigingen door die ontwikkelingen en om daarop in te spelen. Het uiteindelijke doel is ervoor te zorgen dat organisaties dat zelf kunnen. Het is heel leuk (en spannend) om samen met de organisatie dergelijke trajecten te doorlopen, waar je vaak tot de essentie (het bestaansrecht) van de organisatie komt.”