Avanade start Advisory Services tak voor digitale transformaties

15 april 2019 Consultancy.nl 4 min. leestijd
Meer nieuws over

In navolging van de lancering van een Europese praktijk is ook Avanade Nederland een Advisory Services-praktijk gestart, waarmee het IT-bedrijf klanten zal ondersteunen bij digitale transformaties. De nieuwe praktijk wordt geleid door voormalig KPMG-adviseur Marit van Dijk.

Veel organisaties zijn anno 2019 nog altijd druk bezig met het digitaliseren van hun bedrijfsvoering en processen, om efficiënter te werken en betere ervaringen voor klanten en werknemers te creëren. Uit diverse onderzoeken komt naar voren dat inspelen op de digitaliseringsgolf belangrijk is om ook in de toekomst te kunnen blijven concurreren.

In het huidige disruptieve klimaat waarin technologische ontwikkelingen elkaar in rap tempo opvolgen, moeten bedrijven hun bedrijfsmodellen en diensten continu onder de loep nemen om tegemoet te komen aan de alsmaar kritischer wordende klant en andere stakeholders. De digitale transitie waar veel bedrijven voor staan, vormt echter geen gemakkelijk opgave. Regelmatig doen organisaties een beroep op digitale experts in het veld om hen te ondersteunen met het ontwikkelen en implementeren van hun digitaliseringsstrategie.

Avanade

Een partij actief in dit speelveld is Avanade. In 2002 voortgekomen uit een joint venture tussen Microsoft en Accenture, behoorde Avanade de afgelopen jaren reeds tot de beste digitale consultancybureaus van ons land. Avanade levert digitale (cloud)diensten en oplossingen grotendeels gebaseerd op het Microsoft-ecosysteem. Het IT-bedrijf is actief vanuit meer dan 80 locaties in 20 landen, telt zo’n 29.000 professionals en bedient vooral middelgrote tot grote organisaties in alle privatesectoren, evenals overheidsinstanties.

Avanade start Advisory Services tak voor digitale transformaties

Om klanten specifiek te kunnen adviseren rondom digitaliseringsvraagstukken besloot Avanade in 2018 om binnen de regio Europa een nieuwe praktijk op te tuigen. Hiervoor werd begin vorig jaar reeds voormalig KPMG-partner Dione de Jong aangetrokken, als hoofd van de nieuwe Europe Advisory Services-praktijk. Bij KPMG heeft zij ruim tien jaar ervaring opgedaan in verschillende managementrollen, waaronder managing partner in management consulting, hoofd EMEA van technology enablement en management consulting in IT advisory.

Marit van Dijk leidt Nederlandse praktijk

Inmiddels is ook de Nederlandse tak van Advisory Services van start gegaan. Avanade heeft Marit van Dijk aangetrokken om de nieuwe praktijk te leiden. In haar nieuwe rol is ze verantwoordelijk voor het opbouwen en uitbouwen van het Advisory Services-team in Nederland, dat zich richt op het ontwikkelen van digitale transformatiestrategieën voor Nederlandse organisaties. “De aanstelling van Marit van Dijk en start van Advisory Services Nederland is de volgende stap om klanten end-to-end bij te staan in hun digitale transformatie; van strategie en implementatie tot waarderealisatie”, aldus Avanade. 

Van Dijk kan bogen op meer dan achttien jaar aan ervaring in het adviseren van senior leiders en bestuurders over onderwerpen als (digitale) strategie, business transformation, governance, organisational design, cost optimalization en portfoliomanagement. In haar eerdere loopbaan is ze in verschillende rollen actief geweest, waaronder zo’n vijf jaar voor het voormalige Nolan, Norton & Co als Senior Consultant en binnen KPMG enkele jaren als Senior Manager, en vervolgens in verschillende Director-rollen (‘Management Consulting & HR lead Digital Transformation’ en ‘Office of the Board’). Bij het Big Four-kantoor heeft ze ruime ervaring opgedaan in het adviseren van bedrijven wereldwijd op het gebied van digitale transformatie. Sinds de start van haar carrière richt ze zich op de combinatie van twee belangrijke gebieden voor digitale transformatie: business en technologie. 

“Klanten vragen om een volledig advies van strategische partners om hun digitale agenda vorm te geven. Wij combineren business, technologie, klantgerichtheid en agile-methodiek om snel tot nieuwe, innovatieve digitale strategieën en bijhorende prototypes te komen. Ik kijk ernaar uit om, in nauwe samenwerking met de technici en Advisory-consultants, onze klanten te helpen bij het vormgeven en implementeren van hun digitale visie”, aldus Van Dijk in een reactie op haar nieuwe uitdaging.

De Jong toont zich verheugd over de komst van Van Dijk en stelt: “Wij zien sinds onze lancering vorig jaar in heel Europa toenemende interesse voor onze Advisory-diensten. Overal staan bedrijven voor de uitdaging om toekomstbestendig te blijven en digitaal te transformeren. Technologie is slechts een deel van de oplossing. Marits sterke achtergrond op het gebied van zowel business als technologie stelt ons in staat om klanten van A tot Z te ondersteunen.”