Royal HaskoningDHV benoemt Daan Sperling tot nieuwe commissaris

04 april 2019 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

De aandeelhouders van Royal HaskoningDHV hebben Daan Sperling benoemd tot lid van de Raad van Commissarissen. De benoeming komt enkele maanden nadat Sperlings aankondigde per 1 mei af te treden als bestuursvoorzitter van TBI Holdings.

Met Daan Sperlings (1955) heeft Royal HaskoningDHV een ervaren bestuurder met een lange staat van dienst in de technische sector binnengehaald. De afgelopen zeventien jaar was hij bestuurslid bij TBI Holdings, dat met een omzet van €1,7 miljard (2017) Nederlands vijfde bouw- en techniekbedrijf is. De laatste zeven jaar was hij bovendien voorzitter van de raad van bestuur. Begin december maakte Sperlings bekend met pensioen te gaan, waarbij hij aangaf toe te zijn aan een andere werk-privé-balans.

Als bestuurder van TBI Holdings zag Sperlings het concern door een diep dal gaan tijdens de crisis. De laatste jaren ging het weer steeds beter en het afgelopen jaar was het operationeel resultaat weer terug op het niveau van 2012. Vandaag de dag worden de werkzaamheden niet beperkt door een tekort aan opdrachten, maar aan werknemers. “Voor het eerst in jaren neemt het aantal medewerkers weer toe”, stelde Sperlings vorig jaar in toelichting op het jaarverslag.

Daan Sperling nieuwe commissaris Royal HaskoningDHV

Ook voor zijn komst naar TBI Holding deed de van huis uit ingenieur al de nodige bestuurservaring op in de bouw en techniek. Eerder was Sperlings al directievoorzitter bij HBG Civiel, dat zich richt op wegen-, beton- en waterbouw. Voor die tijd was hij bovendien directeur bij Intervam.

Bij Royal HaskoningDHV volgt Sperlings commissaris Jan Bout op. Bout trad op 26 maart – dezelfde dag als de benoeming van Sperlings – terug uit de raad van commissarissen, conform het rooster van aftreden. Hij is per dezelfde datum benoemd tot bestuurslid van de Stichting HaskoningDHV. Naast Sperlings bestaat de raad van commissarissen van het internationale ingenieurs- en adviesbureau nu uit Joop van Oosten (voorzitter), Peter Blauwhoff, Angelique Paulussen en Tjalling Tiemstra.

Naast zijn nieuwe rol bij Royal HaskoningDHV is Sperlings ook lid van de raad van toezicht van het Albert Schweitzer Ziekenhuis in Dordrecht en lid van de raad van commissarissen van GMB Holding, dat zich richt op waterveiligheid en -kwaliteit, bio-energie en industriële bouw en infra. Daarbovenop is hij eveneens recent voorgedragen voor benoeming tot lid van de raad van commissarissen van baggergigant Koninklijke Boskalis Westminster. Op 8 mei zullen de aandeelhouders hierover stemmen.