Een week in het leven van BluPoint adviseur Stefan van Duren

22 maart 2019 Consultancy.nl

Een week in het leven van Stefan van Duren, management consultant / change manager bij BluPoint. 

Zes opdrachten bij vier verschillende klanten in één week, dat had ik niet verwacht toen ik 15 maanden geleden aan de slag ging bij BluPoint. Voor veel van mijn collega’s geldt overigens dat zij actief zijn bij één of twee opdrachtgevers, maar ik vind dít geweldig! Een week als change manager zit vol uitdagingen. Niet alleen variëren mijn projecten, ook de klanten zijn actief in uiteenlopende sectoren.

Op maandag vervul ik de rol van projectmanager in drie projecten die bijdragen aan de optimalisatie van de waardeketen ‘Contract2Cash’ bij één van de grote afvalverwerkers van Nederland. Samen met de Business en IT implementeer ik software die de gewichten registreert en factureert van aangeleverd afval. Ik betrek hierbij de medewerkers van de verschillende afdelingen, om zo een goed functionerende inrichting van de keten te realiseren. 

Hier stopt mijn taak niet. Ook de verantwoording van de geregistreerde gewichten moet zijn ingeregeld. Ik ondersteun in het mogelijk maken van geautomatiseerde rapportages, zodat hierover kan worden gecommuniceerd naar klanten en instanties. Daarvoor is een eenduidig klantbeeld noodzakelijk. Als organisatie wil je dat voortdurend juiste en volledige informatie wordt uitgedragen. Het creëren van een correcte en eenduidige inrichting van stamgegevens is dan ook een “must”.

Een week in het leven van BluPoint adviseur Stefan van DurenBij een importeur en groothandel in fietsen en fietsonderdelen begeleid ik op dinsdag de transformatie van de organisatie naar proces gestuurd werken. De onderneming is in de afgelopen jaren explosief gegroeid. Dit vraagt niet alleen om duidelijkheid in rollen, taken en verantwoordelijkheden; maar ook in hoe de samenwerking tussen de verschillende afdelingen loopt. Tijdens constructieve discussies ontstaan het nieuwe organisatiemodel en de verbinding tussen de verschillende disciplines.

Tijdens de woensdag richt ik me op strategisch advies bij een wereldwijd actieve financiële instelling. De organisatie erkent het belang van informatie in het kader van financieel risicomanagement. Ik ben gevraagd om het onderzoek te leiden naar verschillende vormen van informatietoepassingen, om deze uiteindelijk in de vorm van een informatiestrategie naar de Management Board te presenteren. Eén van mijn grootste uitdagingen hierbij is om continu te schakelen tussen de verschillende Business Units en lagen binnen het bedrijf. Het ene uur vertel ik de directieleden over de variatie in oplossingsrichtingen, het volgende uur voer ik een discussie met de business experts over de dataelementen die omgezet moeten worden naar bruikbare informatie.

De donderdag is voor één van de grotere energieleveranciers van Nederland. Samen met een collega consultant van BluPoint begeleid ik sessies om een bestaande debiteuren en incasso applicatie te vervangen voor een nieuw exemplaar. Om dit voor elkaar te krijgen brengen we de processen in kaart, leggen we de business requirements vast en doorgronden we de logica van de bestaande software. Met medewerkers vanuit de Business en IT werken we samen aan een eenduidig toekomstbeeld, zodat beide disciplines weten waar naartoe moet worden gewerkt.

Als ik op vrijdag geen afrondende werkzaamheden meer heb van de dagen ervoor, dan ben ik bij een klantrelatie om een kop koffie te drinken. Ik vind het belangrijk om regelmatig met personen uit mijn netwerk bij te praten. Wat houdt hen bezig in hun dagelijkse werkzaamheden? Waarin zouden mijn collega’s en ik kunnen ondersteunen? 

Het restant van de vrijdag breng ik door op kantoor bij BluPoint. Ik overleg dan veel met mijn medeconsultants. Met het uitwisselen van kennis en ervaring, in een één-op-één gesprek of in groepsverband, helpen wij elkaar om tot betere oplossingen te komen in de uiteenlopende situaties die wij tegenkomen bij klanten. We sluiten de week af met een gezellig praatje en een biertje. Tijd om het weekend in te gaan.

BluPoint is ter versterking van het team op zoek naar een junior/medior changemanager. Bekijk de vacature voor details.


Profiel
Meer nieuws over
×
×
Accenture ACE Company Adaptif Adlasz Adviesgroep Novius AevesBenefit Anderson MacGyver Andersson Elffers Felix Annalise Arlande Arthur D. Little AT Osborne Atos Consulting Bain & Company Baker Tilly BDO BearingPoint Berenschot Best Value Group Bewegin Bisnez BlinkLane Consulting BluPoint BMC Boer & Croon Management BOLD Bolster Bostec Boston Consulting Group Bright & Company | People Strategy Buitenhuis Advies buro C5 Bvolve Capgemini Invent Cegeka Consulting Cmotions COMATCH Common Eye Conclusion Count & Cooper CPMview De Issuemakers De Kleine Consultant Deloitte Delta Capita Digital Power Dimensys Drijver en Partners Ecorys Eden McCallum Energyprofs Enigma Consulting Eurekon EY EY-Parthenon Finext First Consulting Flowant flowresulting Fronteer FTE Groep FTE Improvery Galan Groep GalanNXT Grant Thornton Groenewout Gupta Strategists Gwynt Hamstra & Partners Hogenhouck m&a Hospitality Group Hot ITem House of Performance IG&H Improven InContext innergo INNOPAY Intermedius ITDS Business Consultants Itility JBR JBR Interim Executives Kearney Kirkman Company Korn Ferry KplusV KPMG Kruger Kurtosis KWINK groep Leeuwendaal M3 Consultancy Magnus Marktlink Mazars McKinsey & Company Mercer METRI MLC Mobilee Möbius Monitor Deloitte Morgens Mount Consulting MSR Consulting Group NEWCRAFT Ngenious Node1 Oliver Wyman OrangeX Ordina Organize Agile p2 PA Consulting Group Paul Postma Marketing Consultancy People Change PNO Consultants Projective Protiviti Proven Partners Prowareness PwC Quint Quintop Raad van Toekomst RedFoxBlue ResidentieProfs Rijnconsult Riverwise Roland Berger Salvéos Schaekel & Partners SeederDeBoer Sia Partners Significant Groep Simon-Kucher & Partners SiRM Solid Professionals SOLVE Consulting SparkOptimus Staffing MS Strategy& Student Consultancy Group Summiteers Supply Value Symbol Synechron The Next Organization TIC Advisory Turner TWST TwynstraGudde UMS Group UniPartners UPD Van Oers Corporate Finance Vanberkel Professionals Varrlyn Vasco Consult Vintura VODW Volt Strategy Voogt Pijl & Partners WIN Xebia Yellowtail YGroup YNNO Young Advisory Group YourConnector Zanders Zestgroup