Een week in het leven van BluPoint adviseur Stefan van Duren

22 maart 2019 Consultancy.nl

Een week in het leven van Stefan van Duren, management consultant / change manager bij BluPoint. 

Zes opdrachten bij vier verschillende klanten in één week, dat had ik niet verwacht toen ik 15 maanden geleden aan de slag ging bij BluPoint. Voor veel van mijn collega’s geldt overigens dat zij actief zijn bij één of twee opdrachtgevers, maar ik vind dít geweldig! Een week als change manager zit vol uitdagingen. Niet alleen variëren mijn projecten, ook de klanten zijn actief in uiteenlopende sectoren.

Op maandag vervul ik de rol van projectmanager in drie projecten die bijdragen aan de optimalisatie van de waardeketen ‘Contract2Cash’ bij één van de grote afvalverwerkers van Nederland. Samen met de Business en IT implementeer ik software die de gewichten registreert en factureert van aangeleverd afval. Ik betrek hierbij de medewerkers van de verschillende afdelingen, om zo een goed functionerende inrichting van de keten te realiseren. 

Hier stopt mijn taak niet. Ook de verantwoording van de geregistreerde gewichten moet zijn ingeregeld. Ik ondersteun in het mogelijk maken van geautomatiseerde rapportages, zodat hierover kan worden gecommuniceerd naar klanten en instanties. Daarvoor is een eenduidig klantbeeld noodzakelijk. Als organisatie wil je dat voortdurend juiste en volledige informatie wordt uitgedragen. Het creëren van een correcte en eenduidige inrichting van stamgegevens is dan ook een “must”.

Een week in het leven van BluPoint adviseur Stefan van DurenBij een importeur en groothandel in fietsen en fietsonderdelen begeleid ik op dinsdag de transformatie van de organisatie naar proces gestuurd werken. De onderneming is in de afgelopen jaren explosief gegroeid. Dit vraagt niet alleen om duidelijkheid in rollen, taken en verantwoordelijkheden; maar ook in hoe de samenwerking tussen de verschillende afdelingen loopt. Tijdens constructieve discussies ontstaan het nieuwe organisatiemodel en de verbinding tussen de verschillende disciplines.

Tijdens de woensdag richt ik me op strategisch advies bij een wereldwijd actieve financiële instelling. De organisatie erkent het belang van informatie in het kader van financieel risicomanagement. Ik ben gevraagd om het onderzoek te leiden naar verschillende vormen van informatietoepassingen, om deze uiteindelijk in de vorm van een informatiestrategie naar de Management Board te presenteren. Eén van mijn grootste uitdagingen hierbij is om continu te schakelen tussen de verschillende Business Units en lagen binnen het bedrijf. Het ene uur vertel ik de directieleden over de variatie in oplossingsrichtingen, het volgende uur voer ik een discussie met de business experts over de dataelementen die omgezet moeten worden naar bruikbare informatie.

De donderdag is voor één van de grotere energieleveranciers van Nederland. Samen met een collega consultant van BluPoint begeleid ik sessies om een bestaande debiteuren en incasso applicatie te vervangen voor een nieuw exemplaar. Om dit voor elkaar te krijgen brengen we de processen in kaart, leggen we de business requirements vast en doorgronden we de logica van de bestaande software. Met medewerkers vanuit de Business en IT werken we samen aan een eenduidig toekomstbeeld, zodat beide disciplines weten waar naartoe moet worden gewerkt.

Als ik op vrijdag geen afrondende werkzaamheden meer heb van de dagen ervoor, dan ben ik bij een klantrelatie om een kop koffie te drinken. Ik vind het belangrijk om regelmatig met personen uit mijn netwerk bij te praten. Wat houdt hen bezig in hun dagelijkse werkzaamheden? Waarin zouden mijn collega’s en ik kunnen ondersteunen? 

Het restant van de vrijdag breng ik door op kantoor bij BluPoint. Ik overleg dan veel met mijn medeconsultants. Met het uitwisselen van kennis en ervaring, in een één-op-één gesprek of in groepsverband, helpen wij elkaar om tot betere oplossingen te komen in de uiteenlopende situaties die wij tegenkomen bij klanten. We sluiten de week af met een gezellig praatje en een biertje. Tijd om het weekend in te gaan.

BluPoint is ter versterking van het team op zoek naar een junior/medior changemanager. Bekijk de vacature voor details.


Profiel

Meer nieuws over

×
×
A.T. Kearney Accenture ACE Adaptif Adlasz Adviesgroep Novius Anderson MacGyver Andersson Elffers Felix Annalise Arthur D. Little AT Osborne Atos Consulting B&A Bain & Company Baker Tilly BCG Platinion BDO BearingPoint Berenschot Best Value Group Bisnez BlinkLane Consulting BluPoint BMC Boer & Croon Management Bolster Bostec Boston Consulting Group Bright & Company | People Strategy Buitenhuis Advies buro C5 Bvolve Capgemini Invent Centric Cmotions COMATCH Conclusion Connective Payments Count & Cooper De Kleine Consultant Deloitte Delta Capita Digital Power Dimensys Ecorys Eden McCallum Energyprofs Enigma Consulting EY EY-Parthenon Finavista Finext First Consulting Flowant flowresulting Galan Groep GalanNXT Grant Thornton Groenewout Gupta Strategists Gwynt Hamstra & Partners Hermes | Partners Hospitality Group Hot ITem House of Performance IG&H Consulting & Interim Improven InContext innergo INNOPAY Intermedius ITDS Business Consultants Itility JBR JBR Interim Executives Kirkman Company Korn Ferry KplusV KPMG KPN ICT Consulting Kruger KWINK groep Leeuwendaal M3 Consultancy Magnitude Consulting Magnus Marktlink Mazars McKinsey & Company Mercer Methis Consulting METRI Mitopics MLC Mobilee Möbius Monitor Deloitte Morgens MSR Consulting Group Oliver Wyman OrangeX Ordina Oxyma p2 PA Consulting Group Paul Postma Marketing Consultancy PBLQ People Change PNO Consultants Projective Protiviti Proven Partners PwC Qhuba Quantics Quint Wellington Redwood Quintop Raad van Toekomst RevelX RGP Rijnconsult Roland Berger Salvéos Schaekel & Partners Schuberg Philis SeederDeBoer Sia Partners Significant Simon-Kucher & Partners SiRM Solid Professionals SOLVE Consulting SparkOptimus Strategy Development Partners Strategy& Student Consultancy Group Summiteers Supply Value Symbol Synechron Business Consulting TEN HAVE Change Management The Next Organization Trevian Turner TWST Twynstra Gudde UMS Group UniPartners UPD Van Oers Corporate Finance Vanberkel Professionals Varrlyn Vasco Consult Vintura VODW Voogt Pijl & Partners Wielinq Willis Towers Watson WIN Yellowtail YGroup YNNO Young Advisory Group Zanders Zestgroup