P2 verbindt zich als partner aan TU Delft Solar Boat Team

08 maart 2019 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Adviesbureau P2 heeft zich als partner verbonden aan het TU Delft Solar Boat Team. P2’er Karsten Schipperheijn: “We helpen graag om met elkaar de maritieme sector in beweging te brengen naar meer duurzame oplossingen.” 

In september is het nieuwe Solar Boat Team begonnen met het ontwerpen en bouwen van een nieuwe Solar Boat. Het team bestaat dit jaar uit 28 studenten, afkomstig van 10 verschillende faculteiten van de TU Delft. Het team gaat dit jaar twee challenges aan:

Allereerst zullen zij komende juli meedoen aan de grootste internationale competitie en daarmee ook wereldkampioenschap voor zonneboten: De Solar & Energy Boat Challenge in Monaco.Later dit jaar volgt de tweede challenge - het TU Delft Solar Boat Team gaat een wereldrecordpoging doen om als snelste zonneboot óoit het Engelse Kanaal - tussen Calais en Dover - over te steken. "Hiermee willen we de wereld laten zien dat je op alleen zonnepanelen deze druk bevaren zeestraat over kan steken."

Wereldkampioenschap Monaco

Nieuw aan deze editie van het wereldkampioenschap is dat het Solar Boat Teamt dit jaar voor het eerst zal gaan concurreren op open zee, "wat betekent dat we rekening moeten gaan houden met geheel nieuwe situaties, zoals hoge golven en wind", legt het team uit.

De wedstrijd bestaat uit twee verschillende etappes. De eerste dag is er een etappe van Monaco naar Ventimiglia (IT) en terug, met een lengte van ongeveer 30 kilometer. De volgende etappe bestaat uit een traject van 93 kilometer, van Monaco naar Cannes (FR) en terug.

Het team is optimistisch over hun kansen: "Sommige teams hebben supersnelle speedboten, maar wij denken dat wij met onze slimme technieken nóg sneller kunnen zijn door nóg efficiënter met de beschikbare energie om te gaan."

Gevraagd naar waarom ze aan het event deelnemen, geeft het team aan: "Met dit project willen wij samen met de maritieme sector werken naar de volgende era in de scheepvaart: duurzaam varen. Er valt nog veel te winnen in deze sector en door samen met de maritieme wereld na te denken en te innoveren op het gebied van duurzaamheid dragen wij bij aan een betere en groenere toekomst.."

Ondersteuning p2

Onder de bijna 100 partners die het Solar Boat Team in zijn ambities ondersteunen is ook P2 te vinden, een consultancybureau uit Rossum dat zich specialiseert op het gebied van het ontwikkelen en realiseren van duurzame strategie en innovatie, programma’s, projecten, multi-stakeholdertrajecten en organisatie-, team en leiderschapsontwikkeling. P2 is Platinum Partner van het initiatief, samen met NEN, ABN AMRO en Soltegro.

Gevraagd naar waarom het adviesbureau zich als partner heeft verbonden aan het initiatief, geeft Karsten Schipperheijn, Proces-, Project, en Programmamanager bij P2, aan: “Ken je die momenten? Dat zaken totaal logisch lijken. Dat dingen samenkomen? Dat overkwam ons toen wij de vraag kregen om partner te worden van het TU Delft Solar Boat Team.” 

P2 verbindt zich als partner aan TU Delft Solar Boat Team

P2 hoefde dan ook niet lang na te denken om samen te werken met het Solar Boat team, vertelt Schipperheijn: “Een jong, kundig en ambitieus team. Met als missie het bewijs leveren dat ook op open zee duurzame energie de toekomst is. Dit getuigt van passie, doorzettingsvermogen en goed teamwork…Een innovatieve boot bouwen is zeer knap en dat kunnen wij niet. Wij kunnen vervolgens helpen om met dit idee de wereld op zijn kop te zetten. Deze verbreding vraagt een andere benadering. En om lef!”

Hij voegt toe dat het initiatief perfect past bij de visie van P2: “Wij geloven dat duurzaamheid start met het investeren in mensen: in onze medewerkers, in onze klanten en in onze maatschappij. Mensen zijn in staat duurzame stappen te zetten. Wij helpen hen bij de initiatieven die op termijn echt het verschil maken en stoppen daar energie in. Onze opdrachten toetsen we altijd aan de Sustainable Development Goals.