Arno Flier sluit zich als associate partner aan bij JBR

20 februari 2019 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Begin deze maand heeft Arno Flier zich als associate partner aangesloten bij JBR. Flier is al zo’n 20 jaar actief in de adviesbranche. Hij beschikt over uitgebreide ervaring op gebieden als bedrijfsstrategie, herstructurering, M&A-strategie en commercial due diligence. 

Flier maakt de overstap naar JBR vanuit Monitor Deloitte, waar hij de afgelopen vijf jaar actief was als Director M&A Strategy. Eerder werkte hij als Principal M&A Strategy voor Boer & Croon, als Associate voor Booz & Company en als M&A Business Developer voor Springer Nature. Hij begon zijn carrière als technische marketeer in de chemische industrie, na het behalen van zijn master in Scheikunde aan de Universiteit Utrecht.

Naast zijn ervaring op verschillende M&A-thema’s, heeft Flier gedurende zijn lange staat van dienst in de consultancysector “brede en diepgaande expertise opgebouwd in internationaal strategische trajecten van bedrijfs- en businessunits in een verschillende industrieën, waaronder telecommunicatie, media en technologie, zakelijke dienstverlening, fabricatie, postbezorging en de maritieme sector”, aldus een woordvoerder van JBR.

Arno Flier sluit zich als associate partner aan bij JBR

“Ik begeleid vaak klanten die zich in uitdagende situaties bevinden”, vertelt Flier over zijn advieswerkzaamheden: “De klant overweegt een transactie – verkoop of aankoop – met een grote impact op haar dagelijkse operatie en de strategie van de onderneming, of zij bevindt zich in een turnaround & restructuring-traject waarbij het erop of eronder is. Bij deze trajecten besteed ik samen met de klant en mijn team veel en gedetailleerde aandacht aan de strategie, de structuur en de cijfers. Het belangrijkste wat ik mijn jarenlange ervaring als adviseur heb geleerd is echter dat uiteindelijk de mens achter de cijfers en de strategie telt.”

“Dit sluit naadloos aan bij de kernwaarden van JBR, waarbij praktische, slimme oplossingen samen met de klant ontwikkeld worden waarbij de mens, op alle niveaus in de organisatie, centraal staat”, stelt Flier over zijn keuze voor het adviesbureau. “Wat mij verder aantrekt in JBR is de juiste combinatie tussen de schaal van de firma en haar inhoudelijke sectorfocus enerzijds en de aandacht voor de menselijke kant van de zaak anderzijds. De klik tussen JBR en mij was er vanaf het begin; vanaf het eerste kennismaking voelden onze gesprekken aan alsof ik er al werkte. Daarbij viel mij op hoe open iedereen was en hoe natuurlijk het contact was en zich verder ontwikkelde.”

Tot besluit geeft Flier aan blij te zijn met de bescheiden omvang van JBR: “Met zijn 35 medewerkers voelt JBR echt aan als één team, met daarin een krachtige mix van verschillende mensen die elkaar aanvullen. Waarbij direct opvalt dat medewerkers, ervaren en minder ervaren, veel autonomie hebben en de kans wordt geboden om zichzelf te ontwikkelen en echt een impact te maken. De schaal biedt mij ook de vrijheid om te werken op het snijvlak van strategie en restructuring in sectoren die mij aanspreken en waar ik veel ervaring in heb, zoals het maritieme en offshore-cluster, energie & environment en industrial markets. Sectoren waar JBR traditioneel een zeer sterke positie en reputatie heeft. Een mooie match!”