Arno Flier Director M&A Strategy bij Deloitte Consulting

09 mei 2014 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Deloitte Consulting heeft onlangs het adviesteam versterkt met Arno Flier. De specialist op het gebied van M&A strategie en commercial due diligence maakte de overstap van branchegenoot BoerCroon, waar hij werkzaam was als Associate Partner. Bij Deloitte is Flier aangesteld als Director M&A Strategy and Commercial Due Diligence (CDD) binnen de Corporate Strategy en M&A service line. 

Voor zijn consultancy carrière werkte Flier (Universiteit Utrecht, MSc. Scheikunde) onder andere bij Wolters Kluwer Academic Publishers (tegenwoordig Springer) in de Verenigde Staten (Boston en New York). Daar bekleedde hij verschillende management functies binnen business development en M&A. Na ruim zes jaar Wolters Kluwer maakte Flier de overstap naar de consultancybranche. Hij begon zijn carrière bij Booz & Company (tegenwoordig Strategy&, en trad vervolgens in dienst bij BoerCroon. Bij deze adviesbureaus deed hij gedurende 10 jaar uitgebreide ervaring op het snijvlak van strategische, commerciële en financiële vraagstukken op.

Bij Deloitte Consulting wordt Arno Flier verantwoordelijk voor de verdere uitbouw en positionering van de M&A strategie praktijk. Om meer te weten te komen over zijn nieuwe uitdaging en ambities bij Deloitte stelde Consultancy.nl drie vragen aan de kersverse consultant: 

Wat gaf de doorslag om BoerCroon te verruilen voor Deloitte Consulting?

Deloitte biedt fantastische mogelijkheden om echt multidisciplinair (strategy consulting, transaction services, restructuring services, corporate finance, tax & legal) te werken voor internationale klanten. Door het hoge competentieniveau en haar grote internationale schaal is Deloitte in staat om de top van het bedrijfsleven te bedienen bij alle facetten van Mergers & Acquisitions. De dynamiek en werk-omgeving die hierbij hoort spreekt me bijzonder aan. 

Arno Flier Director M&A Strategy bij Deloitte Consulting

Deloitte Consulting biedt samen met collega’s van de FAS business unit een breed scala aan M&A dienstverlening. Op welke proposities ga jij je vooral richten?

Ik richt me voornamelijk op de strategische vraagstukken van rondom transacties, zowel binnen M&A als bij distressed situaties (vaak betreft dit carve-outs). Als eerste is de CDD (dat we aanbieden vanuit onze global CDD practice) één van onze kernproposities.

We zijn momenteel heel succesvol met onze ‘M&A ready’ dienstverlening voor de sell side. Binnen deze propositie ondersteunen we partijen bij de voorbereiding op een aanstaande transactie, bijvoorbeeld bij het maken van een business plan en een (financial) data book (dat wordt samengesteld door de collega’s van FAS). Onze ervaring is dat de ‘M&A ready’ aanpak onze klanten meer tijd biedt om zich voor te bereiden op een transactie, wat zich vertaalt in betere resultaten. Daarnaast bieden een business plan en data book een uitstekende basis voor een VDD en IM. 

Wat zijn de midellange termijn ambities van de M&A praktijk van Deloitte Consulting?

Voor beide kernproposities (M&A ready en CDD) geldt dat wij binnen twee jaar een top tier practice willen opbouwen. Ten eerste zijn we actief zowel intern (binnen de firma) als extern ervaren (M&A) strategy consulting professionals aan het aantrekken. Ten tweede werken we aan de verdere ontwikkeling van onze competenties op het vlak van big data en analytics. De schaal en kennis die Deloitte op dit gebeid al heeft biedt een sterke basis om het nummer 1 M&A strategie kennisnet in de wereld op te zetten. Last but not least werken we continue aan verdere samenwerking tussen afdelingen, zodat we integraal en seamless M&A gerelateerde diensten kunnen aanbieden.