Acht vragen aan Yvonne Haartsen, young professional bij Magnus

15 maart 2019 Consultancy.nl 4 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

De 26-jarige Yvonne Haartsen is na het afronden van haar studie aan de TU Delft in dienst getreden bij Magnus. Inmiddels is Haartsen zo’n negen maanden als analytics consultant actief bij het bureau – reden om haar acht vragen te stellen over haar rol, het bedrijf en haar ambities. 

Wat heb je gestudeerd?

Ik heb Lucht en Ruimtevaarttechniek gestudeerd in Delft. Tijdens de afstudeeropdracht van mijn master heb ik in het Erasmus-ziekenhuis onderzoek gedaan. Hier heb ik het stuurgedrag van patiënten in het ziekenhuis geanalyseerd die een hersenbloeding hebben gehad. Dit doen we op dezelfde manier met piloten. Zo kun je dus eigenlijk met cijfertjes zeggen hoe iemands motorische vaardigheden zijn aangetast. Dit onderzoek was heel interessant.

En hoe ben je bij Magnus terecht gekomen?

Tijdens mijn studie was mijn plan totaal niet om als consultant aan de slag te gaan. Dit veranderde toen ik mij ging oriënteren op een baan. De hele luchtvaart-business was toch niet helemaal mijn ding. Je hebt dan namelijk niet zo veel contact met mensen, terwijl ik dat juist leuk vind. Vervolgens ben ik in gesprek gegaan met een recruiter en vertelde dat mij het werk als consultant wel interessant leek door de afwisseling en steile leercurve. De cultuur bij grote kantoren sprak mij alleen niet zo aan. Ik had het gevoel dat het daar heel hiërarchisch was en dat er een minder persoonlijke sfeer heerst. Zodoende werd ik aan Magnus gelinkt. Na een gesprek eerst bij Magnus en daarna bij PVH (een kledingbedrijf) ben ik aan de slag gegaan.

Wat doe je precies bij Magnus?

Ik volg momenteel een speciaal programma voor PVH (o.a. bekend van Calvin Klein en Tommy Hilfiger). Zo werk ik eerst negen maanden bij Magnus, waarna ik negen maanden bij PVH aan de slag ga. Ik heb al een paar projecten gedaan waarbij ik ongeveer twee dagen per week bij de klant werkte. Dit vond ik superleuk, omdat je op een onafhankelijke manier een kijkje kan nemen binnen een bedrijf. Je leert veel van verschillende bedrijven en systemen. Nu werk ik aan een project voor Bacardi. 

“Ik verbaas me elke dag over hoe veel ik leer bij Magnus. Ik heb veel inhoudelijk werk gedaan, heb veel contact met de klant en vooral de afwisseling is super.”

En wat voor verantwoordelijkheden krijg je momenteel bij je laatste project?

Ik heb veel inhoudelijk werk gedaan. Zo had ik veel contact met de klant. Ik vond ik leuk om dat meteen zelf te mogen doen, zonder dat het contact via tussenpersonen ging. Verder heb ik meegedacht over de architectuur van systemen en over data warehousing.

Wat vind je tot nu toe het leukst van je werk?

Vooral de afwisseling is super. Ik verbaas me er daarbij over hoe veel ik leer. Magnus is een super actieve club. Ondanks dat je niet iedereen veel ziet, worden er veel leuke activiteiten georganiseerd. Zo startte ik met veel andere starters in september meteen met de bootcamp. Dit was gezellig, omdat je op een andere manier je collega’s leert kennen voordat je aan het werk gaat. Daarnaast hebben we een leuk kerstfeest gehad en gaan we dit weekend een ski-trip maken.

En wat vertel je je vrienden over Magnus?

Ik zou zeggen dat het een klein consultancybureau is in de IT waar je veel verantwoordelijkheid krijgt. Daarbij zijn er veel gave projecten en kom ik op veel verschillende plekken. Als ik zeg dat ik iets voor Bacardi doe vinden ze dat natuurlijk helemaal cool!

Wat doe je in je vrije tijd?

Ik heb nog niet echt afscheid genomen van mijn hobby’s uit Delft. Ik heb jaren gestijldanst, maar mijn partner stopte. Er was nog iemand die in hetzelfde schuitje zat en toen zijn we samen Argentijnse tango gaan dansen. Dit doe ik al bijna vier jaar op dinsdag in Delft. Verder kijk ik ook nog elke woensdag met vrienden een film. Al moet ik zeggen dat dit wel minder wordt, omdat ik inmiddels in Wageningen woon. 

Wat zijn jouw tips voor starters?

Ga zo veel mogelijk netwerken. Dat is in het begin spannend, maar na een tijdje word je er goed in en dan kom je er wel! Het is handig als ze je kennen voordat je ergens gaat solliciteren.