Energyprofs verkozen tot Great Place To Work

07 februari 2019 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Energyprofs is door Great Place To Work beloond met het keurmerk ‘Great Place To Work Certified’. Het bureau voor de energiesector wordt vooral geroemd vanwege zijn bedrijfscultuur, de manier waarop jonge collega’s vertrouwen krijgen en de ambitieuze wijze waarop het bedrijf verbetering nastreeft.

“We zijn verheugd met het Great Place To Work-keurmerk”, zegt Sjoerd Ankersmit, directeur van Energyprofs, die het adviesbureau in 2015 oprichtte en sindsdien flink heeft laten groeien. Vandaag de dag werken er meer dan 50 medewerkers voor de organisatie.

Om in aanmerking te komen voor het keurmerk ‘Great Place To Work Certified’, kijken de onderzoekers van Great Place To Work naar verschillende aspecten van een organisatie. Denk hierbij onder andere aan werkgeverschap, waaronder medewerkerstevredenheid, arbeidsvoorwaarden en faciliteiten voor werknemers vallen, maar ook aan zachtere factoren als vertrouwen, trots en plezier. “Bij Energyprofs krijgen medewerkers vanaf de eerste dag veel vertrouwen en verantwoordelijkheid, wat als positief ervaren wordt. Daarnaast heerst er niet alleen een vriendelijk werkomgeving binnen de organisatie, maar is dit ook iets wat Energyprofs naar buiten uitdraagt”, stellen de onderzoekers van Great Place To Work. Dit sluit volgens Ankersmit aan bij de HR-visie van het bureau: “Niet voor niets hebben we de tagline ‘It's all about people’”, vertelt hij. 

“Energyprofs levert een menselijke bijdrage aan de duurzame energievoorziening in Nederland. Door in hun werk mensen centraal te stellen, te werken met goed opgeleide, sociaal en communicatief vaardige consultants en door intensieve samenwerking met hun klanten, werken ze bij Energyprofs aan duurzame resultaten door middel van advies, projectmanagement, interimmanagement, procesmanagement en operationele ondersteuning op thema’s als leiderschap, verandering, optimalisatie, innovatie en duurzaamheid”, schrijven de onderzoekers.

Energyprofs verkozen tot Great Place To Work

Jasper Vermolen, een consultant bij het adviesbureau die naar aanleiding van de HR-audit werd geïnterviewd, herkent zich in de conclusies van de onderzoekers: “Bij Energyprofs krijg je meteen veel verantwoordelijkheden, waardoor je snel ervaring op kunt doen. Ik vind het leuk dat ik mag bijdragen aan de groei en ontwikkeling van dit jonge en ambitieuze bedrijf.” 

Ankersmit laat weten dat hij trots is dat zijn bedrijfsvoering, die zich vooral focust op het belang van medewerkers, door een onafhankelijke partij is erkend. Bovendien is het keurmerk met name prettig met het oog op de tegenwoordig tamelijk krappe arbeidsmarkt, waar een ware strijd om talent is losgebarsten. Jaarlijks rekruteert Energyprofs tussen tien tot vijftien startende adviseurs, die aan de slag gaan als consultant. “We zijn continu op zoek naar nieuwe young professionals met een universitaire masteropleiding in een bedrijfskundige richting”, zegt Ankersmit. 

Ondanks de bevestiging, zegt Ankersmit dat het managementteam niet op zijn lauweren zal rusten. “We hebben een uitstekende blik op de stand van zaken gekregen.” Terwijl gemiddeld genomen hooguit de helft van de medewerkers van een organisatie zo’n vragenlijst invult, gaf bij het energieadviesbureau maar liefst 100% van de medewerkers gehoor aan de enquête. “Samen met het interne GPTW-team gaan we met onze verbetermogelijkheden aan de slag om door te groeien naar de Best Workplaces van Nederland!” 

Als onderdeel van de certificering dingt Energyprofs later dit jaar mee naar de titel ‘Best Workplace’ van Nederland.  

Lees ookEnergie adviesbureau Energyprofs kijkt terug op sterk jaar.