Lars van Hugten aan de slag bij BluPoint

07 december 2018 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

BluPoint heeft zijn team uitgebreid met Lars van Hugten. De nieuwe Management Consultant van BluPoint maakte de overstap vanuit Ordina, waar hij de rol van Business Consultant vervulde.  

“In de zomer ben ik benaderd door OneArrow met de vraag of ik toe was aan iets nieuws en of ik openstond voor andere kansen. Zij vertelden mij over BluPoint, de achtergrond van de organisatie, het type mensen en waar ze voor stonden”, zegt Lars van Hugten, de kersverse Management Consultant van het adviesbureau uit Den Bosch. “Toen kreeg ik al een aardig beeld bij BluPoint. Vervolgens ben ik in gesprek gegaan en werden deze beelden bevestigd en het groeide het gevoel dat een overstap een goede keuze zou zijn. Medio november ben ik hier begonnen en ik sta nog steeds volledig achter deze keuze.”

“Ik heb mede voor BluPoint gekozen vanwege de mogelijkheden om mij verder persoonlijk te ontwikkelen en meer de richting op te bewegen waar ik heen wil in de toekomst om mijn ambitie te realiseren”, vervolgt Van Hugten. “Het feit dat BluPoint zich voornamelijk richt op change management en daarbij kwaliteit vooropstelt, was voor mij een belangrijk onderdeel in mijn keuze. Daarnaast werken hier op en top professionals waarmee je niet alleen goed inhoudelijk kunt sparren, maar die ook functioneren als team en bereid zijn om elkaar te helpen. Ook op sociaal vlak was er een klik, waardoor de keuze voor een overstap eigenlijk zo gemaakt was.”

Lars van Hugten aan de slag bij BluPoint

Van Hugten maakte de overstap naar BluPoint vanuit Ordina, waar hij tot voor kort actief was als Business Consultant. Daarvoor vervulde hij bij dezelfde organisatie zo’n jaar de rol van Consultant ICT: “Ik was werkzaam binnen de unit Architectuur en bij verschillende projecten verantwoordelijk voor het opstellen van impactanalyses, het uitschrijven van oplossingsrichtingen en verzorgen van adviezen richting management ten behoeve van gedegen besluitvorming op project- en strategisch niveau.” In 2016 begon Van Hugten bij Ordina als Junior Business Consultant: “Gedurende het Young Professional-programma heb ik een rijke ontwikkeling doorgemaakt op het gebied van vakinhoudelijke kennis en op het gebied van sociale en communicatieve vaardigheden.”

Daarvoor studeerde Van Hugten af aan de Universiteit van Tilburg als Master of Science in Strategic Management. Aan diezelfde universiteit behaalde hij een jaar eerder eveneens z’n bachelorsdiploma in Bedrijfseconomie. Tijdens zijn studiejaren werkte Van Hugten circa vijf jaar als teamleider Verkoopklaar voor Albert Heijn en moederorganisatie Ahold: “Als Teamleider Verkoopklaar ben ik werkzaam geweest in meerdere filialen van Albert Heijn in Breda. Naast deze werkzaamheden ben ik in deze periode ook verantwoordelijk geweest voor procesoptimalisatie op de werkvloer en herstructurering van de planning.”

Van Hugten geeft aan het bij zijn nieuwe werkgever reeds naar zijn zin te hebben: “Iedereen is zeer behulpzaam hier. Voor nu is het vooral het leren kennen van de cultuur van de organisatie en de ‘way of working’ die we bij BluPoint hanteren. Ik ben al vrij snel aan de slag gegaan bij twee opdrachtgevers dus dat maakt het een hele productieve start. In de nabije toekomst wil ik mijn eerdere ervaringen inbrengen bij BluPoint om te kijken hoe dit elkaar verder zou kunnen versterken. Daarnaast wil ik natuurlijk groeien in mijn rol en daarin ervaring opdoen om uiteindelijk grote verandertrajecten tot een succes te maken. Het mooie is dat ik daar ook alle ruimte en mogelijkheden voor krijg.”

Lees ook: Carrièremogelijkheden bij BluPoint voor medior en ervaren consultants.