Carrièremogelijkheden bij BluPoint voor medior en ervaren consultants

09 oktober 2018 Consultancy.nl

BluPoint maakt momenteel een sterke groeiperiode door. Het adviesbureau, dat gespecialiseerd is in Change- en Management Consulting, is vanwege de groei momenteel op zoek naar zowel medior als senior consultants om het team te komen versterken.

Sinds de oprichting in 2007, is BluPoint, het voormalige L&vS Management Consulting, uitgegroeid tot een “volwassen bureau met een grote diversiteit aan mensen”, zegt Christiaan Lomme, medeoprichter en Managing Partner van het adviesbureau. Lomme voegt toe dat, terwijl alle ruim twintig professionals van het bedrijf werken aan consultancy- en complexe verandertrajecten, het de “persoonlijke waarden” van BluPoint zijn die de teamleden aan elkaar binden. Voor de komende jaren heeft BluPoint de ambitie om zijn positie in de markt nog verder uit te breiden.

“Wij willen het verschil maken, dat is wat ons motiveert: samen met onze relaties de drijvende en betrouwbare kracht zijn in het realiseren van hun ambities”, zegt medeoprichter Roel van Stiphout, ook directeur van BluPoint. Het succes van het adviesbureau is volgens de oprichters terug te zien in de groeiende lijst van klanten en opdrachten. Zo mag BluPoint tot zijn opdrachtgevers grote organisaties rekenen als NIKE, ASML, Enexis, Liandon, Atradius en Scania. “We zijn erg trots op de ontwikkeling die we afgelopen elf jaar hebben gemaakt en nu hebben we onze ambitie verder opgeschroefd”, blikte Lomme tijdens de recente rebranding al terug en vooruit.

Dienstverlening en klanten

Met een breed pallet aan diensten helpt BluPoint opdrachtgevers met het realiseren van waarde. Lomme: “Wij helpen onze klanten in het verbeteren, optimaliseren en (geheel) vernieuwen van hun business. Waarbij wij bij voorkeur van strategie tot realisatie betrokken zijn, om ook de resultaten waar te maken.” Van Stiphout vult aan: “Onze dienstverlening richt zich op (strategische) verandertrajecten met significante impact op de organisatie. Zoals business transformaties, business redesign & improvement, fusies/overnames.”

Carrièremogelijkheden bij BluPoint voor medior en ervaren consultants

Zo hielp BluPoint bijvoorbeeld een van de grootste pensioenuitvoerders ter wereld met het vernieuwen van haar klantprocessen en het borgen van de pensioenadministratie en het uitfaseren van oude technologie. Het adviesbureau voerde hierbij de regie over dit strategische programma in de vorm van programma management en hielp de klant onder meer met een succesvolle transformatie naar Agile werken. Een andere opdracht voerde BluPoint bijvoorbeeld uit voor een wereldwijd opererende retailer. Deze wilde zijn prijsprocessen niet alleen efficiënter en minder foutgevoelig maken, maar wilde ook hun prijzen en kortingen beter laten aansluiten bij de lokale prijsgevoeligheid van hun klant. In dat traject pakte BluPoint de rol van Europese Productmanager op. 

En zo ondersteunde het bedrijf een opdrachtgever bij een overname van een concurrent. Doel van de overname was een multi-label strategie tegen gemiddelde lagere kosten door integratie van organisatie, processen & systemen. BluPoint leverde management consulting (in de pré-overname fase) én programma management & PMO & transitie management ten behoeve van het post-overname programma. 

Mensen maken het verschil

Bij genoemde en overige opdrachten zijn het volgens oprichters Lomme en van Stiphout vooral de “mensen binnen BluPoint die het verschil maken.” Lomme: “Onze consultants hebben zeer ruime werk- en projectervaring. Dit varieert van mensen met een gedegen IT achtergrond tot ervaren programma- & projectmanagers die opereren op het grensvlak van business en IT. Deze ervaring is opgedaan binnen grote internationale consultancy bureaus en in verschillende sectoren.” Van Stiphout voegt toe: “Dat is ook een van onze speerpunten: de beste mensen aantrekken, ontwikkelen en behouden.”


“BluPoint kenmerkt zich door een informele cultuur waarin collega’s betrokken zijn bij elkaar… Onze medewerkers delen allen dezelfde kernwaarden: integriteit, professionaliteit, betrouwbaarheid en kwaliteit.” 


BluPoint positioneert zich in de markt als een adviesbureau dat beschikt over de expertise van een groot bedrijf, maar dat ook kan putten uit de betrokkenheid, persoonlijke benadering en mogelijkheden van een kleine organisatie. “Wij streven naar groei met behoud van dit kleinschalige karakter en bijbehorende cultuur”, lichten de oprichters toe. Voor professionals die zich bij BluPoint willen aansluiten, is het dan ook essentieel dat zij passen bij de kernwaarden van het adviesbureau. Lomme: “Onze medewerkers delen allen dezelfde kernwaarden delen: integriteit, professionaliteit, betrouwbaarheid en kwaliteit.” 

“Wij zoeken vooral gedreven personen die van aanpakken weten en beschikken over een ‘can do-mentaliteit’”, vertelt Van Stiphout, verantwoordelijk voor recruitment binnen BluPoint. Van Stiphout, die momenteel volop bezig is met wervingsinspanningen om de groeiplannen van het bureau te realiseren, voegt toe: “Onze consultants onderscheiden zich door een hands-on aanpak, uitgebreide capaciteiten en ervaring, en het eigenaarschap wat wij tonen.”

Carrièrekansen voor medior en senior consultants

Momenteel is BluPoint op zoek naar professionals voor het invullen van twee verschillende profielen. Allereerst wordt gezocht naar mediors: consultants die ondertussen de fijne kneepjes van het vak geleerd hebben en reeds de nodige werkervaring bezitten. “Onze ervaren consultants en projectmanagers coachen deze talenten indien nodig en zorgen er voor dat ze snel hun weg kunnen vinden in het snel veranderende advieslandschap”, aldus Van StiphoutDaarnaast is BluPoint op zoek naar ervaren programma- en projectmanagers, seniors die “ervaring hebben opgedaan op het grensvlak van business en IT”. Die ervaring kan zijn opgedaan binnen grote internationale consultancybureaus of in de industrie, geeft Van Stiphout aan. 

De new hires op senior niveau moeten in staat zijn op management niveau te opereren, als een sterke consultant en als sparringpartner van bestuurders. Naast hun rol als change manager zijn deze professionals binnen hun netwerk actief in het opbouwen en onderhouden van relaties om daarmee spreiding en continuïteit voor de organisatie te bereiken. “Warme relaties zijn centraal in onze aanpak”, aldus Lomme. Van Stiphout wijst op de grote mate van betrokkenheid die leeft binnen het team van het adviesbureau: “BluPoint kenmerkt zich door een informele cultuur waarin collega’s betrokken zijn bij elkaar. Naast de onderlinge kennisuitwisseling, is iedereen binnen BluPoint van elkaar op de hoogte bij welke klant ze zitten en wat ze daar doen. Daar blijft het echter niet bij, het delen van ervaringen en successen is ook zeer van belang en wordt gezamenlijk gedaan.” 

Work hard, play hard

De bedrijfscultuur van BluPoint laat zich beschrijven als een cultuur van “work hard, play hard”, legt Lomme uit. Naast dat er hard gewerkt wordt aan projecten, is er in ieder geval een keer per maand een activiteit met alle medewerkers van BluPoint. Dit zijn uiteenlopende zaken die altijd gekoppeld zijn aan de verbetering en ontwikkeling van het team, op een speelse en plezierige wijze. “Wij vinden het van groot belang dat er naast hard werken de nodige ruimte moet zijn voor ontspanning en plezier. BluPoint kenmerkt zich hierin door op meerdere momenten gedurende het jaar activiteiten te organiseren die niet alledaags zijn”, besluit de oprichter.


Profiel

Meer nieuws over

×
×
A.T. Kearney Accenture ACE Adaptif Adlasz Adviesgroep Novius Anderson MacGyver Andersson Elffers Felix Annalise Arthur D. Little AT Osborne Atos Consulting Avantage Reply B&A Bain & Company Baker Tilly BCG Platinion BDO BearingPoint Berenschot Best Value Group Bisnez BlinkLane Consulting BluPoint BMC Boer & Croon Management Bolster Bostec Boston Consulting Group Bright & Company | People Strategy Buitenhuis Advies buro C5 Bvolve Capgemini Invent Centric Cmotions COMATCH Conclusion Connective Payments Considerati Count & Cooper De Kleine Consultant Deloitte Delta Capita Digital Power Dimensys Ecorys Eden McCallum Energyprofs Enigma Consulting EY EY-Parthenon Finavista Finext First Consulting Flowant flowresulting Galan Groep GalanNXT Grant Thornton Groenewout Gupta Strategists Gwynt Hamstra & Partners Hermes | Partners Hospitality Group Hot ITem House of Performance IG&H Consulting & Interim Improven InContext innergo INNOPAY Intermedius ITDS Business Consultants JBR JBR Interim Executives Kirkman Company Korn Ferry KplusV KPMG KPN ICT Consulting Kruger KWINK groep Leeuwendaal M3 Consultancy Magnitude Consulting Magnus Marktlink Mazars McKinsey & Company Mercer Methis Consulting METRI Mitopics MLC Mobilee Möbius Monitor Deloitte Morgens MSR Consulting Group OrangeX Ordina Oxyma p2 PA Consulting Group Paul Postma Marketing Consultancy PBLQ People Change PNO Consultants Projective Protiviti Proven Partners PwC Qhuba Quantics Quint Wellington Redwood Quintop Raad van Toekomst RevelX RGP Rijnconsult Roland Berger Salvéos Schaekel & Partners Schuberg Philis SeederDeBoer Sia Partners Significant Simon-Kucher & Partners SiRM Solid Professionals SOLVE Consulting SparkOptimus Strategy Development Partners Strategy& Student Consultancy Group Summiteers Supply Value Symbol Synechron Business Consulting TEN HAVE Change Management The Next Organization Turner TWST Twynstra Gudde UMS Group UniPartners UPD Van Oers Corporate Finance Vanberkel Professionals Varrlyn Vasco Consult Vintura VODW Voogt Pijl & Partners Wielinq Willis Towers Watson WIN Yellowtail YGroup YNNO Young Advisory Group Zanders Zestgroup