Ferry Renne en Chris Vriends gestart bij Brink Management / Advies

12 december 2018 Consultancy.nl

Brink Management/Advies heeft zijn team versterkt met twee nieuwe senior managers. Ferry Renne en Chris Vriends richten zich bij de vastgoedadviseur op het managen van processen en programma’s.

Ferry Renne is afkomstig van Driessen HRM, waar hij zo’n driekwart jaar werkzaam was. “Vanuit Driessen was ik gedetacheerd bij de gemeente Oosterhout. Als projectleider was ik verantwoordelijk voor een aantal strategische gebiedsontwikkelingsprojecten op het gebied van woningbouw, transformatie van bedrijfsterreinen en mobiliteit”, aldus Renne. Daarvoor was hij ruim een jaar als Commercieel Manager actief bij Breepark, een groot vrijetijdspark aan de rand van Breda: “Bij Breepark was ik verantwoordelijk voor de programmering van grote nationale en internationale evenementen.” 

Van 2008 tot 2016 was Renne als Senior Projectleider Vastgoedontwikkeling in dienst bij gemeente Breda. Renne: “Bij de gemeente Breda ben ik verantwoordelijk geweest voor een brede portefeuille van strategische gebiedsontwikkelingsprojecten, uiteenlopend van woningbouw, detailhandel en bedrijventerreinen tot een leisurelocatie. Ook heb ik de gemeenteraad begeleid in haar strategische heroriëntatie op de toekomst van het Rat Verlegh Stadion [NAC stadion, red.].”

Voor die tijd was Renne lange tijd actief binnen de adviesbranche. In 2008 werkte hij driekwart jaar als Senior Consultant Duurzame Ontwikkeling voor subsidieadviesbureau HB Berenschot, na twee jaar onderdeel te zijn geweest van EY: “Op de afdeling Grants & Incentives van EY ben ik werkzaam geweest als Manager Tax. Ik stuurde een team subsidieconsultants aan en was verantwoordelijk voor acquisitie en accountmanagement.” In 1999 begon hij in de sector toen hij zich aansloot bij PNO Consultants, waar hij bleef tot 2006: “PNO Consultants is Europees marktleider op het gebied van subsidieadvies. In mijn functie van consultant ben ik verantwoordelijk geweest voor een aantal nationale klanten en een aantal subsidieregelingen.”

Brink reageert verheugd op de komst van Renne: “Ferry neemt tien jaar ervaring mee op het gebied van vastgoed- en gebiedsontwikkeling. Hij is geruime tijd werkzaam geweest als subsidie-adviseur bij grote, internationale managementadviesbureaus.” Het bureau voegt toe dat Renne’s expertise van vastgoed- en gebiedsontwikkelingen, bestuurlijke besluitvormingsprocessen en praktische knowhow om complexe ontwikkelprojecten tot een goed einde te brengen zeer welkom zijn: “De kennis en ervaring die Ferry opgedaan heeft in zowel de private als de publieke sector, is waardevol voor ons evenals zijn positief kritische houding.”

Ferry Renne en Chris Vriends als senior manager begonnen bij Brink Management - Advies

Chris Vriends maakte de overstap vanuit Balance, dat zich richt op het managen van complexe projecten in de openbare ruimte. In zijn anderhalf jaar bij het bureau zette hij zich onder meer in voor Rijkswaterstaat PPO Oost-Nederland en Waterschap Brabantse Delta. Voor die tijd was hij ruim zeven jaar als Raadgevend Adviseur verbonden aan vastgoed-, bouw, infra- en installatietechniekbedrijf Heijmans. “Bij Heijmans Integral Projects werkte ik als adviserende consultant binnen de disciplines systeem-engineering, risicomanagement en informatie- en datamanagement”, aldus Vriends. In de achtenhalf jaar daarvoor was hij actief binnen dezelfde sector, maar dan vanuit Rijkswaterstaat: “In deze periode werkte ik als manager project control aan de reconstructie van de A2 tussen Holendrecht en Oudenrijn.” 

Van 1998 tot 2001 was Vriends onderdeel van Atos: “Ik werkte als een systeemontwikkelaar, met name voor de Philips-divisies, zoals Philips Lighting, Philips Corporate Quality en Philips Semiconductor.” In de drie jaar daarvoor werkte Vriends voor drie verschillende adviesbureaus als consultant op het gebied van kwaliteitsmanagement, eerst bij Nehem Consultants, toen bij Hitachi Transport System en daarna bij Management Advies Groep. Met zijn komst naar Brink keert hij nu naar lange tijd weer terug in de adviesbranche. 

“Chris heeft ruime ervaring met het managen van integrale projecten en beschikt over brede kennis van (bouw)informatiemanagement, systems engineering en risicomanagement”, aldus een woordvoerder van zijn kersverse werkgever. “Deze ervaring heeft hij opgedaan in zijn eerdere functies bij Rijkswaterstaat en Heijmans Infra. Bij Rijkswaterstaat heeft hij bijgedragen aan de kennisontwikkeling en verbreding op het gebied van Integraal Projectmanagement binnen Rijkswaterstaat. In de periode bij Heijmans heeft hij onder andere de procesdisciplines systems engineering en risicomanagement uitgebouwd binnen de Infra-tak.” 

“Bij Brink Management/Advies richt ik me als senior manager op het begeleiden van klanten met hun behoeften en vragen op het beheersen van complexe integrale bouwprojecten, het ontwikkelen, implementeren en verbreden van (bouw)informatiemanagement in projecten, het schrijven van EMVI-plannen in de verwerving, het ontwikkelen van integrale managementsystemen en het opereren als manager projectbeheersing/procesmanager/informatiemanager”, vertelt Vriends over zijn nieuwe rol. “Brink zet met de komst van Chris in op het betreden van nieuwe paden op het gebied van integrale projectbeheersing en informatiemanagement”, voegt Brink toe. “Het zijn de mensen die het succes maken en daarbij hebben we elkaar hard nodig in de samenwerking”, stelt Brink tot besluit.


Profiel
Meer nieuws over
×
×
Accenture ACE Company Adaptif Adlasz Adviesgroep Novius - a company of RoyalHaskoningDHV AevesBenefit Anderson MacGyver Andersson Elffers Felix Annalise Arlande Arthur D. Little AT Osborne Atos Consulting Bain & Company Baker Tilly BDO BearingPoint Berenschot Best Value Group Bewegin Bisnez BlinkLane Consulting BluPoint BMC Boer & Croon Management BOLD Bolster Bostec Boston Consulting Group Bright & Company | People Strategy Buitenhuis Advies buro C5 Bvolve Capgemini Invent Cegeka Consulting Cmotions COMATCH Common Eye Conclusion Count & Cooper CPMview Critical Minds De Issuemakers De Kleine Consultant Deloitte Delta Capita Digital Power Dimensys Drijver en Partners Ecorys Eden McCallum Energyprofs Enigma Consulting Eurekon EY EY-Parthenon Finext First Consulting Flowant flowresulting Fronteer FTE Groep FTE Improvery Galan Groep GalanNXT Grant Thornton Groenewout Gupta Strategists Gwynt Hamstra & Partners Hogenhouck m&a Hospitality Group Hot ITem House of Performance IG&H Improven InContext innergo INNOPAY Intermedius ITDS Business Consultants Itility JBR JBR Interim Executives Kearney Kirkman Company Korn Ferry KplusV KPMG Kruger Kurtosis KWINK groep Leeuwendaal M3 Consultancy Magnus Marktlink Mazars McKinsey & Company Mercer METRI MLC Mobilee Möbius Monitor Deloitte Morgens Mount Consulting MSR Consulting Group NEWCRAFT Ngenious Node1 Oliver Wyman OrangeX Ordina Organize Agile p2 PA Consulting Group Paul Postma Marketing Consultancy People Change PNO Consultants Projective Protiviti Proven Partners Prowareness PwC Quint Quintop Raad van Toekomst RedFoxBlue ResidentieProfs Rijnconsult Riverwise Roland Berger Salvéos Schaekel & Partners SeederDeBoer Sia Partners Significant Groep Simon-Kucher & Partners SiRM Solid Professionals SOLVE Consulting SparkOptimus Staffing MS Strategy& Student Consultancy Group Student Consultant Summiteers Supply Value Symbol Synechron The Next Organization TIC Advisory Turner TWST TwynstraGudde UMS Group UniPartners UPD Van Oers Corporate Finance Vanberkel Professionals Varrlyn Vasco Consult Velox Vintura VODW Volt Strategy Voogt Pijl & Partners WIN Xebia Yellowtail YGroup YNNO Young Advisory Group YourConnector Zanders Zestgroup