Symbol opent nieuwe vestiging in hartje Amersfoort

15 november 2018 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Symbol heeft zich uitgebreid naar het midden van het land. Naast het oorspronkelijke kantoor in Enschede heeft het organisatieadviesbureau nu ook een vestiging in Amersfoort. Op vrijdag 23 november vindt de officiële opening van Symbol Amersfoort plaats. 

Het in 2008 in Enschede gestarte Symbol is een bureau dat zich richt op organisatieontwikkeling, continu verbeteren, kwaliteitsmanagement en verandermanagement. In de tien jaar dat Symbol bestaat, is het team van het kantoor uitgegroeid tot vijfenveertig eigen medewerkers en zeventien associates, die zich inzetten voor klanten uit diverse sectoren, van onderwijs tot automotive en van bouw tot zorg. Het bureau voert projecten uit bij opdrachtgevers en verzorgt trainingen op het gebied van kwaliteitsmanagement, Lean Six Sigma en automotive. 

“Wij werken in heel Nederland en voor sommige van onze klanten is Enschede erg ver weg”, vertelt oprichter Dick Theisens in toelichting op de beslissing om een tweede vestiging te openen in Amersfoort. “Bovendien hebben wij sterke groeiambities, die wij met een nieuwe vestiging centraal in Nederland meer inhoud kunnen geven.” Het nieuwe filiaal is makkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer: “We zitten aan het Stationsplein, dus hartje Amersfoort”, legt Theisens uit. “Ons nieuwe kantoor is een volledig gerenoveerde, inspirerende omgeving – niet alleen voor onze medewerkers, maar ook voor klanten en partners.”

Symbol opent nieuwe vestiging in hartje Amersfoort

De centrale ligging van Amersfoort heeft Symbol ook doen besluiten om zijn Lean Experience Center (LEC) te verhuizen van Enschede naar Amersfoort, “zodat nog meer organisaties hier gebruik van kunnen maken”, aldus Theisens. “In het LEC wordt een team medewerkers uitgedaagd om een ‘fietsenfabriek’ logistiek en financieel zo efficiënt mogelijk te laten draaien. Deelnemers ervaren zo aan den lijve wat de voordelen zijn van Lean werken.” Hij legt uit dat de fietsenfabriek dient als voorbeeld voor de mogelijkheden die Lean biedt voor allerlei soorten organisaties: “Het draait hierbij om het efficiënt inrichten van processen. In de fabriek is de output een fiets. Dit kan echter van alles zijn, ook een dienst.”  

Terwijl de nieuwe Amersfoortse vestiging inmiddels al in gebruik is genomen door de consultants van Symbol, moet de officiële opening nog plaatsvinden. Deze zal op vrijdag 23 november worden verricht door wethouder Fatma Koşer Kaya van Economische Zaken van de gemeente Amersfoort. “Een mooie mijlpaal in ons jubileumjaar”, stelt Theisens. “We vinden het belangrijk dat we bij onze klanten in de buurt zitten. We hebben twee prachtige locaties vanaf waar we onze klanten kunnen bedienen. Symbol is klaar voor de toekomst!”