Acht adviesbureaus dragen bij aan DACT treasury beurs 2018

13 november 2018 Consultancy.nl 4 min. leestijd

Op 15 en 16 november zal in Noordwijkerhout de DACT Treasury Fair plaatsvinden, een evenement speciaal gericht op Treasury (management). Zoals elk jaar zijn diverse adviesorganisaties als exposant aanwezig, of verzorgen een presentatie, workshop of productdemonstratie. Deze editie maken onder andere Deloitte, EY, PwC, Aon en Enigma Consulting hun opwachting.

Jaarlijks komen treasurers en andere (financiële) professionals samen tijdens de DACT Treasury Beurs om de laatste trends en ontwikkelingen in het vakgebied met elkaar door te nemen. Treasury management richt zich onder meer op het beheren en optimaliseren van geldstromen, het beheren van liquiditeiten en beleggingen of ondernemingsfinanciering. De DACT Treasury Beurs/Fair vindt dit jaar voor de zestiende keer plaats.

Een belangrijk programma-element van de Treasury Beurs is ieder jaar de plenaire masterclass. Dit jaar is de keynotespreker Jeroen Dijsselbloem. De voormalig voorzitter van de Eurogroep en minister van Financiën van Nederland neemt de bezoekers mee langs onderwerpen zoals de toekomst van EU in het licht van de aanstaande brexit, de nieuwe politieke dynamiek van de Europese Unie en de opkomst van cryptocurrencies. Ook zal hij ingaan op de na-effecten van de grote financiële crisis. Hoe zal de financiële markt reageren op het inslinken van verkoopprocessen, wat is de impact van nieuwe technologie en welke opgeblazen markten staan op instorten?

Verder is de DACT Treasury Beurs een evenement waar aanbieders en afnemers van treasurydiensten elkaar ontmoeten. Naast de masterclass kunnen zij hun kennis vergroten door deel te nemen aan tal van vakinhoudelijke workshops en productdemonstraties, of in contact komen met branchegenoten om te netwerken.8 adviesbureaus dragen bij aan DACT treasury beurs 2018Vanuit de adviesbranche zullen dit jaar weer verschillende bureaus hun opwachting maken tijdens het evenement en bijdragen aan de uiteenlopende sessies die tal van onderwerpen binnen het treasury-vakgebied zullen behandelen. Zo zijn dit jaar als exposant verbonden: Big Four kantoren DeloitteEY en PwC, verzekeringsmakelaar en advieskantoor Aon en tal van kleinere spelers gespecialiseerd in risk management, treasury en finance, waaronder Enigma ConsultingMarsh en Zanders. Onder de non-consultancy exposanten en aanwezige bedrijven zijn onder meer ABN AMRO, Rabobank, NIBC, BNP Paribas, J.P. Morgan en PostNL

Inhoudelijke bijdragen

Een van de adviesbureaus die dit jaar een inhoudelijke sessie verzorgen is PwC, dat een workshop verzorgt over Banklab, een cloudbased, online database en analyticsoplossing voor bedrijven, waarmee ze toegang hebben tot de laatste informatie over cash management en hun eigen bankcapaciteiten. De sessie zal worden verzorgd door Marco van Harten, Senior Manager bij PwC.

Verder zal Enigma Consulting samen met BELLIN een stand bemensen en verzorgen de twee bureaus gezamenlijk een van de productdemo’s*, gericht op het product BELLING tm5. Dit is een volledig geïntegreerd, web-based en modulair ingericht Treasury Management Systeem (TMS) voor onder meer cash management, liquiditeitenbeheer, betalingsverkeer, planning en forecasting, in-house banking, netting en risk management. De sessie zal worden geleid door Enigma Consulting Treasury Consultant Dominic Hoogendijk en Bas Kolenburg, Senior Consultant Treasury.

Verzekeringsmakelaar en risicoadviseur Marsh, onderdeel van Marsh & McLennan Companies**, zal samen met Philips een workshop verzorgen rondom de herstructurering binnen Philips van zijn global insurance programma, met als doel een verbeterde cashflow en lagere cost of capital. De workshop wordt verzorgd door Peter den Dekker, Head of Insurance and Risk Management Group Treasury IRMD, Royal Philips – Praveen Sharma, Global Practice Leader Insurance Regulatory & Tax Consulting, Marsh UK, en Erwin Smit, Member of the Executive Committee Marsh Netherlands.

* Opgericht in 1998 levert BELLIN oplossingen voor het internationale treasury management van zowel multinationale corporates als het groot- en middenbedrijf.

** Marsh & McLennan Companies is het moederbedrijf van onder meer Mercer (HR advies) en Oliver Wyman (management consultancy).