BCG verbindt zich aan YGP voor werven van multicultureel talent

09 november 2018 Consultancy.nl 3 min. leestijd

The Boston Consulting Group heeft zich verbonden aan Young Global People, een platform dat multicultureel talent en het bedrijfsleven met elkaar in contact brengt. Het strategieadviesbureau hoopt daarmee zijn diversiteitsbeleid te kunnen verbeteren.

Steeds meer adviesbureaus hechten belang aan een inclusieve organisatie met een divers personeelsbestand. Ook The Boston Consulting Group (BCG) is op dit gebied al enige tijd hard aan de weg aan timmeren. Zo kondigde het internationaal opererende strategisch advieskantoor een paar jaar geleden al aan meer vrouwen in dienst te nemen. De samenwerking met Young Global People (YGP), een organisatie die zich inzet voor young professionals met een multicultureel achtergrond, geeft BCG mogelijkheden om meer diversiteit na te streven.

Steuntje in de rug

Het in Amstelveen gevestigde YGP is een platform dat hoogopgeleid multicultureel talent, werkgevers, studentenverenigingen en professionals samenbrengt, met als doel de culturele diversiteit binnen de top van het Nederlandse bedrijfsleven te bevorderen. Zo zijn er op de website van het platform verschillende vacatures, workshops en inhousedagen te vinden, op basis waarvan kandidaten “op een daadkrachtige, hands-on en proactieve manier aan topwerkgevers die multiculturaliteit als een verrijking zien” kunnen worden gekoppeld.

BCG verbindt zich aan YGP voor werven van multicultureel talent

YGP werd opgericht in 2005 door Melvin Tjoe Nij, die benadrukt dat het gaat om “de grootste online community voor multicultureel talent in Nederland”. Tot de partners van YGP behoren onder andere KPMG, Arcadis, het Openbaar Ministerie, Economische Zaken, Rabobank, NS, Rijkswaterstaat, Allen & Overy, Unilever en Coca Cola.

Tjoe Nij is daarnaast sinds 2016 als bestuurslid verbonden aan VNO-NCW Metropool Amsterdam, de grootste ondernemersorganisatie van onze hoofdstad en onderdeel van de gelijknamige landelijke organisatie. Vanuit die rol zet hij zich samen met andere voorzitters van ondernemersverenigingen en vertegenwoordigers van grote bedrijven in om onder meer de culturele diversiteit binnen het bedrijfsleven in en rondom Amsterdam te verbeteren.

Vanuit BCG zijn Wies van der Ven, Senior Recruiter, en Aico Troeman, Partner, betrokken bij het samenwerkingsverband met YGP. Troeman is sinds deze zomer Partner / Managing Director en werkt inmiddels zo’n zevenenhalf jaar bij het adviesbureau, waar hij eerder de rol van Consultant, Project Leader en Principal vervulde.

Tjoe Nij over de doelstelling van de samenwerking: "Samen gaan we ons inzetten om meer multicultureel talent te enthousiasmeren voor BCG. Ook gaan we een inhousedag organiseren, waarschijnlijk in het eerste kwartaal van volgend jaar.”