Lisanne Nieuwland, Liz Zoetekouw en Pepijn Veerman naar Wepublic

02 november 2018 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Adviesbureau Wepublic heeft drie nieuwe professionals toegevoegd aan het team: Liz Zoetekouw, Pepijn Veerman en Lisanne Nieuwland. Als (junior) adviseurs zullen ze klanten ondersteunen op het gebied van public affairs en via de Stakeholder Intelligence Monitor zullen ze klanten informeren over relevante maatschappelijke en politieke ontwikkelingen. 

Pepijn Veerman (1992) begon, na een aantal jaar actief te zijn geweest als professioneel voetballer, aan de studie politicologie aan de Universiteit van Amsterdam. Hierna volgde hij aan diezelfde universiteit de master Political Economy. Gedurende zijn studietijd werkte hij als recruiter bij ConQuaestor Interim Professionals en als Social & Digital Media Executive bij iProspect.

Vanuit zijn interesse en enige ervaring in het politieke besluitvormingsproces zal Veerman klanten vanuit de publieke en private sector gaan ondersteunen in het monitoren van politieke ontwikkelingen. Daarnaast zal een groot deel van zijn werk bestaan uit het geven van advies op het gebied van public affairs.

Lisanne Nieuwland, Liz Zoetekouw en Pepijn Veerman naar Wepublic

Liz Zoetekouw (1994) behaalde in 2015 een Bachelor aan de University College Maastricht, waar ze zich richtte op economie en politiek. Vervolgens volgde ze ook een master in Political Science aan Universiteit Leiden, die ze begin vorig jaar succesvol afrondde. De afgelopen anderhalf jaar heeft Zoetekouw gewerkt voor ProDemos, van waaruit ze rondleidingen in en rondom het Binnenhof verzorgde voor studenten en toeristen. 

Gedurende haar opleidingen werkte ze ook enige tijd als online journalist bij Elsevier Weekblad en was ze redacteur bij NRC Q. Daarnaast was ze actief voor Team4Animation, waar ze als Community Manager verantwoordelijk was voor het coördineren van de content en communicatie voor een website voor kindercampings. Ook was ze verantwoordelijk voor het bewaken van de kwaliteit van de animatieteams op deze buitenlandse campings. Net zoals Veerman zal Zoetekouw zich binnen Wepublic vooral focussen op het monitoren van maatschappelijke ontwikkelingen, en zal ze zich bezighouden met stakeholderonderzoek en advisering.

Lisanne Nieuwland zal in haar nieuwe rol als adviseur bij Wepublic klanten bijstaan op het gebied van corporate communicatie en reputatiemanagement. Ze is afkomstig van het Amsterdamse Wit Communicatie, waar ze ruim een jaar werkzaam is geweest als communicatieadviseur. Ze werkte onder andere voor opdrachtgevers als ROC Midden Nederland, kasteelmuseum Slot Zuylen en de Museumvereniging, die ze adviseerde op het snijvlak van onder andere stakeholdermanagement, corporate communicatie, PR/mediarelaties, storytelling en online communicatie. Voorafgaande aan haar professionele loopbaan rondde ze een Master in Corporate Communicatie & Nieuwe Media af aan Vrije Universiteit Amsterdam. Voor haar afstudeerscriptie deed ze onderzoek naar de inzet van PR door de Nederlandse regering tijdens de MH17-crisis.

Maaike Hellingman-van Hooidonk, partner bij Wepublic, reageert verheugd op het binnenhalen van de nieuwe adviseurs: “Wij zijn erg blij met hun komst. Door hun ervaring en kwaliteiten verrijken ze ons snelgroeiende team van adviseurs en blijven we als bureau in staat om klanten over een breed spectrum van dienst te zijn en integrale oplossingen te bieden.”

De toevoeging van de drie jonge adviseurs ligt in lijn met de stijgende vraag naar de diensten van Wepublic, een public affairs- en communicatieadviesbureau voor strategische vraagstukken. Wepublic (voorheen GKSV) laat sinds de oprichting in 2013 een stabiele groei zien en telt vandaag de dag ongeveer 25 professionals en een schil van zeer ervaren associate partners. Het bureau helpt opdrachtgevers met hun alsmaar complexer wordende vraagstukken op het gebied van reputatie, communicatie en public affairs.

Lees ookMarcelle Verhoeven, Roel Dijkstra en Jonathan Seib naar GKSV.