Synechron lanceert AI Data Science Accelerators voor financiële sector

22 oktober 2018 Consultancy.nl 6 min. leestijd

Synechron lanceert vandaag vier AI Data Science Accelerators voor de financiële sector. De vier nieuwe oplossingen zijn erop gericht banken, verzekeraars en andere financiële dienstverleners te helpen bij het oplossen van complexe bedrijfsuitdagingen. Hierbij wordt AI ingezet om in enorme hoeveelheden data belangrijke links te ontdekken tussen gebeurtenissen die elkaar beïnvloeden en nieuwe gebeurtenissen veroorzaken.

“Digitale transformatie geeft nieuwe vorm aan de financiële en verzekeringsbranche. Synechron helpt klanten strategieën te ontwikkelen om hun bedrijven door deze verandering te loodsen”, vertelt Faisal Husain, medeoprichter en CEO van Synechron. “Onze Data Science Accelerators bieden een krachting causatieplatform en business-gedreven use cases voor vier hoogcomplexe financiële dienstverleningsuitdagingen.” De vier Accelerators moeten financiële dienstverleners in staat stellen om (1) investeringen effectiever te onderzoeken, (2) te voorspellen wat de beste volgende stap is voor een vermogensbeheerklant, (3) beter te reageren op klachten van belangrijke klanten en (4) preciezere inschattingen te maken van kredietrisico’s bij hypotheekverstrekkingen. 

De kunstmatige intelligentie (AI) die in de Accelerators wordt ingezet om voorspellingen te doen aan de hand van gebeurtenissen die elkaar beïnvloeden (correlatie) en nieuwe gebeurtenissen veroorzaken (causatie), werkt op basis van een combinatie van natural language processing (NLP) en deep learning algoritmes. De Accelerators maken gebruik van een Spark- en Hadoop-platform om verbanden te ontdekken in enorme hoeveelheden data en zo hypotheses te testen en toekomstige uitkomsten te voorspellen. 

Onderdelen

Tot de AI Data Science Accelerators behoren verschillende oplossingen Zo is ‘Syn-AI and Causality’ een data science-platform dat de businesscase-Accelerators aandrijft en grote volumes gestructureerde en ongestructureerde data opslokt. “Het gebruikt de laatste innovaties op het gebied van parallel computing en biedt een schaalbaar platform om snel grote dataverzamelingen te analyseren en betekenisvolle Granger-causale relaties te identificeren”, aldus Synechron. Daarnaast genereert het onderdeel ‘Visual Research’ op basis van geautomatiseerde dataverzameling, -synthese en -analyse gepersonaliseerde buy- en sellside onderzoeksrapporten. Zo zorgt het voor een kostenbesparing terwijl er tegelijk systematisch onderzoek kan plaatsvinden dat onmogelijk handmatig zou kunnen worden uitgevoerd.

Synechron lanceert AI Data Science Accelerators voor financiële sector

Dankzij het onderdeel ‘Informed Investing’ kunnen vermogensbeheerders meldingen ontvangen omtrent de kapitaalgoederen die ze beheren, zoals gebeurtenissen binnen de sector of op geopolitiek niveau, die impact hebben op de prijzen van securities of aanbevelingen om te (ver)kopen. ‘Customer Complaints’ identificeert de factoren die ten grondslag liggen aan de klachten van klanten en prioriteert claims aan de hand van de waarschijnlijkheid dat deze wordt betwist of escaleren, om banken zo in staat te stellen sneller en proactief de meest dringende klachten af te handelen. ‘AI Credit Risk’ – tot slot – laat banken proactief hun kredietportfolio’s beheren. Gebruikers van dit onderdeel kunnen diep doordingen tot de factoren die waarschijnlijk ten grondslag liggen aan belangrijke kredietveranderingen en proactief individuele risico’s managen die zijn gerangschikt op basis van de waarschijnlijkheid dat ze een specifieke kredietverandering veroorzaken. 

Vijfde Acceleratorprogramma

Met de lancering van de AI Data Science Accelerators bestaat het Accelerator-aanbod van Synechron inmiddels uit vijf programma’s. De eerste hiervan – het Blockchain Accelerator Program – werd zo’n twee jaar geleden gepresenteerd, en stelt financiële dienstverleners in staat om in korte tijd operationeel te zijn met een blockchain-toepassing. Ongeveer een half jaar later kwam daar ‘Neo’ bij, het Artificial Intelligence Accelerator Program. Deze voorloper van de vandaag gelanceerde Accelerator stelt financiële dienstverleners in staat complexe dataproblemen op te lossen. 

Weer een half jaar later introduceerde Synechron het InsurTech Accelerator Program, dat de verzekeringsbranche een end-to-end oplossing biedt voor het omarmen van technologie en innovatie. Het aanbod werd in april van dit jaar opnieuw uitgebreid met de komst van het RegTech Accelerator Program, dat financiële spelers een spectrum aan tools en applicaties biedt om de processen op het gebied van regulatieve compliance efficiënter te maken.

En nu is er dus het vijfde programma, bestaande uit de AI Data Science Accelerators. “Gezien de overweldigend positieve feedback die we ontvingen voor ons AI Automation-programma Neo, heb ik er vertrouwen in dat de branche snakt naar praktische AI-oplossingen en enorm veel voordeel zal putten uit dit programma”, stelt Husain. “Vooruitkijkend, zullen we gebruik blijven maken van onze FinLabs en onze unieke ‘Power of 3’-benadering, die bedrijfskennis, digitale expertise en technologieoplevering combineert om transformatieve oplossingen te ontwikkelen voor ’s werelds grootste banken en verzekeraars. Dit zal ze helpen een concurrentievoordeel te behalen en hun digitale initiatieven te versnellen.”

FinLabs

De vijf programma’s zijn allemaal ontwikkeld en opgeleverd vanuit Synechrons Financial Innovation Labs, oftewel FinLabs. Deze zijn actief in elf financiële sleutelmarkten binnen Noord-Amerika, Europa, het Midden-Oosten en de Aziatisch-Pacifische regio – denk daarbij onder meer aan New York, Charlotte, Fort Lauderdale, Londen, Parijs, Amsterdam, Servië, Dubai, Poona, Bangalore en Hyderabad. Vanuit de FinLabs werkt een team van meer dan 300 professionals dat zich volledig concentreert op de Accelerator-programma’s, die inmiddels in totaal bestaan uit meer dan vijftig Accelerators.

Op deze manier dragen ze bij aan de bredere missie van Synechron. Vanuit achttien vestigingen over de hele wereld – waaronder het hoofdkwartier in New York – richten de meer dan 8.000 medewerkers van de technologie- en adviesorganisatie zich op het bieden van innovatieve oplossingen aan de financiële dienstverleningssector.