Synechron lanceert Accelerator programma voor InsurTech oplossingen

24 november 2017 Consultancy.nl 6 min. leestijd

Enkele maanden nadat Synechron acceleratieprogramma’s voor blockchain en kunstmatige intelligentie lanceerde, heeft het bedrijf een soortgelijk programma uitgerold voor InsurTech-oplossingen. Het zogenaamde ‘InsurTech Accelerator Program’ combineert Synechrons expertise met business consulting, digitale innovatie en technologische vaardigheden, om zo zijn klanten binnen de verzekeringsbranche een end-to-end oplossing te bieden voor het omarmen van technologie en innovatie.

Synechron, met wereldwijd ruim 8.000 werknemers een van de grootste op de financiële sector gerichte zakelijke dienstverleners, heeft een reeks InsurTech Accelerator-applicaties ontwikkeld, die stuk voor stuk zijn gebaseerd op een unieke business case. De apps stellen verzekeraars in staat om innovatieve technologieën in te zetten om hun bedrijfsactiviteiten te verbeteren, operationele kosten omlaag te brengen en betere klantervaringen te creëren. De accelerators zijn gebaseerd op technieken als blockchain, kunstmatige intelligentie en machine learning, robotic process automation (RPA), mobiele oplossingen, digitale strategie/ontwerp klantervaringen en Internet of Things (IoT).

Met deze stap boort Synechron een snelgroeiende markt aan. Volgens data uit een onderzoek eerder dit jaar, zijn de investeringen in InsurTech aan het stijgen naar recordhoogten. In het tweede kwartaal van 2017 kwamen de wereldwijde investeringen uit op maar liefst $985 miljoen, een enorme stijging ten opzichte van de $283 miljoen uit het eerste kwartaal en bijna een verdubbeling in vergelijking met de $501 miljoen die in de gehele tweede helft van 2016 werd behaald. InsurTech Accelerator ProgramVolgens McKinsey & Company vormen InsurTechs een serieuze en groeiende dreiging voor gevestigde verzekeraars. Onderzoekers van het strategy consultancykantoor waarschuwen ervoor dat de traditionele spelers uit de branche mogelijk een groot deel van hun winst kunnen zien verdampen als gevolg van de opkomst van snelgroeiende verzekerings-startups. 

Faisal Husain, CEO bij Synechron, geeft toelichting op de lancering van het InsurTech Accelerator Program: “Verzekeraars willen de laatste technologie implementeren om de strijd met 'real-world' uitdagingen aan te gaan en te voorkomen dat ze het slachtoffer worden van de disruptie veroorzaakt door startups die de markt betreden.”

Hij voegt toe: “Ons programma zal ondersteuning bieden terwijl we onze klanten helpen bij de voorhoede te horen op het gebied van technologische vooruitgang en hun digitale transformatie te versnellen, waarbij instrumenten worden aangereikt waarmee bedrijfsprocessen kunnen worden vereenvoudigd en gestroomlijnd."

Een overzicht van de belangrijkste accelerators binnen het InsurTech Accelerator Program van Synechron: 

Blockchain

De Blockchain InsurTech Accelerator richt zich op twee gebruikssituaties. Ten eerste is er Insurance Claims Processing, oftewel de verwerking van verzekeringsclaims, waarbij blockchain’s distributed ledger technology (DLT), slimme contracten en digitale vaardigheden in combinatie met Internet of Things (IoT) worden ingezet om bij te dragen aan duidelijkheid over de herkomst van activa, het terugbrengen van fraude en een directe procesflow omtrent hoge volumes verzekeringsclaims met een lage waarde. De andere gebruikssituatie betreft Trade Finance, oftewel handelsfinanciering. Hierbij worden banken en corporates als verzekeringsmaatschappijen samengebracht in één gedistribueerd logboek om rond de supply chain fraude te minimaliseren en transparantie te verhogen.

Artificial Intelligence/Machine Learning

De Artificial Intelligence/Machine Learning Accelerator maakt gebruik van machine learning om databronnen te analyseren en voorspellende risico-analytics te voorzien van gedetailleerde visualisaties en een eenvoudige manier om risico’s te inventariseren. Daarmee krijgen verzekeraars eenvoudige toegang tot cruciale informatie. Hierbij wordt 80% van de aanvragen geautomatiseerd afgehandeld zodat alleen de meest complexe overblijven voor handmatige controle.

De accelerator bevat ook toepassingen voor het zogenaamde ‘Intelligent Underwriter Scoring’, waarbij beleidsgegevens uit het verleden en voorspellende modellen worden ingezet om verzekeraars te helpen bij het prioriteren op basis van de verhouding tussen de hoeveelheid werk en de opbrengst hiervan. Daarnaast bevat de accelerator ook Automated Natural Language Processing (NLP) voor het verwerken van nieuwe verzekeringscontracten.

accelerators

Robotic Process Automation (RPA)

Synechron’s meest functionele en geavanceerde InsurTech Accelerator is gericht op Robotic Process Automation (RPA) en maakt gebruik van een brede variëteit van geautomatiseerde proces-orchestratie. Van de opslag van formulieren aan de front-end tot OCR-technologieën voor het verwerken van claims, stelt de accelerator ongelijksoortige systeem in staat om eenvoudig met elkaar te communiceren, waarbij naadloos wordt samengewerkt met andere automatiseringsinstrumenten.

Mobile Solutions

De accelerator gericht op mobiele oplossingen maakt het mogelijk voor verzekeraars om gebruik te maken van de functionaliteit van telefoons – of dit nou gaat om geolocatie, de camera of simpelweg de Appstore – om 1:1 klantervaringen te creëren.

Customer Experience Design

De Customer Experience Design-accelerator stelt verzekeringsmaatschappijen in staat om hun business te transformeren om nieuwe klantervaringen te creëren op basis van een effectief gebruik van user experience design, waarin rekening wordt gehouden met de ‘direct to customer’- of ‘insurance broker channel’-strategie. 

Internet of Things (IoT)

Internet of Things biedt verzekeringsmaatschappijen de capaciteit om grote hoeveelheden data te verzamelen, welke met andere technologieën kunnen worden gecombineerd om krachtige oplossingen te creëren. Een voorbeeld hiervan zijn drones die in het geval van natuurrampen ter plekke real-time de schade kunnen opmaken. Nog een voorbeeld is het gebruik van de uit een netwerk van apparaten verkregen inzichten om beter te kunnen anticiperen op toekomstige claims. Hierdoor worden verzekeraars in staat gesteld de behoeften van klanten beter te begrijpen en hun strategie aan te laten sluiten op zowel de risico’s als de vraag. 

Gerelateerd: Investeringen in FinTech en InsurTech blijven op hoog niveau.