Flowant sluit zich aan bij The Spark verbeternetwerk van UPD

05 oktober 2018 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profielen
Meer nieuws over

Flowant, een team van ervaren verbeteraars en verandermanagers, heeft zich als partner aangesloten bij The Spark, het verbeternetwerk van UPD, een implementatiespecialist en opleider uit Amstelveen. “Met deze samenwerking wordt ons verbeternetwerk verder uitgebreid”, aldus Jeroen van Schreven, Directeur bij UPD.

Beide partners delen in de kern dezelfde doelstelling: het vergroten van de concurrentiekracht van organisaties door het verbeteren van operationele resultaten. Flowant werd opgericht door Alex Engler, een professional met meer dan vijftien jaar ervaring in het helpen van mensen, teams en organisaties met continu verbeteren. Kort daarna zijn drie andere ervaren vakgenoten toegetreden tot het bureau: Lars Wigersma, een voormalig adviseur van Celerant Consulting en Accenture; Robin Brinkerink, een professional met twintig jaar aan advies- en implementatie-ervaring; en Jeroen Zomer, een ervaren trainer en verbeteraar.

De vier experts delen een passie voor het toepassen van verbetermethoden als Lean, Six Sigma, TPM en Agile. “Flowant is het resultaat van onze droom om het eigenaarschap in en van organisaties te vergroten. Gevormd door de overtuiging dat eigenaarschap leidt tot een verbeterde samenwerking, meer werkplezier en betere langetermijnresultaten”, legt oprichter Engler uit.

Partnership met UPD

Door de samenwerking met UPD, sluiten de vier zich aan bij een van de grootste spelers in het verbeterdomein in Nederland. UPD, voorheen UNC Plus Delta, heeft ongeveer zestig professionals in dienst en is eigenaar van The Spark, volgens eigen zeggen een van de grootste verbeternetwerken van ons land. Het netwerk heeft als centrale doelstelling om gelijkgezinde verbeteraars samen te brengen zodat zij elkaar verder kunnen helpen – met kennis, tools en inspiratie. “Door energie door te geven, creëren we energie. De chemie is aanstekelijk en creëert een aanstekelijke drive naar verbetering”, zegt Jeroen Van Schreven, algemeen directeur van UPD.

Flowant sluit zich aan bij The Spark

“We zijn erg trots om Flowant als partner te kunnen aankondigen”, laat Van Schreven weten. “Zo blijven we bouwen aan een groeiend ecosysteem voor verbetering en vernieuwing. Door met elkaar de verbinding aan te gaan, creëren we samen een cultuur waar je wordt uitgedaagd en meegenomen. Waar ambities realiteit worden.”

Gevraagd naar waarom Flowant zich aansluit bij het grotere UPD, geeft Engler aan: “Door ons als partner aan te sluiten bij UPD, bundelen we onze kennis en krachten om zo onze droom écht realiteit te laten worden”, aldus de directeur, om daaraan toe te voegen: “Met een integrale aanpak van filosofieën als Agile, Lean en Lean Six Sigma ondersteunen zij mensen en organisaties om wendbaar, slagvaardig en toekomstbestendig te worden. We versterken elkaar hierin.”

Voor Flowant’s adviseurs, betekent het partnership een weerzien met oude bekenden. Engler werkte eerder maar liefst acht jaar voor UPD en het voormalige UNC Plus Delta, nadat hij zich in 2010 had aangesloten bij het bureau, toen afkomstig van het Maastrichtse PDM Group. En ook Wigersma, Brinkerink en Zomer kunnen terugkijken op een lange staat van dienst bij UPD, waar ze actief waren voordat ze zich bij Flowant voegden. Dat ze UPD reeds van binnen en buiten kennen, zorgt dat er volgens het kwartet voor dat ze effectief kunnen “profiteren van de voordelen van hun samenwerking”.