Don-Tobias Jol verruilt Deloitte voor advocatenkantoor Baker McKenzie

21 november 2018 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Baker McKenzie heeft per 1 oktober 2018 voormalig Deloitte Directeur belastingen Don-Tobias Jol (45) aangesteld als Partner. In zijn nieuwe rol zal Jol de Nederlandse Compensation & Benefits-praktijk van het internationale advocatenkantoor verder gaan uitbouwen.

Don-Tobias Jol is een belastingexpert met jarenlange advies- en bestuurlijke ervaring. De afgelopen tien jaar is hij werkzaam geweest voor Deloitte, waar hij in 2008 als Senior Belastingadviseur werd aangesteld om zes jaar later door te groeien in zijn meest recente rol als Directeur belastingen. Voor zijn tijd bij Deloitte werkte Jol zo’n zes jaar bij branchegenoten EY – als Tax Manager en Senior Tax Consultants – en PwC, waar hij destijds zijn loopbaan startte als Tax Assistent, na te zijn afgestudeerd in Nederlands Belastingrecht aan de Universiteit Leiden en de Vrije Universiteit Amsterdam.

Begin deze maand besloot Jol, na een loopbaan van zo’n twintig jaar in de (belasting)adviesbranche, de overstap te maken naar de advocatuur. Hij is benoemd tot Partner Compensation & Benefits binnen Baker McKenzie, een groot internationaal advocatenkantoor met wereldwijd 6.000+ professionals in dienst, werkzaam in 77 kantoren verspreid over 47 landen. In ons land telt Baker McKenzie zo’n 200 advocaten, fiscalisten en notarissen en geldt daarmee als een van de grotere advocatenkantoren van ons land. In zijn nieuwe rol als partner krijgt Jol de leiding over de Nederlandse Compensation & Benefits-praktijk van Baker McKenzie, die hij verder zal gaan inrichten.

Don-Tobias Jol verruilt Deloitte voor advocatenkantoor Baker McKenzie

Over zijn keuze voor het advocatenkantoor, zei Jol: “Ik heb gekozen voor Baker McKenzie omdat ik hier de kans krijg om de Nederlandse Compensation & Benefits-praktijk opnieuw vorm te geven, en deze te integreren in de bredere Global and Europese Reward-praktijk. Ook gezien de veranderende internationale wet- en regelgeving op beloningsgebied was dit voor mij ‘an offer you can’t refuse’”.

Zijn besluit om de stap van consultancy naar de advocatuur te maken komt op een moment dat in de markt veel consultancybedrijven bezig zijn om hun juridische praktijken op te tuigen. Met op de achtergrond de snel veranderende wet- en regelgeving op verschillende terreinen, zijn adviesorganiasties druk bezig met het aantrekken van professionals werkzaam bij de grotere advocatenkantoren. De afgelopen jaren hebben de Big Four wereldwijd grote juridische praktijken opgebouwd, zo stelt online platform Law.com. Deze praktijken behoren inmiddels tot de top-50 spelers wereldwijd, waar er enkele jaren terug nog nauwelijks sprake was van juridische takken binnen de Big Four.

Lees ookDe beste outsourcing adviseurs en advocaten ter wereld