Bernard Verbeek versterkt zorg en sociaal domein tak van Galan Groep

01 oktober 2018 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profielen
Meer nieuws over

Galan Groep heeft Bernard Verbeek aan de gelederen toegevoegd. Verbeek, een ervaren management adviseur en interim-manager, versterkt de organisatieadviestak met een focus op zorg en het sociaal domein.

Verbeek werkte de afgelopen jaren voor Medtronic, ‘s werelds grootste bedrijf gespecialiseerd in medische technologie. Hij begeleidde medisch specialisten en het management van verscheidende topklinische ziekenhuizen bij de regionale samenwerking en het organiseren van ‘zorg op de juiste plek’. Daarnaast was hij betrokken bij diverse initiatieven op het gebied van value based health care en de inzet van innovatieve medische technologie.

Daarvoor was Verbeek als senior management consultant en interim-manager verbonden aan Boer & Croon Management. Hij hielp allerlei zorginstellingen en gemeenten met strategie en veranderingsvraagstukken en eveneens vervulde hij als interim manager de positie van kwartiermaker in de Regio Haaglanden. Verbeek hielp daar de tien gemeenten bij het structureren van de jeugdzorg samenwerking, het opzetten van een inkoopbureau en de inkoop van jeugdzorg.

Bernard Verbeek versterkt zorg en sociaal domein tak van Galan Groep

Verbeek laat in een reactie op zijn overstap weten bewust de stap te nemen om interim- en adviesopdrachten te gaan doen bij een organisatieadviesbureau. “Ik wil mijn opgebouwde kennis en ervaring breder in zetten en een vast team van professionals om mij heen verzamelen om samen mee te werken. De opgaven in de zorg en het sociaal domein vereisen een breed pallet van kwaliteiten en kennis. De focus van onze dienstverlening ligt op het realiseren, samenwerken en brengen van vernieuwing.” 

Margrietha Wats, partner bij Galan Groep, een consultancy- en interimbureau met kantoren in Baarn en Amsterdam, is blij met de komst van Verbeek: “Bernard is een ondernemende adviseur met veel ervaring op het gebied van samenwerking en innovatie in de zorg en het sociaal domein. Zijn stijl is verbindend, pragmatisch en doortastend met gevoel voor een politiek bestuurlijke omgeving. Een mooie aanvulling waardoor wij onze klanten nog beter kunnen helpen.” 

Verbeek, die benoemd is tot Associate Partner, zal tijdens opdrachten ook betrokken zijn bij het begeleiden van jonge talenten van Galan Groep, werkzaam bij GalanNXT. Deze praktijk werd begin dit jaar gelanceerd met de doelstelling om jonge professionals klaar te stomen voor een carrière in de adviesbranche of in de managementwereld. Het traineeprogramma onderscheidt zich volgens eigen zeggen door de nadruk op het realiseren van maatschappelijke impact. “GalanNXT biedt starters de kans om tijdens hun baan maatschappelijke impact te hebben en zichzelf te ontwikkelen”, aldus Martijn Giezeman, de trekker van GalanNXT.