Mark Versluis over het Process & IT Traineeship van Dimensys

15 april 2018 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profielen
Meer nieuws over

Jaarlijks start er een nieuw Traineeship Process IT Consultant bij Dimensys, speciaal voor afgestudeerden van de opleidingen: bedrijfskunde, bedrijfseconomie, bedrijfsinformatica, werktuigbouwkunde, technische bedrijfskunde en management economie & recht.

Met deze interne opleiding, inclusief doelgerichte trainingen en praktijkopdrachten bij klanten, worden young professionals in een jaar tijd opgeleid tot Junior Process IT Consultant. Mark Versluis, business consultant bij Dimensys, vertelt uit eerste hand over zijn eigen ervaringen als trainee.

Versluis: “In het traineeship worden zowel trainingen gegeven met betrekking tot inhoudelijke kennis van processen en ondersteunde systemen, als trainingen op het gebied van consultancy vaardigheden. Zelf ben ik een jaar geleden in het traineeship van Dimensys gestapt en ik heb met veel plezier dit leerzame eerste jaar doorlopen.”

Aan de training over Asset Management, bijvoorbeeld, zegt Versluis zelf veel te hebben gehad: “Daarbij vond ik het ook een zeer interessant onderwerp. Het doel van Asset Management is om de optimale prestatie uit gebruiksmiddelen, de assets, te halen. Hierbij is het van belang dat je dit doel binnen acceptabele risico’s en tegen aanvaardbare kosten bereikt. Een voorbeeld waarbij je deze theorie kan toepassen is het spoor. Uiteindelijk is het namelijk de bedoeling dat je met de trein op een veilige manier (acceptabele risico’s), tegen een niet al te hoog tarief (aanvaardbare kosten), snel en op tijd op je bestemming arriveert (optimale prestatie).”

Mark Versluis over het Process & IT Traineeship van Dimensys

Theorie direct toepassen in de praktijk

Ook leren trainees tijdens de trainingen hoe ze een Asset Management systeem gebruiken ter ondersteuning van hun doelen en bedrijfsprocessen. Versluis: “Om weer het spoor als voorbeeld te nemen, is het van belang dat je de staat van het spoor en het onderhoud hierop kunt vastleggen in een systeem. Met deze informatie kun je, met behulp van het Asset Management systeem, je onderhoudsplannen definiëren. Wanneer je namelijk niet weet of al je assets in goede staat verkeren, kun je niet garanderen dat de treinen veilig over het spoor rijden.”

Daartegenover staat volgens Versluis ook dat teveel onderhoud de kosten verder opdrijven, waardoor het reizen over het spoor weer aanzienlijk duurder wordt. “Persoonlijk heb ik dit soort vraagstukken erg leuk gevonden en het wordt helemaal interessant wanneer je de mogelijkheid hebt om dit in de praktijk toe te passen”, aldus Versluis.

Hij legt bovendien uit dat het de bedoeling is dat de trainees de kennis en vaardigheden die zij tijdens de trainingen hebben opgedaan, zo snel mogelijk bij klanten toepassen: “De theorie gaat op deze wijze ook voor jezelf leven. Je krijgt namelijk een duidelijk beeld hoe Asset Management wordt toegepast bij verschillende klanten en projecten. De toegevoegde waarde van het traineeship is op deze manier ook voor jezelf duidelijk zichtbaar.”

Goede secundaire arbeidsvoorwaarden

Tenslotte geeft hij aan dat, naast persoonlijke ontwikkeling, ook het ontvangen van goede secundaire arbeidsvoorwaarden belangrijk is: “Het is mij erg goed bevallen om, direct na mijn studie, over een gloednieuwe auto, laptop en telefoon van de zaak te beschikken. En zeg nou zelf, welke student wil dit nou niet?”

Lees hier meer informatie over het Traineeship Process IT Consulting
 van Dimensys.