Stephanie Moyaert, Junior Digital Consultant bij Magnus Red

28 september 2018 Consultancy.nl 6 min. leestijd
Profielen
Meer nieuws over

Stephanie Moyaert streek na vele omzwervingen neer in Utrecht. Vanwege de liefde koos ze uiteindelijk voor Nederland. Vanwege de bedrijfscultuur koos ze vorig jaar voor Magnus Red. Hoe is het dat eerste jaar gegaan? En hoe bevalt het? Vijftien vragen aan de Vlaamse. 

Wat heb je gedaan voordat je bij Magnus kwam werken?

“Na mijn middelbare school heb ik een jaar high school gedaan in de Idaho, in de V.S. Omdat ik het internationale zo leuk vond, koos ik voor de bachelor International Business in Maastricht. Dat is een heel internationale omgeving, waarbij je ook een half jaar in het buitenland studeert. Ik ben zelf naar Australië gegaan en heb ook veel gereisd tijdens en na mijn studie.”

Waarom koos je er (in hemelsnaam) voor om in Nederland te werken?

“Tja, de liefde, he? Ik werd verliefd op een Nederlander. Nu woon ik met hem in Utrecht, vijf minuten lopen van mijn huidige opdracht. Ik hoef zelfs geen straat over te steken. Dus avontuurlijk reizen doe ik niet echt, haha.” 

En hoe kwam je eigenlijk bij Magnus terecht?

“Ik had tijdens mijn studie twee leuke stages bij e-commerce startups gedaan, bij HelloFresh en Bloomon. Dat beviel me wel, de kleinschaligheid. Maar ik wilde liever als consultant beginnen, want dan leer je snel veel bedrijfsculturen kennen.” 

Kende je Magnus al?

“Nee helemaal niet. Ik kwam Magnus online tegen. Daar zocht ik op e-commerce, consultancy en een bedrijfsgrootte van 50-150 medewerkers. En toen zag ik de Magnus Red vacature Junior Digital Consultant. Ik kreeg een positief beeld van de mensen die er werken. Dat bleek gelukkig ook te kloppen tijdens de gesprekken. Ik voelde meteen een klik, het was gewoon een goede match.”

Stephanie Moyaert, Junior Digital Consultant bij Magnus Red

Hoe vond je de eerste periode bij Magnus?

“Die begon met een leuke, maar korte opdracht samen met Magnus Green collega’s en een partner van Magnus Red. We maakten een chatbot voor een onderzoek over Conversational Commerce. Een heel nieuw onderwerp. Ik vond het ook bijzonder om direct met een partner samen te werken. Dat zie je niet veel binnen de consultancy en dat zegt veel over de cultuur bij Magnus.” 

Een goed begin dus! Wat heb je nog meer gedaan?

“Toen ben ik flink in het diepe gegooid, echt heel diep. Ik startte op een internationaal project bij een zakelijke dienstverlener in de verzekeringswereld. Mijn Magnus collega, die de scrum master was van dat project, maakte onverwacht een carrièreswitch. Toen werd mij gevraagd of ik zijn rol zou willen overnemen. De partners hebben dat goed met mij overlegd en mij laten kiezen: wilde ik dit of niet? Al had ik geen ervaring met het leiden van een groot agile IT project, ik heb het toch gedaan.”

Stoer, zeg. Hoe is dat toen gegaan?

“Ik heb in korte tijd zoveel geleerd: over de Agile manier van werken, over de afstemming tussen business & IT en over het werken met developers. Wat ik erg pittig vond, was om een project te leiden met mensen die veel meer ervaring hebben en veel ouder waren dan ik. Maar het is heel goed gegaan en ik heb in Nederland, Frankrijk en België een mooi nieuw platform gelanceerd.” 

Hoe kijk je nu terug op je eerste jaar?

“Het was een rollercoaster, het is verbazingwekkend snel gegaan. Ik heb zoveel vaardigheden opgedaan. Niet alleen bij dit eerste project, ook het project waar ik nu zit is heel leerzaam.”

Wat doe je nu voor opdracht?

“Ik help een groot koffiemerk bij de overgang van een lokale naar een centrale inrichting van een commercieel platform. Er zullen straks wereldwijd mensen uit verschillende organisatieonderdelen mee gaan werken. Dat is een grote verandering, waar met een groot team aan gewerkt wordt. Ik coördineer het change management en de trainingen rond die overgang binnen het Digital en Business Intelligence & Analytics team. Ik heb een Master over Change Management gedaan, dus om dit in de praktijk mee te maken, is voor mij erg interessant.” 

Weer heel iets anders.

“Ja! Ik vind elk nieuw project een beetje als een nieuwe baan; je moet weer een eerste indruk maken en jezelf bewijzen. Maar je leert daar ook heel veel van.” 

“Mijn eerste opdracht? Ik heb in korte tijd zoveel geleerd over de Agile manier van werken, over de afstemming tussen business & IT en over het werken met developers.”

Wat is er leuk aan werken bij Magnus?

“De collegialiteit: collega’s nemen echt de tijd om met je te sparren of even een kopje koffie met je te drinken. Als ik hier op vrijdag op kantoor kom, dan voelt dat echt als thuiskomen. Het past gewoon heel goed!”

Heb je tips voor anderen die zich aan het oriënteren zijn?

“Kijk naar de mensen die er werken en als je geen klik voelt, dan is dat niet voor niets. Althans, ik vind het zelf belangrijk dat ik werk met mensen die ik respecteer en interessant vind. En dat ik ergens veel kan leren. Dat is veel belangrijker dan de naamsbekendheid van een bedrijf.”

Hoe zit het met je professionele ontwikkeling hier bij Magnus?

“Ja, dat vind ik dus goed geregeld. Er zijn veel trainingen en er is ook goede begeleiding vanuit je HR manager. Daarnaast kies je dus een mentor, iemand die verder kijkt dan functies en rollen, maar juist naar hoe het echt met je gaat. En Young Red is daarop een mooie aanvulling. We zitten allemaal ergens anders op project en dan is het prettig om regelmatig tijd te claimen voor elkaar. Zo weet je waar iedereen mee bezig is en kun je sparren met peers als je ergens mee zit.”

Wanneer zou je voor Magnus moeten kiezen?

“Als je houdt van zelf initiatief nemen en geen gesneden koek wilt. Ik vind dat heel fijn, maar ik kan me ook voorstellen dat het niet bij iedereen past. Als je graag te horen wilt krijgen wat je moet doen, dan moet je zeker niet voor Magnus kiezen. Het is hier niet: eerst kijken en dan doen. Nee het is: doen.”

Tot slot, wat doe je in je vrije tijd?

“Ik ben nu bezig om de Nederlandse steden te verkennen. Ik houd ook erg van uit eten gaan, en ik sport veel, omdat ik zo van uit eten gaan houd, haha.”

Alle interviews met professionals werkzaam bij Magnus vind je op de pagina Magnus | Mensen.