Dimensys zoekt jong talent voor Process & IT Consulting Traineeship

10 april 2018 Consultancy.nl 5 min. leestijd
Profielen
Meer nieuws over

Het Process & IT Consulting Traineeship van Dimensys biedt young professionals een springplank naar groei en een succesvolle start van hun IT carrière. Consultancy.nl nam het traineeprogramma van de ICT dienstverlener onder de loep. 

Dimensys werd opgericht in 1999 en telt anno 2018 ruim 125 professionals, verspreid over vestigingen in ’s-Hertogenbosch (hoofdkantoor), Geel (België) en Düsseldorf (Duitsland). De ICT dienstverlener is partner van diverse grote software leveranciers, zoals Microsoft, Oracle en het Duitse SAP. Onder zijn opdrachtgevers mag Dimensys grote projectmatig werkende bedrijven rekenen als: Heijmans, ProRail, BAM, Siemens, Philips, DAF Trucks, Stork, Strukton, Arcelor Mittal en Pringles.

Process & IT Consulting Traineeship

Voor jonge ambitieuze talenten die een loopbaan in de IT consultancy ambiëren, beschikt Dimensys over een eigen traineeprogramma: het Process & IT Consulting Traineeship. Tijdens dit traineeship krijgen deelnemers de unieke kans om de kennis en ervaring die ze tijdens hun opleiding hebben opgedaan direct in de praktijk toe te passen en met behulp van aangeboden trainingen verder te ontwikkelen. Om deel te mogen nemen aan het traineeship traject moeten kandidaten wel eerst een selectiedag doorlopen. 

Tijdens deze selectiedag spreken de deelnemers de directieleden van Dimensys en werken ze een uitgebreide business case uit, die ze vervolgens aan de ervaren consultants van de organisatie presenteren. De beste talenten krijgen uiteindelijk de kans om aan het traineeship deel te nemen en zich een jaar lang in een hoog tempo verder te ontwikkelen.

Dimensys zoekt jong talent voor Process & IT Consulting Traineeship

In hun eerste dagen als trainee bij Dimensys ontvangen ze de sleutels van een nieuwe Mini, laptop en simkaart en maken ze kennis met al hun nieuwe collega’s.  Wanneer ze alle middelen en gadgets hebben ontvangen om hun werk goed te kunnen uitvoeren, start het kennismakingsweekend. Tijdens dit weekend gaan de deelnemers samen met andere trainees op kamp om elkaar in een informele sfeer beter te leren kennen. 

Basis- en gevorderde trainingen

Bij de basistrainingen van het traineeship leren en ervaren ze welke skills er als consultant van hen verwacht worden. Tevens worden ze middels een uitgebreide training door een ervaren consultant wegwijs gemaakt in de wereld van SAP. Hierdoor zijn ze vrijwel direct in staat om de klanten van Dimensys op een professionele manier te ondersteunen. Naast de basistrainingen, krijgen deelnemers tijdens het traineeship ook een scala aan inhoudelijke trainingen aangeboden. Deze trainingen helpen hen om hun systeem- en proceskennis nog verder te ontwikkelen.

De trainees volgen een uitgebreide serie aan trainingen voor elke branche waarin Dimensys actief is. Hierin leren ze op welke wijze ze de IT-oplossing in deze branche het beste kunnen toepassen en op welke wijze deze het beste aansluit op de processen. Tevens kunnen ze voor zichzelf bepalen welke van de branches het beste bij hen past. Inhoudelijke trainingen die onder meer gevolgd zullen worden, zijn: Enterprise Asset Management, Project & Portfolio Management, Supply Chain Management, Development en Business Analytics. Vrijwel elke module met branchespecifieke trainingen wordt afgesloten met het uitwerken en presenteren van een business case en bijbehorende proefcertificering.

Hierna volgt de praktijk. Met de analytische en snelle manier van denken, sociale skills en de basisvaardigheden die ze tijdens de eerste week hebben opgedaan, mogen de trainees aan de slag bij opdrachtgevers van het bureau. Daarbij krijgen ze begeleiding door een toegewezen coach en ervaren senior consultants van Dimensys.

"Bij Dimensys wordt veel aandacht besteed aan de ontwikkeling van de soft skills van trainees"

Goede soft skills essentieel

Dat  consultants verstand van zaken moet hebben is evident, maar dat de beheersing van goede soft skills voor een consultant minstens zo belangrijk zijn, wordt nog weleens vergeten. Bij Dimensys wordt daarom tijdens het traineeship veel aandacht besteed aan de ontwikkeling van de soft skills van trainees. Tijdens meerdere trainingssessies leren zij ontdekken wie ze als consultant zijn en welke rol hierin het beste bij hen past. Ze leren hoe ze zichzelf middels een kort gesprek optimaal kunnen presenteren. Ook ontvangen ze handvaten die hen helpen een juiste balans te vinden tussen werk en privé. Andere trainingen die onderdeel zijn van de opleiding: schriftelijk rapporteren; kleding & styling advies; ; verbeteren van presentatievaardigheden; zichtbaarheid en gedrag op social media; en het gebruik van etiquette aan tafel.

Afsluiting van het traineeship

Het traineeship van Dimensys wordt na een jaar op traditionele wijze middels een etiquettediner afgesloten. Tijdens deze afsluiting genieten de trainees en coaches van een luxe diner waarin ze hun opgedane sociale vaardigheden direct in de praktijk kunnen toepassen. Na afloop van het traineeship wordt bekend in welk kennisgebied en Business Unit de trainee zich verder wil ontwikkelen en behalen de trainees hun eerste officiële SAP-certificering. Het traineeship zit er dan officieel op en de young professionals beschikken over alle vaardigheden die nodig zijn om als (Dimensys) consultant te excelleren en door te groeien naar de top.

Gemotiveerde professionals die een loopbaan als ICT consultant ambiëren of meer willen weten over het traineeship Process & IT Consulting en aanmeldmogelijkheden kunnen hier terecht.