Mick Devilée en Sander van ’t Klooster over hun eerste maanden bij BluPoint

03 augustus 2018 Consultancy.nl

De afgelopen maanden hebben Mick Devilée en Sander van ’t Klooster zich als Change Manager/Management Consultant aangesloten bij BluPoint. In gesprek met Consultancy.nl vertellen de twee nieuwe aanwinsten over zichzelf, hun keuze voor de transformatiespecialist en hun eerste ervaringen bij het bureau.

BluPoint is een advieskantoor dat opdrachtgevers helpt bij uiteenlopende veranderkundige vraagstukken: “Het is voor elke organisatie cruciaal om zich snel aan te kunnen passen om zo beter aan te sluiten bij de steeds sneller veranderende omgeving of juist veranderingen in de omgeving zelf te initiëren. Dit leidt tot businesstransformaties van klein tot groot”, aldus het bureau, dat gevestigd is in ’s-Hertogenbosch. 

Terwijl het bedrijf al in 2007 werd opgericht, opereert het pas sinds kort onder de naam BluPoint. Voorheen stond de adviseur bekend als L&vS Management Consulting. Oprichters Christiaan Lomme en Roel van Stiphout lieten onlangs aan Consultancy.nl weten dat de nieuwe naam de nieuwe groeifase weerspiegelt die het bedrijf heeft ingeluid. Als onderdeel van de groei die BluPoint doormaakt, zijn Mick Devilée en Sander van ’t Klooster toegevoegd aan het team, dat nu ruim twintig medewerkers sterk is.

“Wat mij erg aansprak en mij uiteindelijk gedreven heeft tot BluPoint zijn de verschillende verantwoordelijkheden die je als junior werknemer direct krijgt en kunt nemen”, vertelt Mick Devilée, over zijn keuze voor het bureau. “Naast de functie-gerelateerde werkzaamheden zijn er verschillende zaken die intern opgepakt kunnen worden. Dit kan in beginsel alles zijn, zolang het zinvol is voor BluPoint en interessant voor jezelf. Het leuke hiervan is dat afwisseling gecreëerd kan worden in de dagelijkse werkzaamheden. Daarnaast geeft dit mogelijkheden om extra bij te dragen aan het bedrijf en de groei ervan.” 

Mick Devilée en Sander van ’t Klooster over hun eerste maanden bij BluPoint

“Ook de open cultuur, het aanstekelijke enthousiasme van collega’s en de steile leercurve die werknemers doormaken hebben een belangrijke rol gespeeld in mijn keuze voor BluPoint”, vervolgt Devilée, die aan het begin van het nieuwe jaar startte bij het bureau, na in 2017 zijn opleiding te hebben voltooid: “Na het afronden van mijn studies Bedrijfskunde en de master International Management aan de Universiteit van Tilburg ben ik begonnen bij BluPoint.” 

Al tijdens zijn studie deed hij via een stage ervaring op binnen de adviesbranche en deze eerste kennismaking met het vak beviel hem goed: “Toen wist ik eigenlijk al dat ik daar ook deel van wilde uitmaken. Ik heb dan ook na het afronden van mijn studie gesolliciteerd bij BluPoint via LinkedIn, waar toentertijd de vacature voor Change Manager/Management Consultant vacant stond.” Terwijl zijn verwachtingen aanvankelijk laag waren, is hij achteraf erg blij dit te hebben gedaan: “Ik was in het begin vrij terughoudend over solliciteren via LinkedIn. Echter bleek dit scepticisme onterecht en ik ben vooral positief verrast over het effect van de functie ‘snel solliciteren’ via LinkedIn.”

Nu hij ruim een half jaar actief is voor BluPoint, kan hij tevreden terugblikken op zijn start bij het adviesbureau. Tegelijkertijd is hij al volop bezig met zijn toekomst binnen het adviesvak: “Ik heb gemerkt dat trainingen en certificeringen erg van belang zijn in de consultancywereld. Het wordt door BluPoint dan ook gestimuleerd en aangemoedigd om de nodige certificaten te behalen. Hier zit voor mij een belangrijk stuk ontwikkeling op korte termijn. Dit is toch een stukje praktische kennis dat je op de universiteit niet echt leert.” Gekeken naar de langere termijn, geeft hij aan ook veel te willen leren van zijn collega’s en klanten: “Langs die weg wil ik groeien in zelfstandigheid in mijn werkzaamheden, overtuigd raken van mijn eigen kennis en kunde en meer ervaren worden in het doorleven van projecten.” 

Enkele maanden na Devilée is ook Sander van ’t Klooster begonnen bij BluPoint. “Mijn komst naar BluPoint werd onder andere ingegeven door een verlangen naar nieuwe uitdagingen en doorontwikkeling. Toen ik BluPoint leerde kennen was ik meteen enthousiast: een ambitieus bureau met een goede verdeling van young professionals en senior collega's, een sterke focus op professionaliteit en de mogelijkheid om te werken aan verandertrajecten voor toonaangevende opdrachtgevers.” Hij waardeert het ook dat het bureau betrokken blijft bij het gehele adviestraject: “Niet alleen een strategie of advies willen uitwerken, maar ook daadwerkelijk de regie willen voeren over de implementatie tot en met het resultaat – de businesswaarde – voor klanten sprak mij erg aan.”

“Binnen BluPoint wordt de kwaliteit niet alleen afgemeten aan het resultaat vanuit de ogen van de klant, maar ook vanuit eigen standaarden en werkwijzen.”
- Sander van ’t Klooster

Van ’t Klooster hoefde zich na het afronden van zijn master niet meer af te vragen in welke sector hij wilde gaan werken: “Tijdens mijn studie Bestuurskunde aan de Erasmus Universiteit Rotterdam heb ik al bewust voor het consultancyvak gekozen. Zo heb ik voor het afronden van mijn master stage gelopen bij Berenschot, daar heb ik kunnen meewerken aan diverse adviestrajecten en onderzoek mogen doen. Een periode waar ik enorm veel heb geleerd”, vertelt Van 't Klooster. Toen hij zijn master had voltooid, kon hij vrij snel aan de slag binnen de adviesbranche: “Ik ben gestart als Consultant bij een klein organisatieadviesbureau waar ik mijn ervaring direct in de praktijk kon brengen. Ik heb daar voornamelijk opdrachten gedaan met betrekking tot procesmanagement, informatiemanagement en organisatieadvies binnen het digitaliseringsvraagstuk.”  

Na een jaar te hebben gewerkt voor dit bureau, maakte Van ’t Klooster afgelopen mei de overstap naar BluPoint: “Mijn eerste maanden heb ik als heel positief ervaren, zo kreeg ik van BluPoint direct het vertrouwen om aan de slag te gaan bij ASML.” Hierbij kan hij putten uit zijn achtergrond, van waaruit hij aandacht heeft voor zowel de procesmatige en bestuurlijke kant als de inhoudelijke en technische kant. Ik kreeg direct het gevoel dat het bij Blupoint erg belangrijk is dat consultants op opdrachten worden gezet waar ze kunnen excelleren en zich op hun gemak voelen, met andere woorden: de match is belangrijk.” 

Ook heeft hij veel waardering gekregen voor de manier waarop het bureau trouw blijft aan zijn eigen visie en waarden: “Binnen BluPoint wordt de kwaliteit niet alleen afgemeten aan het resultaat vanuit de ogen van de klant, maar ook vanuit eigen standaarden en werkwijzen. Dit daagt je uit jezelf te blijven ontwikkelen en verwachtingen te overtreffen, wat resulteert in een steile leercurve”, besluit hij.


Profiel
Meer nieuws over
×
×
Accenture ACE Company Adaptif Adlasz Adviesgroep Novius AevesBenefit Anderson MacGyver Andersson Elffers Felix Annalise Arlande Arthur D. Little AT Osborne Atos Consulting Bain & Company Baker Tilly BDO BearingPoint Berenschot Best Value Group Bewegin Bisnez BlinkLane Consulting BluPoint BMC Boer & Croon Management BOLD Bolster Bostec Boston Consulting Group Bright & Company | People Strategy Buitenhuis Advies buro C5 Bvolve Capgemini Invent Cegeka Consulting Cmotions COMATCH Conclusion Count & Cooper CPMview De Issuemakers De Kleine Consultant Deloitte Delta Capita Digital Power Dimensys Ecorys Eden McCallum Energyprofs Enigma Consulting Eurekon EY EY-Parthenon Finext First Consulting Flowant flowresulting Fronteer FTE Groep FTE Improvery Galan Groep GalanNXT Grant Thornton Groenewout Gupta Strategists Gwynt Hamstra & Partners Hogenhouck m&a Hospitality Group Hot ITem House of Performance IG&H Improven innergo INNOPAY Intermedius ITDS Business Consultants Itility JBR JBR Interim Executives Kearney Kirkman Company Korn Ferry KplusV KPMG Kruger Kurtosis KWINK groep Leeuwendaal M3 Consultancy Magnus Marktlink Mazars McKinsey & Company Mercer METRI MLC Mobilee Möbius Monitor Deloitte Morgens MSR Consulting Group NEWCRAFT Ngenious Node1 Oliver Wyman OrangeX Ordina Organize Agile p2 PA Consulting Group Paul Postma Marketing Consultancy People Change PNO Consultants Projective Protiviti Proven Partners Prowareness PwC Quint Quintop Raad van Toekomst RedFoxBlue ResidentieProfs Rijnconsult Riverwise Roland Berger Salvéos Schaekel & Partners SeederDeBoer Sia Partners Significant Groep Simon-Kucher & Partners SiRM Solid Professionals SOLVE Consulting SparkOptimus Staffing MS Strategy& Student Consultancy Group Summiteers Supply Value Symbol Synechron The Next Organization TIC Advisory Trevian Turner TWST TwynstraGudde UMS Group UniPartners UPD Van Oers Corporate Finance Vanberkel Professionals Varrlyn Vasco Consult Vintura VODW Volt Strategy Voogt Pijl & Partners WIN Xebia Yellowtail YGroup YNNO Young Advisory Group YourConnector Zanders Zestgroup