PwC Corporate Finance benoemt Jorn van Etten tot Partner

25 juli 2018 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Jorn van Etten is door PwC Corporate Finance aangesteld als Partner. De ervaren overnamespecialist is afkomstig van ABN AMRO, waar hij ruim zestien jaar werkte in verschillende functies. 

Van Etten begon zijn carrière bij ABN AMRO als Associate M&A Advisory, waarna hij via diverse andere functies op het gebied van bedrijfsovernames en -financiering in 2012 doorgroeide tot Managing Director Corporate Finance. Vanuit deze rol was hij betrokken bij vele M&A-deals – waaronder eind vorig jaar de overname van Redmore Group door House of HR – en richtte zich daarbij op het midmarket-segment. Voor zijn prestaties op dit vlak werd hij enkele jaren geleden beloond met de M&A Award voor Beste M&A Advisor Midmarket. Van Etten bleef leidinggeven aan de corporate finance-afdeling van ABN AMRO tot hij begin deze maand de overstap maakte naar PwC.

“Bij ABN heb ik de laatste zes jaar met veel toewijding en succes het midmarket-team opgezet”, blikt Van Etten terug. “Ik blijf fan van de bank, maar na zestien jaar is het een mooi moment voor een nieuwe uitdaging.” De nieuwe stap is mede tot stand gekomen doordat Van Etten het afgelopen jaar tijdens een deal Istvan Csejtei ontmoette, die aan het hoof staat van PwC Corporate Finance en behoort tot Nederlands belangrijkste dealmakers.

PwC Corporate Finance benoemt Jorn van Etten tot Partner

Van Etten: “We hebben regelmatig contact gehouden en toen Niels Claeren vertrok, kwam er een positie vrij. Ik ben altijd aangetrokken geweest door de sterke marktpositie en de kracht van het PwC-netwerk.” Het Big Four-kantoor is een van de grootste partijen binnen het (inter)nationale overnamelandschap. Dit jaar was PwC onder meer betrokken bij de grote Emté-deal en de overname van Allegro door Meridiam. 

Andere aantrekkingsfactoren die Van Etten noemt, zijn de goeie klik tussen hem en het corporate finance-team van PwC, en de ambitieuze opstelling van het kantoor: “Kijk je naar de positie van PwC in de breedte van de dienstverlening op de M&A-markt dan zijn wij marktleider, maar er zijn genoeg mogelijkheden, mede door het sterke internationale netwerk van meer dan 2.500 M&A-adviseurs, om verder uit te bouwen in M&A Advisory. In de komende tijd gaan wij actief op zoek naar meer goede hires om de ambities om de midmarket te bestormen verder kracht bij te zetten.”

Ook Van Etten zelf zal zich als M&A-specialist blijven richten op de middelgrote bedrijven: “De midmarket is een attractief segment. Bij een corporate ben je vooral een procesmanager. Bij midmarket-partijen ben je zowel procesmanager als adviseur en bouw je hechte relaties. Die persoonlijke verhoudingen geven een goed gevoel.” Van Etten lijkt weinig tijd nodig te hebben om na zo’n lange tijd bij ABN AMRO te wennen aan zijn nieuwe werkomgeving: “Het is eigenlijk al business as usual”, aldus de nieuwe PwC-partner.