Terugblik op het zomerevent van Young Consulting Network

17 juli 2018 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

Afgelopen maand vond het ‘YCN summer event’ plaats, het derde evenement van het Young Consulting Network. Circa vijftig jonge consultants van negentien verschillende adviesbureaus kwamen naar Amsterdam om kennis en ervaringen uit te wisselen. 

In augustus 2017 richtte de ROA, de branchevereniging voor organisatieadviesbureaus in Nederland, het ‘Young Consulting Network’ op. De community heeft als doel om adviseurs tot 35 jaar samen te brengen om inspiratie op te doen, betekenis te geven aan het adviesvak en uitwisseling te faciliteren.

Op donderdag 14 juni kwamen de jonge consultants aangesloten bij het netwerk voor de derde keer bijeen in café-restaurant Dauphine (het event werd georganiseerd in samenwerking met het Financieele Dagblad). Na een informeel ontvangst, gaf David Bobeldijk, onder andere mede-eigenaar van Studelta, een workshop over de wereld van verschillende generaties. Hij sprak onder meer over kenmerkende drijfveren van verschillende generaties en zoomde nadrukkelijk in op wat generatie Y onderscheidt van eerdere generaties en waar zij binnen hun werk energie van krijgen. Deelnemers gingen tijdens het interactieve gedeelte individueel en in tweetallen aan de slag met hun persoonlijke drijfveren. 

Terugblik op het zomerevent van Young Consulting Network

Daarna nam Ard-Pieter de Man, werkzaam als hoogleraar Management Studies bij de Vrije Universiteit en voormalig rector van Sioo, de jonge adviseurs mee in trends in de consultancy, strategievorming en organisatieontwikkeling van adviesbureaus. Onder zijn leiding gingen de young professionals met elkaar in debat over de belangrijkste ontwikkelingen in de consultancybranche en hoe bureaus hun strategieën hierop moeten aanpassen.

Vervolgens gingen de deelnemers in groepen aan de slag met nieuwe businessmodellen in de consulting en inventariseerden ze welke lessen ze kunnen meenemen naar hun eigen bureaus. Na het inhoudelijke programma konden de deelnemers onder het genot van een hapje en drankje napraten en nader kennis met elkaar maken. 

Lees ook de terugblik op een eerder evenement van het Young Consulting Network. 

Gerelateerd: Young Consulting Network zet in op inspiratie en uitwisseling tussen jonge adviseurs.