Quint sluit samenwerking met DevOps specialist XebiaLabs

01 augustus 2018 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profielen
Meer nieuws over

Adviesbureau Quint heeft een strategisch partnerschap gesloten met XebiaLabs, een internationale aanbieder van softwareoplossingen voor DevOps en Continuous Delivery.

“Door deze combinatie zijn we in staat om de digitale transformatie van organisaties beter te ondersteunen. We spelen in op innovatieve businessmodellen en op Enterprise DevOps-oplossingen die we voor organisaties implementeren”, aldus Robin Marchand, CTO van Quint Technology, een onderdeel van Quint Wellington Redwood.

XebiaLabs is een Amerikaans softwarebedrijf dat zich volledig toelegt op producten voor automatisering en IT Service Management. Het bedrijf, gevestigd in Boston, levert oplossingen aan grote partijen als Bank of America, Toyota, General Electric, NASA, KLM, Expedia en Electronic Arts. Naast de VS is XebiaLabs ook actief in Europa (vier kantoren) en in India.

Danny Hemminga, Vice President Channels & Alliances bij XebiaLabs, over de toegevoegde waarde van het bedrijf: “Softwareontwikkeling ontwikkelt zich razendsnel. Eindgebruikers eisen steeds meer functionaliteit. Operations heeft moeite om bij te blijven en te versnellen. Ze moeten de kloof overbruggen, niet omdat ze dat graag willen, maar omdat ze moeten. Omdat de markt zo snel verandert, moeten bedrijven om hun doelen te bereiken processen en technologie samenbrengen, de snelheid verhogen en de schaal vergroten. We helpen opdrachtgevers bij het versnellen en automatiseren van hun digitale transformaties, migraties naar de cloud en IT Service Management.” 

Quint sluit samenwerking met DevOps specialist XebiaLabs

Voor Quint zorgt de partnership ervoor dat het XebiaLabs-producten kan toevoegen aan zijn portfolio van IT-oplossingen voor klanten. Het bureau uit Amstelveen werkt verder onder meer met ServiceNow en Micro Focus – dergelijke tools helpen organisaties met het verder automatiseren van hun ontwikkel-, beheer- en supportprocessen. “Hierdoor wordt een brug geslagen tussen de agile en op ITIL gebaseerde werkwijzen”, zegt Marchand.

Hij wijst ook op de staat van dienst van XebiaLabs. Zo wordt de software van de onderneming zowel door Forrester als Gartner erkend als toonaangevend in het Continuous Delivery- en Release Automation-segment. 

“We zijn blij dat Quint voor XebiaLabs heeft gekozen omdat ze daarmee voor hun opdrachtgevers de kloof tussen Operations en Development kunnen overbruggen. Ze creëren hiermee extra waarde voor platformen als ServiceNow en Micro Focus”, zegt Hemminga.

Gerelateerd: DevOps – van hype naar mainstream in het IT-landschap.