FiN levert trainees aan Finance afdeling van ASML

31 juli 2018 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

De Finance afdeling van ASML heeft financieel adviesbureau FiN ingeschakeld voor het managen van zijn studentenpool. De eerste vier studenten zijn inmiddels gestart in het traineeprogramma bij ASML: Tessa Evengroen, Max van Dongen, Margot Mimpen en Gijs Reukers.

Ontstaan in 1984 als samenvoeging van ASM International en Philips, is ASML een belangrijke leverancier van machines voor de halfgeleiderindustrie. Deze machines worden gebruikt bij het maken van chips. Klanten van ASML zijn vooral chipproducenten. Het bedrijf is sinds 1995 beursgenoteerd en vormt een onderdeel van de AEX en NASDAQ. Bij ASML werken wereldwijd ruim 19.000 professionals.

ASML Finance

De finance-afdeling van ASML is verantwoordelijk voor het financiële beleid van de organisatie en voor aspecten als management reporting, accounting, tax, treasury en, als Finance Business Partner, voor het leveren van financiële expertise aan de business. Om ervoor te zorgen dat het finance-team regelmatig wordt ververst met nieuw talent heeft ASML besloten een partnership aan te gaan met FiN, een financiële detacheerder en opleider uit Eindhoven.

FiN levert trainees aan Finance afdeling van ASML

Trainees die in dienst treden bij FiN kunnen als onderdeel van de samenwerking met ASML gemiddeld twee dagen per week werken bij ASML Finance. “Goed voor de student om zo al in aanraking te komen met de financewereld op topniveau en goed voor ASML, omdat ze slimme mensen binnenhalen voor de complexe digitale processen”, laat FiN weten.

De eerste vier young professionals, die allen hebben gestudeerd aan de Universiteit van Tilburg, zijn in het kader van de nieuwe samenwerking inmiddels gestart. Tessa Evengroen behaalde een bachelor in Economics & Business Economics  en volgt momenteel nog een master in Finance. Haar start binnen het finance-team van ASML via FiN is de eerste stap in haar professionele loopbaan. Max van Dongen behaalde eerder dit jaar zijn master in Finance, na zijn bachelor in Bedrijfseconomie te hebben afgerond. Ook voor hem is de aanstelling bij FiN zijn eerste carrièrestap. Verder volgt ook Gijs Reukers momenteel nog de opleiding Bedrijfseconomie, die hij naar verwachting in 2019 zal afronden. Tot slot is ook Margot Mimpen, die net als Evengroen en Reukers momenteel nog studeert, toegevoegd aan het ASML finance-team.

Uitgebreid ontwikkelprogramma

De vier nieuwe Finners, zoals de adviseurs van FiN intern genoemd worden, werken de overige drie werkdagen ofwel aan andere opdrachten of aan interne werkzaamheden. Naast het opdoen van projectervaring, biedt FiN hen een uitgebreid ontwikkelprogramma. Zo krijgen ze training en coaching op het gebied van consultancyvaardigheden, inhoudelijke training (bijvoorbeeld finance & risk) en draaien ze mee in het zogeheten FiNLab, waar ze met nieuwe tools en technieken aan de slag gaan.