Finance & Control specialist FiN viert 5 jarig jubileum

15 december 2015 Consultancy.nl 5 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Na een eerdere rebranding in 2014 viert financieel adviesbureau FiN deze maand een nieuwe mijlpaal; het vijfjarig bestaan van het bureau. Reden genoeg om kort terug te blikken op de afgelopen jaren, maar vooral om samen met oprichter Lars Deneer vooruit te kijken naar de toekomst.

Financieel adviesbureau FiN werd medio 2010 opgericht door Lars Deneer en Renate van Neerven*. Het bureau helpt opdrachtgevers in Brabant en Limburg met vraagstukken op het gebied van finance & control en levert een scala aan diensten, zoals detachering, interim management, recruitment services, opleidingen, trainingen en coaching. Tot de klantenkring van FiN behoren onder meer bekende namen als DSM, Océ, NXP, Philips en vele woningcorporaties, gemeenten en zorginstellingen.

FiN

Deze maand bestaat FiN vijf jaar en het bureau kondigde recentelijk haar ambitieuze plannen aan voor de toekomst: “De afgelopen periode hebben we een mooi team en goede naam opgebouwd. Nu breekt er een nieuwe fase aan. We willen nog beter helpen om de prestaties van finance & control afdelingen te verhogen en hen meer grip te laten krijgen op de business. Daarom gaan we ons - naast detachering en recruitment – nu ook richten op trainingen, opleidingen, coaching en advies”, legt FiN Managing Partner Deneer uit. In lijn met deze positionering voerde FiN eind 2014 al een rebranding door, waarbij het bureau de huisstijl veranderde van paars naar oranje, het logo vernieuwde, een nieuwe slogan (‘Het goede gevoel van Finance’) en motto (‘financiality’) introduceerde, en de website opknapte. 

Een van de nieuwste diensten van het bureau is het financiële ontwikkelprogramma STRiP, dat volgens Deneer “permanente educatie toegankelijk en betaalbaar maakt”. Deelnemers aan STRiP kunnen hun eigen jaarprogramma samenstellen op basis van hun ontwikkeldoelstellingen. Deneer: “Voor RA’s en RC’s een perfecte manier om twintig gestructureerde PE uren te behalen met maar één administratieve handeling. Maar ook een perfecte manier om permanente ontwikkeling voor hele finance & control afdelingen in te richten.”

STRiP

“De uitbreiding van het dienstenportfolio vraagt om extra inspanningen van ons commerciële team”, licht Deneer toe. “Een intensievere dialoog is nodig om de juiste gesprekspartner te kunnen zijn”, aldus de FiN oprichter. Om die reden werd het team onlangs uitgebreid met een nieuwe professional: Frank Ruijten. In zijn loopbaan deed Ruijten, die bij FiN is aangesteld als Client Partner, onder meer ruime ervaring op als Key Accountmanager bij Yacht en de afgelopen vijf jaar als Client Service Director bij Resources Global Professionals (RGP). Ruijten bemiddelde professionals van starter tot executive en begeleidde projecten zoals Zero Based Budgeting, Finance Transformation en Lean Reporting. In zijn nieuwe rol bij FiN richt Ruijten zich voornamelijk op de veranderende rol van Business Control en competentieontwikkeling van de Financial Controller.

“Met deze uitbreidingen willen we ervoor zorgen dat onze klanten nog meer impact kunnen maken op hun organisatie en hun organisatie blij is met haar finance & control afdeling. Dat is wat we bij FiN ‘het goede gevoel van finance’ noemen”, aldus Deneer. Om meer te weten te komen over de toekomstplannen van FiN stelde Consultancy.nl vier verdere vragen aan Deneer:

Lars Deneer, Frank Ruijten - FiN

FiN bestaat deze maand precies vijf jaar: hoe gaan jullie deze mijlpaal vieren?
“Het is een belangrijke mijlpaal die we ingetogen vieren. Alle klanten van het eerste lustrum hebben een persoonlijke brief ontvangen waarin we hen bedanken voor hun vertrouwen en de samenwerking. Met alle Finners vieren we 18 december een feestje en zetten we vooral ook onze interimmer Sanne Tenbult in het zonnetje. Zij is erbij sinds de eerste dag en werkt nog steeds met veel plezier bij FiN.”

Wat zijn volgens jou de grootste uitdagingen waar de financiële sector de komende jaren mee te maken krijgt?
“De IT mogelijkheden volgen elkaar snel op en worden steeds relevanter. Als gevolg zal steeds meer van ons werk door computers worden uitgevoerd en worden processen belangrijker dan functies met als gevolg dat functies steeds meer vervlochten raken met elkaar. De uitdaging is om hiervan beter te worden en nog meer impact te kunnen maken op de prestaties van de onderneming. Een waanzinnige kans om daadwerkelijk gezien te worden als business partner. Maar dan zullen we ons wel moeten aanpassen, opnieuw nadenken over het type mens dat we willen opleiden tot financial en hoe we hen willen ontwikkelen tot een impactrijke professional.”

Hoe helpt FiN opdrachtgevers om te gaan met bovenstaande uitdagingen? Wat maakt FiN onderscheidend ten opzichte van jullie concurrenten?
“FiN ziet de uitdaging en helpt klanten met opleidingen, trainingen en coaching zodat zij klaar zijn voor de volgende stap en hun eigen cirkel van invloed – en daarmee die van hun afdeling – te vergroten. We weten dat iedereen zoekt naar de juiste professionals die deze beweging kunnen inzetten. Daarom helpen wij onze klanten ook met recruitment services en detachering.”

Welkom bij FiN

Waar staat FiN na de komende vijf jaar?
“Door ons te richten op de cirkel van invloed van onze klanten worden wij over 5 jaar in ons werkgebied gezien als dé partner die finance professionals verder helpt en waarmee je graag een actieve relatie onderhoudt. Want FiN helpt je steeds weer verder, op een hele authentieke manier. Hoe groot zijn we dan? Zo groot als nodig is om dit te realiseren.”

* Renate van Neerven is deze zomer als partner uitgetreden en is een gespecialiseerd recruitment bureau gestart (‘Renate van Neerven Recruitment’).