Eurofins Digital Testing neemt cybersecurityspecialist Insite Groep over

12 juli 2018 Consultancy.nl 5 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Eurofins heeft Insite Groep overgenomen. De Nederlandse cybersecurityspecialist zal worden geïntegreerd in Eurofins Digital Testing (EDT) en voegt daarmee zo’n 70 Nederlandse werknemers toe aan deze quality assurance-tak van Eurofins Group. Tijdens de totstandkoming van de deal verzorgden Oaklins en Grant Thornton overnameadvies.

Johan Craeybeckx, Business Line Director van EDT, vertelt dat de overname van Insite Groep zorgt voor een versterking van het cybersecurityportfolio: “Insite Groep staat bekend om zijn hoogstaande IT security-services. We kijken ernaar uit om de mogelijkheden van Insite Groep wereldwijd te vergroten en samen state-of-the-art beveiligingsstructuren te ontwikkelen om zo de systemen en gegevens van onze klanten te beschermen.” Hij benadrukt hierbij dat het zorgen voor veilige IT-systemen en wereldwijd beperken van beveiligingsrisico’s gebaat is bij goede partnerships: “Uitgebreide kennis van beveiligingsrisico’s is essentieel in een tijd van digitale transformatie en toenemende online verbinding.” 

Het overgenomen Insite richt zich op het bieden van inzicht in het beveiligingsniveau van IT-systemen van bedrijven en non-profitorganisaties door de “menselijke, organisatorische en technische kant van informatiebeveiliging met elkaar te verbinden”. Het zet hierbij security awareness-hulpmiddelen in, onder meer om bewustzijn onder medewerkers te creëren en projecten en audits uit te voeren om passend beveiligingsbeleid te implementeren. Ook worden beveiligingstesten en monitoring van de beveiliging van IT-systemen gebruikt, bijvoorbeeld om te zorgen voor veilige infrastructuren en applicaties op basis van certificeerbare internationale standaarden.

Eurofins Digital Testing neemt cybersecurityspecialist Insite Groep over

Erik Rutkens, CEO van Insite, laat weten dat de deal een bevestiging is van het internationale vertrouwen in het productportfolio en de innovatieve informatiebeveiligingsoplossingen van Insite. Anderzijds biedt Eurofins expertises en kennis Insite volgens hem de mogelijkheid om zijn beveiligingsaanpak te specificeren voor diverse sectoren: “De samenwerking met Eurofins Digital Testing zorgt ervoor dat we nog beter kunnen werken aan beveiligingsrisico’s en -bewustzijn binnen organisaties over de hele wereld. Het is een nieuwe stap in het delen van onze specialistische kennis.”

Eurofins

EDT is naar eigen zeggen ’s werelds leidende quality assurance-specialist. Het beschikt over vestigingen in België, Zweden, Nederland, Groot-Brittannië, de Verenigde Staten, Polen en Hong Kong en levert testinstrumenten, -diensten en -training aan producenten, normalisatie-instellingen, softwareontwikkelaars en digitale tv-operators. Met zijn portfolio van cybersecurityservices verzorgt het onder meer security assessments, compliance services, beveiligingsstrategie en -beleid, producttests, informatiebeveiliging en nalevingscontrole voor de Digital Production Partnership. Dit not-for-profit bedrijf werd opgericht door ITV, BBC en Channel 4 en richt zich op het bevorderen van digitale contentcreatie. Met de toevoeging van Insite Security wil EDT zijn leidende positie verder versterken en breidt het zijn internationale invloed op het gebied van cybersecurity uit in Nederland.

Moederbedrijf Eurofins Group is als life sciences-bedrijf met meer dan 35.000 werknemers actief vanuit meer dan 400 laboratoria in 44 landen in Europa, Noord- en Zuid-Amerika en de Aziatisch-Pacifische regio. Het biedt klanten uit diverse branches analytische testdiensten en stelt wereldleider te zijn in het testen van producten op het gebied van voedsel, milieu en farmacie. Sinds de oprichting in 1987, toen het bestond uit vier medewerkers, is Eurofins enorm gegroeid. Na de beursgang in 1997 werd een gemiddelde jaarlijkse groei van 36% gerealiseerd en is de waarde van een aandeel maar liefst 277 keer zo hoog geworden. Onlangs kwam in onderzoek naar voren dat Eurofins daarmee met afstand Europa’s meest lucratieve investering vormt voor beleggers.

Rutkens – die samen met de rest van Insite’s 70 medewerkers actief zal blijven binnen het bedrijf – stelt tot besluit blij te zijn dat Insite nu onderdeel vormt van Eurofins: “We zijn enthousiast en vereerd om ons aan te sluiten bij Eurofins Digital Testing en samen te werken om voor bedrijven overal ter wereld zwakke plekken in de beveiliging en beveiligingsbewustzijn aan te pakken.” Hij voegt toe er dan ook alle vertrouwen in te hebben dat de fusie goed zal uitpakken voor beide bedrijven: “De gecombineerde kracht van de twee bedrijven zal ons in staat stellen om binnen diverse sectoren quality control-garantie te bieden voor informatiebeveiligingsprocessen. We kijken uit naar een succesvolle toekomst.” 

Oaklins, Grant Thornton en Trip Advocaten & Notarissen

Dealmakers

Tijdens de overname – waarover geen financiële details naar buiten zijn gebracht – werden de betrokken partijen bijgestaan door verschillende corporate finance-adviseurs. Het aan de Amsterdamse Zuidas gevestigde Oaklins Netherlands zorgde voor M&A-advies. Hiervoor schakelde het een team in bestaand uit Frederik van der Schoot, David van Ass en Nicole Zomerhuis. Grant Thornton, dat Nederlandse kantoren heeft in Amsterdam, Woerden en Alphen aan den Rijn, leverde belastingadvies en transactieondersteuning. Het belastingadvies werd gegeven door Jurgen van Hattum, Henk Brinks en Parwesh Bissumbhar, terwijl de transactieondersteuning werd verzorgd door Wilfred van der Lee, Adam Azulai en Killian ten Kroode. Juridisch advies, tot slot, was namens Trip Advocaten & Notarissen afkomstig van Johan Stoker en Romana Bremer.