Twee nieuwe professionals gestart bij Bisnez Management

05 juli 2018 Consultancy.nl 6 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Bisnez heeft twee nieuwe krachten toegevoegd aan zijn team. Sinds kort zijn Debbie van Urk en Jaap Verdonk werkzaam voor het adviesbureau, respectievelijk als Management Consultant en Projectmanager. Van Urk maakte de overstap vanuit KPMG en Verdonk vanuit softwaregigant SAP.

Debbie van Urk

Sinds enkele weken is Debbie van Urk werkzaam voor Bisnez, specialist op het gebied van complexe organisatievraagstukken en verandertrajecten. Bij haar vorige werkgever KPMG bekleedde ze eveneens de rol van Management Consultant; “Ik werkte als senior consultant bij KPMG, hier heb ik mooie opdrachten mogen doen en veel geleerd. Ik heb zesenhalf jaar met inspirerende collega’s morgen werken aan uitdagingen binnen de financiële functie van diverse organisaties in met name de (semi)publieke sector en in de zorg.” 

Voordat ze bij Big Four-kantoor aan de slag ging, begon ze haar loopbaan bij managementconsultant ConQuaestor, waar ze ook deel uitmaakte van het Financial Management-team. Haar studententijd bracht Van Urk door in Enschede aan de Universiteit Twente, waar ze de bachelor- en masteropleiding Business Administration voltooide, waarbinnen ze zich specialiseerde in innovatie en ondernemerschap. Naast het verplichte curriculum zette Van Urk zich ook kosteloos in voor de academische instelling.

In toelichting op haar start bij Bisnez geeft Van Urk aan te hebben gekozen voor het bureau omdat het een mensgerichte organisatie is die dingen anders doet: “Dit was voor mij een reden waarom ik graag in gesprek wilde komen met Bisnez. De organisatiecultuur en -structuur spraken me erg aan! Ik hoorde dat Bisnez oog heeft voor de mens, zowel de mens achter de opdrachtgever als de mens achter de medewerker. In gesprek met Bisnez en zeker nu ik er werk, merk ik hoe hier invulling aan gegeven wordt.” 

Van Urk laat verder weten dat Bisnez een organisatie is waar gelijkwaardigheid, menselijkheid en oprechtheid altijd hoog in het vaandel staan: “De normen en waarden zijn geen loze kreten: het is de way of life. Eén van de geldende normen is ‘bij Bisnez kun je niets worden behalve goed in je werk’. Hoe mooi is dat?” Ze voegt toe bij het bureau te worden aangemoedigd zichzelf te zijn: “Er is geen standaard plaatje waar je in moet passen. Je werkt vanuit je kracht en werkelijk alle collega’s doen hetzelfde, er is enthousiasme, openheid en kwetsbaarheid. Bisnez is een werkgever die mensen in staat stelt om te excelleren, omdat er actief gekeken wordt naar wat jij nodig hebt om je werk zo goed mogelijk te doen. Hierdoor kunnen we onze klanten helpen om optimale resultaten te bereiken.” 

Van Urk kijkt dan ook met veel plezier terug op haar start: “Mijn beginperiode bij Bisnez heb ik als ontzettend fijn ervaren! Het is super om alle nieuwe collega’s te leren kennen. Iedereen brengt wat anders mee en het is mooi deze mix van diverse mensen te mogen leren kennen. Daarnaast is de samenwerking met collega’s binnen Bisnez ontzettend prettig, alles gebeurt op basis van gelijkwaardigheid. Ik heb met een aantal collega’s al samen mogen werken en stuk voor stuk staan ze ook geheel open voor mijn inbreng. De waardering voor je inbreng en het vertrouwen dat je krijgt, zorgen voor meer zelfvertrouwen en daar groei je ook sneller door.”

Debbie van Urk, Management Consultant en Jaap Verdonk, Projectmanager

Jaap Verdonk

Naast Van Urk startte recentelijk ook Jaap Verdonk bij Bisnez. Voordat hij als Projectmanager aan de slag ging bij zijn nieuwe werkgever, was hij voor zes maanden actief als afstudeerder bij softwareontwikkelaar SAP. Daarvoor was hij als Business Development Assistent werkzaam bij energie- en automatiseringsmultinational ABB, waar hij eerder ook stage liep. De meeste van deze werkervaring deed Verdonk op tijdens zijn studententijd. In 2010 begon hij aan de Avans Hogeschool in Den Bosch aan de bacheloropleiding Small Business & Retail Management. Na afronding van zijn bachelor is hij gaan doorstuderen aan de Universiteit van Tilburg. Hier sloot hij het masterprogramma Strategic Management aan het begin van dit jaar af met een diploma op zak. 

Verdonk is blij vrijwel direct vanuit de schoolbanken bij Bisnez terecht te zijn gekomen: “Momenteel is het een geweldige tijd om als starter de arbeidsmarkt te betreden. Zelf had ik diverse opties, maar ik heb uiteindelijk toch gekozen voor Bisnez. Niet alleen omdat het werk dynamisch en uitdagend is, maar vooral omdat ik een goed gevoel kreeg bij het bedrijf. Het werk kan nog zo leuk lijken, uiteindelijk zal je je toch thuis moeten voelen bij je nieuwe werkgever. Voor mij was het hoge ‘walk your talk’-gehalte dat Bisnez liet zien doorslaggevend in mijn keuze.” 

De bedrijfsvoering van Bisnez is volgens Verdonk tamelijk uniek: “Voor mij als starter is Bisnez als werkgever onderscheidend doordat zij mij het gevoel gaven dat er veel ruimte is voor mijn eigen ambities. Ik heb met meerdere concurrenten van Bisnez op campusevenementen kennis mogen maken. Bij andere bedrijven kreeg ik vaak sterk het gevoel dat de eerste jaren voor mij al uitgestippeld waren en ik daar maar weinig invloed op zou kunnen hebben.” Hij legt uit waarom concurrenten vaak een onpersoonlijkere aanpak hebben: “Ik kreeg de indruk dat het bij dergelijke bedrijven slechts een leerschool voor enkele jaren zou zijn, om vervolgens binnen een andere bedrijfstak te landen. Bij Bisnez was dit anders. Doordat men echt luisterde, kreeg ik sterk het gevoel zelf mijn carrière in de hand te hebben.” 

Zijn beginweken bij Bisnez zijn volgens Verdonk bevestigend geweest voor dat eerste gevoel wat hij bij het bureau had: “Collega’s komen afspraken na en streven daarnaast een hoge kwaliteit na in de diensten die ze verlenen. Daarnaast was het erg prettig dat er meerdere opdrachten klaarlagen, zodat mijn persoonlijke ontwikkeling op de eerste dag direct kon beginnen. Ook geeft de combinatie van een platte organisatie samen met de behulpzame collega’s een grote mate van toegankelijkheid binnen Bisnez. Van directie tot junior, iedereen maakt tijd voor elkaar vrij en geeft ondersteuning waar nodig. Deze hoge mate van betrokkenheid zorgt voor een prettige werksfeer waardoor ik nog geen moment heb hoeven twijfelen of de keuze voor Bisnez de juiste was.”

Bisnez is zeer blij met de komst van Debbie van Urk en Jaap Verdonk. Peter-Willem van Lindenberg, directeur Bisnez: “We zijn altijd op zoek naar enthousiaste en ambitieuze projectmanagers en consultants met een academisch werk- en denkniveau. Mooi om te zien dat we een aantrekkelijke werkgever zijn voor zowel professionals met al enige ervaring als ook voor starters. Debbie en Jaap hebben hun plek al snel weten te vinden. En we hopen dat we nog meer mensen aan ons weten te binden. Groei van Bisnez is namelijk nodig om aan de toenemende vraag te voldoen van onze opdrachtgevers.”