Interview met Albert Leijenhorst, Consultant bij Magnus Green

24 juli 2018 Consultancy.nl 5 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Albert Leijenhorst vond het altijd al leuk om puzzels op te lossen, maar dat het zoveel voldoening geeft om dit samen met en voor anderen te doen, had hij nooit verwacht. Als Mendix consultant bij Magnus mocht hij al snel aan grote projecten meewerken. Spannend, maar al snel leerde hij de waarde van teamwerk en zijn eigen kwaliteiten kennen. En dan wordt het echt leuk…

Vertel eens wat over jezelf. Wie ben je en waar kom je vandaan?

“Ik ben Albert Leijenhorst, 27 jaar en kom uit Woudenberg. Dit is een dorpje vlakbij Amersfoort. Hier heb ik VWO gedaan met het Natuur en Techniek profiel. Mijn interesse ligt in de technische hoek. Alles was na het afronden van het VWO zo dicht bij huis dat ik besloot om in Enschede te gaan studeren. Tijdens mijn studie heb ik mijn huidige vriendin ontmoet en met haar ben ik terug naar Amersfoort verhuisd.”

Wat heb je gestudeerd?

“In Enschede ben ik eerst Technische Wiskunde gaan studeren, omdat ik eigenlijk niet zo goed wist waar ik later werkzaam in wilde zijn. Daarbij vind ik wiskunde leuk; problemen oplossen en met puzzels bezig zijn. Deze studie bleek alleen toch iets te theoretisch voor mij. Daarom ben ik na anderhalf jaar Technische Bedrijfskunde gaan studeren. Hierin kon ik meer mijn ei kwijt. Ik vind het toepassen van oplossingen van technische puzzels leuk. Ik heb mijn Bachelor en Master Technische Bedrijfskunde beide in Enschede afgerond.”

Wanneer en hoe kwam je erachter dat je binnen consulting wilde werken?

“Toen ik ging studeren had ik nooit bedacht in deze branche te gaan werken. Ik vond het altijd al leuk om puzzels op te lossen, maar het oplossen van puzzels is in principe alleen leuk voor jezelf. Door dit samen met anderen en voor anderen te doen is het eigenlijk nog veel leuker. Toen kwam ik een vacature bij Magnus tegen die mij erg aansprak. De punten die erin stonden, zoals het integreren van technische programma’s als Mendix en het werken in verschillende omgevingen trokken mijn interesse. Mensen kunnen helpen met hun problemen vind ik tof. Consultancy op zich had in eerste instantie niet mijn interesse, maar uiteindelijk bleek dit ook erg goed te bevallen. Bij het eerste gesprek voelde het meteen goed en binnen de kortste keren ging ik aan de slag bij Magnus.”

Albert Leijenhorst, Mendix Developer/Consultant - Magnus

Wat doe je precies bij Magnus?

“Ik werk bij Magnus Green, waar ik Mendix consultant ben. Wat wij eigenlijk doen is met het Mendix-platform de business uitdagingen van klanten oplossen. Mendix is heel goed in het opslaan van gegevens en het inzichtelijk maken ervan. Je kunt heel eenvoudig overzichten maken die voor alle gebruikers duidelijk zijn. Zodoende kunnen zij al hun data op een geordende manier gebruiken.”

Wat waren je werkzaamheden tijdens je laatste project?

“Mijn laatste project was voor CED, bij het onderdeel CED Repair. CED Repair ontzorgt verzekeraars door het hele schadetraject te stroomlijnen. We hebben met het team een applicatie ontwikkeld waarin CED, vanaf het eerste telefoontje van iemand die schade heeft, tot en met het herstel en de financiële afhandeling hiervan, een duidelijk proces kan volgen. Hierdoor wordt alles voor alle betrokken partijen duidelijker.”

Wat voor verantwoordelijkheden kreeg je vooral bij dit project?

“CED was mijn eerste echte grote project. Ik zat drie dagen per week bij CED op kantoor en kreeg veel verantwoordelijkheid. En keek waar ik een bijdrage kon leveren. Zo kreeg ik aan het begin van elke maand een specifieke wens vanuit CED die ik vervolgens mocht gaan realiseren. Dit was in het begin spannend, omdat mensen nu echt wat van me verwachten. Maar doordat je in een team werkt, kun je bij iedereen aankloppen voor hulp.”

Wat vind je het leukst van je werk?

“Het helpen van mensen met problemen vind ik super. Het geeft voldoening als mensen uiteindelijk snappen hoe bepaalde dingen in elkaar zitten. Je ziet daarbij direct resultaat van dat wat je gemaakt hebt voor de klant. Het is gaaf om te zien dat mensen door jouw advies of oplossing hun werk beter kunnen doen. Daarbij vind ik de uitdaging in mijn werk leuk. Al vrij snel kreeg ik veel verantwoordelijkheid, maar wel onder toeziend oog van mijn collega’s. Daardoor word je uitgedaagd en leer je snel.”

"De sfeer bij Magnus is opvallend open en gezellig. Je kunt bij iedereen aankloppen met leuke ideeën, maar ook met vragen."

Hoe ervaar je de sfeer bij Magnus?

“De sfeer bij Magnus is opvallend open en gezellig. Je kunt bij iedereen aankloppen met leuke ideeën, maar ook met vragen. Ik had in het begin veel vragen en deze kon ik bij iedereen stellen. Het mooie daaraan is dat iedereen ook inziet dat je niet alles moet voorkauwen. Het wordt sterk gewaardeerd als je dingen eerst zelf probeert. Het werken in teams schept een goede band en dit is te merken aan de lol die we onderling hebben. Ik maak bijna geen dag mee waarop we met het team niet even goed gezond hebben gelachen. Verder heerst er bij Magnus weinig hiërarchie. Waar je bij grotere bedrijven snel onder de voet gelopen wordt, is dit bij Magnus absoluut niet het geval!”

Waar heb je het meest van geleerd in de afgelopen periode bij Magnus?

“Van mijn project bij CED heb ik tot nu toe het meest geleerd. Ik werkte in een team van vijf man en in dit project kreeg ik voor het eerst mijn eigen onderdelen waardoor ik zelfstandig aan de slag kon. Hierdoor had ik de mogelijkheid om in deze taken te excelleren. Op deze manier lever ik het beste werk en leer ik het meest.”

Wat zijn jouw tips voor starters?

“Mijn tip voor starters is dat het goed is om ergens voor te gaan. Durf de uitdaging aan te nemen en doe dit met overtuiging. Als starter is het niet vreemd om niet precies te weten wat je zoekt in een baan. Je leert gaandeweg wat je wel en wat je niet kan en wil. Door dingen te doen kom je er vanzelf achter wat je leuk vindt.”