Interview met Seppe Thewissen, Junior Consultant bij Magnus Green

11 juli 2018 Consultancy.nl 6 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Seppe Thewissen had nooit gedacht dat hij aan het werk zou gaan als IT-consultant. Na in veel verschillende organisaties meegedraaid te hebben, kwam hij erachter waar zijn interesses lagen: consultancy en big data. Deze combinatie bracht hem uiteindelijk bij Magnus. Thewissen deelt zijn ervaringen als Young Professional bij Magnus Green.

Vertel eens wat over jezelf. Wie ben je en waar kom je vandaan?

“Zoals je misschien wel hoort, kom ik oorspronkelijk uit Limburg. Ik ben geboren en getogen in Sittard en heb hier ook mijn havo-diploma behaald. Vervolgens ben ik, lekker dicht bij huis, in Sittard aan de Hogeschool gaan studeren. Hier heb ik de brede studie People and Business Management gedaan. Tijdens deze studie heb ik diverse stages gelopen om kennis te maken met verschillende werkgebieden. Na het afronden van deze opleiding vond ik dat ik nog niet uitgeleerd was. Daarom heb ik nog een master Organisatiewetenschappen in Tilburg gedaan. Momenteel woon ik in Utrecht en ben ik al meer dan een jaar junior consultant bij Magnus Green.”

Wat heb je gestudeerd?

“De studie People and Business Management is erg breed, ik heb daarin gekozen voor de richting Business. In het derde jaar van deze opleiding heb ik stage gelopen bij een filmproductiebedrijf in Kaapstad. Mijn rol was het bemiddelen van sponsors, het upgraden van de website en het uitzoeken van eventuele belastingvoordelen voor het bedrijf. Naast de leerzame aspecten van deze stage heb ik veel van het land gezien. Dit was een supertoffe buitenlandervaring. Na mijn thuiskomst heb ik mijn hbo afgerond en ben ik weer stage gaan lopen. Dit keer bij een papierfabriek waar ik de arbeidsvoorwaarden van de medewerkers onderzocht. Aangezien ik nog niet goed wist wat ik hierna wilde doen en mijn kennis nog te beperkt vond, ben ik verder gaan kijken naar andere mogelijkheden. Zo kwam ik bij de master Organisatiewetenschappen in Tilburg terecht.”

Hoe ben je bij Magnus terecht gekomen?

“Tijdens mijn master ben ik pas echt serieus gaan nadenken over mijn toekomstplannen. Zo ben ik mij tijdens deze periode gaan verdiepen in big data. Ik vond vooral de mogelijkheden van big data erg interessant en zag hier wel een toekomst in. Verder leek het me leuk om bij verschillende organisaties werkzaam te zijn om te kijken wat daar goed en fout gaat. Dan kom je al snel bij consulting uit. Zo kwam ik uit bij IT en consulting en vond precies hierin een vacature bij Magnus Green. De vacature sprak mij aan dus daar heb ik direct op gesolliciteerd. In het eerste gesprek werd duidelijker om welke functie het precies zou gaan. Na het eerste gesprek moest ik gaan oefenen met Mendix en kijken of ik hiermee aan de slag wilde gaan. Dit leek me wel wat! Zodoende ben ik nu al meer dan een jaar consultant bij Magnus.”

Seppe Thewissen, Consultant - Magnus green

Hoe zijn je eerste weken bevallen?

“Alles was voor mij redelijk nieuw en even wennen. Ik had weinig kennis van Mendix en wist nog niet goed wat ik kon verwachten. Het was daarbij fijn dat ik tegelijk met een collega startte, omdat we ons samen konden oriënteren en konden oefenen. Na een paar weken mochten we al kleine opdrachten doen voor klanten. Op deze manier leerde ik heel snel.”

Wat doe je nu precies bij Magnus?

“We werken bij Magnus Green met de Omnichannel Integration Layer (OIL) om daarmee retailers te ondersteunen met digitale vernieuwingen in de organisatie. Nu doe ik voornamelijk het beheer van het ordermanagementsysteem van onze bestaande retailklanten zoals Shoeby en Intersport. Momenteel heb ik vooral contact met de klant om bepaalde vragen te beantwoorden en verbeteringen of nieuwe functies door te voeren die nog niet in OIL zitten.”

Wat vind je het leukst van je werk?

“Dat ik al veel verantwoordelijkheden krijg vind ik gaaf. Ik heb zelf al veel direct klantcontact en heb eigen inbreng. Daarbij vind ik de combinatie van het in contact zijn met de klant en het direct ontwikkelen tof. Wanneer je iets ontwerpt, gaat het meteen naar de klant die het direct test. Na feedback van klant gaat het product meteen live. De functionaliteiten die je maakt, zie je soms al binnen twee weken terug, dat is leuk!”

Hoe wordt er bij Magnus aandacht besteed aan je ontwikkeling?

“Je bespreekt elk half jaar met je manager je persoonlijke ontwikkelingsplan. Aan de hand hiervan wordt gekeken in hoeverre je ontwikkeling naar wens verloopt en kun je aangeven waarin je zelf nog wilt groeien. Er is ruimte om je te ontwikkelen op verschillende gebieden. Zo kun je bijvoorbeeld aan trainingen deelnemen. Daarnaast ben ik begin september op de Young Professional bootcamp mee geweest, waar ik naast de trainingen en uitjes ook de organisatie beter heb leren kennen.”

"Dat ik al veel verantwoordelijkheden krijg vind ik gaaf. Ik heb zelf al veel direct klantcontact en heb eigen inbreng. Daarbij vind ik de combinatie van het in contact zijn met de klant en het direct ontwikkelen tof."

Wat vind je van je collega’s?

“Het is een hele leuke groep! Sowieso in mijn eigen team kan ik goed met mijn collega’s opschieten. Je stapt heel makkelijk op iemand af als je ergens niet uitkomt. Iedereen staat open voor vragen. Daarnaast worden er allerlei leuke activiteiten buiten werk georganiseerd. Zo ben ik vorige week nog gaan stappen in Utrecht met een aantal collega’s. Ook vind ik de jaarlijkse skimissie en het kerstfeest super geslaagd.”

En wat vertel je je vrienden over Magnus?

“Mijn vrienden weten dat ik Magnus een leuke organisatie vind die buiten het werk ook veel leuke activiteiten organiseert. Er wordt goed voor je gezorgd en er is een fijne werksfeer. Daarbij weten ze dat het geen massale organisatie is en je absoluut geen nummertje bent. Iedereen kent elkaar en er heerst weinig hiërarchie.”

Wat doe je in je vrije tijd?

“Ik woon nu in Utrecht. Ik ben steeds een stapje noordelijker gaan wonen, eerst Sittard, toen Tilburg en nu Utrecht. In mijn vrije tijd ga ik graag uit met vrienden, loop ik hard en kijk ik goede films. Ook ga ik af en toe terug naar Limburg om daar lekker naar buiten te gaan en met de hond te wandelen. Daarnaast ga ik graag op reis als daar tijd voor is.”

Wat zijn jouw tips voor starters?

“Ik denk dat het belangrijk is om van tevoren goed te bedenken wat je leuk vind en wat je mogelijkheden zijn. Ik vond het altijd al leuk om mensen te helpen met problemen en tijdens mijn studie ontstond de interesse in IT. Ga ook na of je bij een grote organisatie wilt werken of wil starten bij een iets kleiner bedrijf. Kies voor de baan en niet per se voor de naam van het bedrijf. Kies je eigen pad. Daarnaast is het denk ik belangrijk om open in een sollicitatie te staan, want van tevoren had ik nooit gedacht dat ik in de IT zou gaan werken.”