Crowe Horwath harmoniseert bedrijfsnaam wereldwijd naar Crowe

16 mei 2018 Consultancy.nl 4 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Crowe Horwath International heeft wereldwijd al zijn 220 netwerkkantoren gerebrand naar Crowe. Met de merkharmonisering en het weglaten van de naam Horwath, wil het bestuur behalve het vereenvoudigen van de naam vooral de saamhorigheid en gedeelde waarden van alle netwerkkantoren benadrukken.

Met 36,500 professionals in 130 landen, is Crowe Horwath op basis van personeelsgrootte het achtste grote netwerk van audit- en accountingkantoren ter wereld. Naast audit- en accountancydiensten biedt het netwerk ook belastingadvies, bedrijfsjuridisch advies en diensten op het gebied van payroll & HR, IT & technologie, consultancy en advisering rondom internationaal zakendoen.

Met het besluit om wereldwijd het merk te harmoniseren volgt Crowe in de voetstappen van diverse concurrenten die een soortgelijke stap hebben gemaakt, waaronder BDO
 en RSM. Accountancykantoren die zich bij dergelijke netwerken aansluiten opereren lokaal vaak onder hun oorspronkelijke merk om de profiteren van hun lokale reputatie in de markt. Om hun verbondenheid met een wereldwijd merk te tonen, worden merknamen zoals Crowe doorgaans voor de oorspronkelijke naam geplaatst. In de UK bijvoorbeeld opereert een netwerkkantoor onder de naam Crowe Clark Whitehill, terwijl de Amerikaanse markt wordt bediend onder de naam Crowe Horwath.

Nederland

Zo ook in Nederland. Opgericht in 1961 is bijvoorbeeld Foederer een top-20 accountancy- en advieskantoor in ons land. Tot 2014 was Foederer lid van accountancynetwerk DFK. Begin 2014 besloot het kantoor DFK te verruilen om zich aan te sluiten bij Crowe Horwath, waarna het de naam Crowe Horwath Foederer aannam. Peak, een middelgroot accountants en advieskantoor dat opdrachtgevers ontzorgt bij complexe regelgeving bij internationaal ondernemen, sloot zich in 1999 aan bij het Crowe Horwath netwerk en opereert sindsdien onder de naam Crowe Horwath Peak. Gezamenlijk hebben de twee organisaties elf kantoren en zo’n 550 medewerkers in ons land.

Crowe Horwath harmoniseert bedrijfsnaam wereldwijd naar Crowe

“Met deze naamswijziging benadrukken we de toegenomen integratie en goede samenwerking binnen het netwerk, maar ook de gedeelde waarden en het gezamenlijke doel”, zegt David Mellor Chief Executive Officer van Crowe Global, de nieuwe naam van Crowe Horwath International. Voor Mellor, hiervoor CEO van Crowe Clark Whitehill, is het zijn eerste grote wapenfeit sinds hij in april 2018 de rol van CEO op zich nam. “Crowe laat met deze nieuwe naam en nieuw leiderschap opnieuw zijn drive zien om de professie op een hoger niveau te brengen en de discussie over audit-, tax-, advisory,- en consultancy-issues wereldwijd op bestuursniveau te voeren, waarbij de nadruk tegelijkertijd ligt op toonaangevende lokale expertise”, voegt Mellor toe.

Kracht van samenwerking

De twee managing partners van de Nederlandse Crowe kantoren benadrukken het internationale element van de overstap naar een enkel merk: “De naamswijziging van het netwerk naar Crowe Global en de omzetting naar een wereldwijde single brand Crowe voor alle leden completeert onze capaciteit tot internationale dienstverlening en benadrukt de kracht van samenwerking binnen het netwerk”, zegt Johan Daams, bestuursvoorzitter van Crowe Horwath Foederer. Gijs Veenenbos, managing partner van Crowe Horwath Peak, vult aan: “De naamswijziging past bij de koers die wij al varen; internationaal opererende organisaties en ondernemers helpen met het kiezen van de beste oplossingen. Een krachtig netwerk brengt ons verder.”

Netwerkkantoren overal ter wereld zijn inmiddels gestart met de nieuwe naam en het aanpassen van hun online branding conform de nieuwe identiteit. Hoewel voor de Nederlandse rebranding een tijdskader vooralsnog niet is bekendgemaakt, is het aan te nemen dat de wijzigingen op korte termijn zullen worden doorgevoerd en deze middels een intern communicatieprogramma spoedig doorgevoerd zullen worden. Veenenbos bevestigt: “Ook in Nederland zullen onze kantoren binnenkort van naam veranderen.”

Crowe Global werd opgericht in 1915 in de Verenigde Staten als Horwath & Horwath door Hongaarse immigranten Ernest en Edmund Horwath. In 1989, kortte de organisatie zijn naam in naar Horwath, waarna in april 2009 de naam werd gerebrand naar Crowe Horwath. Over de nieuwe naam en het wegvallen van Horwath in het merk, zegt Mellor: “Als klanten voortaan de merknaam Crowe zien, zijn ze verzekerd van service van topkwaliteit door onze mensen.”