Foederer verruilt DFK voor Crowe Horwath International

18 februari 2014 Consultancy.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Accountants- en advieskantoor FoedererDFK heeft zich begin dit jaar (1 januari) aangesloten bij het internationale netwerk van Crowe Horwath. Tot begin dit jaar was Foederer lid van branchegenoot DFK.

Foederer werd in 1961 opgericht in Eindhoven door Jef Foederer. In de afgelopen 50+ jaar is Foederer sterk gegroeid, zowel zelfstandig als door overnames*. Inmiddels behoort Foederer met circa 300 medewerkers en 9 vestigingen tot een van de top 20 accountants- en advieskantoren van het land.  

Foederer - Crowe Horwath

Belangrijkste reden voor de overstap van DFK naar rivaal Crowe Horwath ligt in de toenemende internationalisering van de klantenkring van Foederer. Bestuursvoorzitter Johan Daams licht toe: “Door de verdere internationalisering hebben Nederlandse ondernemingen en dus ook onze klanten een toenemende vraag naar Internationale diensten. Met meer dan 150 leden in ruim 100 landen biedt Crowe Horwath International ons een uitstekend platform onze relaties over de grenzen heen nog beter te bedienen en om onze organisatie in Nederland verder uit te bouwen”.

Een vergelijking tussen DFK en Crowe Horwath laat zien dat laatstgenoemde op internationaal niveau zo’n 3 keer groter is dan zijn kleinere branchegenoot. Crowe Horwath heeft bijna 30,000 werknemers die samen goed zijn voor een omzet van net boven de $3 miljard. De bijna 11,000 professionals van DFK draaien een omzet van iets minder dan $1.1 miljard.

* In het verleden heeft Foederer onder meer de accountantskantoren Peek Accountants, Meurs & Partners en Van Heugten-Daams overgenomen. In de afgelopen jaren werden de pensioen-adviestak van het Nederlands Pensioen Bureau (NPB) en accountantskantoor Bartels & Manders overgenomen.