Expert en junior consultant sluiten zich aan bij Möbius

18 mei 2018 Consultancy.nl 6 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Internationaal adviesbureau Möbius heeft zijn team uitgebreid met twee nieuwe professionals. Jo Wuijts beschikt over een sterk trackrecord op het gebied van management en advies. Ze zette zich in haar lange loopbaan in voor diverse gemeenten en is bij Möbius begonnen als Management Consultant. Niek Blokland beschikt over enkele jaren relevante werkervaring en maakt met zijn overstap naar Möbius nu zijn start in de adviesbranche. Ook hij is begonnen als Management Consultant. 

Het van oorsprong Belgische Möbius is een bureau dat organisaties ondersteunt bij het op strategische momenten ontwerpen en implementeren van zakelijke oplossingen. Het gaat bij deze momenten veelal om kruispunten in de levensloop van organisaties, zoals het volgen van een nieuwe visie of strategie, de introductie van nieuwe producten of een decentralisatie. Möbius richt zich daarbij op de overheidssector, industriële sector, gezondheidszorg en serviceomgeving. 

Het bureau beschikt over vestigingen in Brussel, Sint-Martens-Latem, Parijs, Londen en Utrecht, waar het eind vorig jaar een nieuw pand betrok om de groei van de praktijk te faciliteren. Het Nederlandse team dat hier zijn thuisbasis heeft, richt zich hoofdzakelijk op de overheidssector, zo hielp het bureau recentelijk de gemeente Nijmegen bij de implementatie van een nieuwe organisatiestructuur in de afdeling Publiekszaken. Bij zijn dienstverlening aan de overheid kan Möbius sinds kort gebruikmaken van de uitgebreide expertise die Jo Wuijts heeft op dit gebied. Na veelvuldig actief te zijn geweest bij verschillende Nederlandse overheden, heeft ze zich nu aangesloten bij Möbius als Management Consultant.

Jo Wuijts

Voordat ze onderdeel werd van het adviesbureau, werkte Wuijts twee jaar als Transitiemanager en Kwartiermaker aan een opdracht voor de gemeente Den Haag. Hierbij hield ze zich bezig met het integraal management van het Ingenieurs Bureau Den Haag (IbDH). Haar opdracht betrof het strategisch herpositioneren van het IbDH binnen de gemeentelijke organisatie, terwijl het bureau ondertussen zijn taken moest blijven uitvoeren. In een eerdere opdracht hield ze zich ook al ruim anderhalf jaar bezig met integraal management, toen als Hoofd van de eenheid Strategie & Innovatie bij het Hoogheemraadschap van Delfland. Vanuit deze rol richtte Wuijts zich onder meer op de organisatie van en advisering over strategische beleidsontwikkeling, kennis en innovatie, informatie, beleidsrealisatie, het onderhouden van relaties en het opbouwen van strategische netwerken.

Jo Wuijts en Niek Blokland - Möbius

Voor die tijd was ze van 2008 tot 2012 een kleine vier jaar als Directeur-grootaandeelhouder actief bij het Plan B in Leiden, een bureau gericht op interim- strategisch- en verandermanagement. Vanuit die rol voerde ze diverse opdrachten uit voor de provincie Zuid-Holland. Zo hield ze zich als Interim Bureauhoofd bezig met het integraal management van het bureau Ontwerp & Uitvoering, trad ze vervolgens op als Begeleider van het implementatietraject van een reorganisatie, was ze daarna Strategisch Adviseur van achtereenvolgens het Afdelingshoofd en de Directeur, en zette ze zich tot slot in als Programmamanager ombuigingen Natuur- en Recreatieschappen.

Tussen 2002 en 2008 werkte Wuijts in diverse rollen voor de gemeente Leiden. Hier begon ze als Programmamanager Grote Stedenbeleid, waarna ze Kwartiermaker Bedrijfsbureau werd. Daarna bekleedde ze achtereenvolgens de functies van Afdelingshoofd Bedrijfsbureau Milieu & Beheer, Kwartiermaker Werkvoorbereiding, Afdelingsmanager Ruimte en Milieubeleid en Kerngroeplid verzelfstandiging Beheer. Voor haar tijd in Leiden had ze verschillende rollen bij meerdere bedrijven, na in 1994 haar carrière te zijn gestart als Projectleider Ingenieursbureau Havenwerken voor de gemeente Rotterdam. 

Hier begon ze na het afronden van haar ingenieursopleiding aan de Haagse Hogeschool, waarbij ze zich richtte op weg- en waterbouwkunde. Ook tijdens haar loopbaan bleef Wuijts studeren. Zo voltooide ze in 1998 aan Avans Hogeschool Breda haar ingenieursopleiding op het gebied van milieutechnologie en behaalde ze datzelfde jaar haar master in Enviromental Quality Management aan de Montford University. Tot slot volgde ze tussen 2002 en 2005 nog een opleiding Bedrijfskunde aan de Open Universiteit. 

Met deze diverse diploma’s op zak en de schat aan professionele bestuurlijke kennis die ze door de jaren heen heeft opgedaan, is het niet verwonderlijk dat Möbius stelt met Wuijts een “strategisch zwaargewicht met veel ervaring bij grote gemeenten” te hebben binnengehaald. “Jo gaat een aanzienlijke bijdrage leveren aan de groei van Möbius”, geeft Wessel-Jan Fijnvandraat, directeur van Möbius Nederland, aan in reactie op haar komst.

Niek Blokland

Naast Wuijts is recentelijk ook Niek Blokland in dienst getreden bij Möbius. Blokland is afkomstig van mténv, een specialist in het bemiddelen van technische en financiële professionals. Hier was hij ruim twee jaar werkzaam als Adviseur bouw en vastgoed. In deze rol was hij verantwoordelijk voor het opzetten en het beheren van een professioneel netwerk van bouwkundigen en opdrachtgevers in de regio west- en zuidwest-Nederland. Ook hield hij zich bezig met de bemiddeling van technisch bouwkundig personeel binnen het netwerk van aannemers, toeleveranciers en onderaannemers en had hij een adviserende rol in de uitbesteding van HR-vraagstukken.

Eerder doorliep hij drie maanden lang een Traineeship IT Resource Consultant bij het in Gouda gevestigde iSense ICT Professionals, een specialist in de ICT-arbeidsbemiddeling. “Mijn taak was om de juiste match te maken tussen kandidaten en klanten”, aldus Blokland. Voor die tijd was hij een half jaar Gradute Intern bij HollandWerkt. Hier deed hij in het kader van zijn afstudeeropdracht onderzoek naar de motieven van werkgevers voor het aannemen van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Dit onderzoek vormde de afronding van zijn master Strategisch Human Resource Management aan de Universiteit Utrecht, waar hij ook zijn bachelor Sociale Wetenschappen voltooide. 

Fijnvandraat laat weten dat Blokland een “jong talent” is en dat hij – na de afgelopen jaren al de nodige relevante werkervaring te hebben opgedaan – zich binnen het adviesbureau de komende tijd gaat doorontwikkelen op het gebied van managementconsultancy.