Möbius faciliteert groei met verhuizing naar groter kantoor in Utrecht

14 november 2017 Consultancy.nl

Möbius heeft zijn zinnen de komende periode gezet op verdere groei. Zo heeft het team zich recent versterkt met young professional Vincent Broeckaert. Om genoeg ruimte te bieden aan haar groeiende personeelsbestand – Möbius is op dit moment actief op zoek naar nieuwe collega’s met een aantal jaren werkervaring – besloot het consultancybureau onlangs te verhuizen naar een nieuw, groter kantoor in Utrecht.

Möbius werd in 1997 opgericht als een spin-off van de Universiteit Gent. De internationale adviesdienstverlener – met ruim 140 consultants werkzaam vanuit kantoren in België, Nederland, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk – hanteert een onderscheidende wetenschappelijke aanpak, waarin intensief met de klant wordt samengewerkt aan het realiseren van organisatieveranderingen. Veel van deze trajecten zijn gericht op gedrags- en cultuurverandering. De klanten van het bureau, dat dit jaar zijn 20-jarig bestaan viert, bevinden zich voornamelijk in de overheidssector, met als voornaamste klantengroep gemeenten.

Recent is Möbius gestart met het doorvoeren van zelfsturing in haar eigen organisatie. Zo is de organisatie overgestapt op cirkels, rollen en verantwoordelijkheden, wat ertoe leidt dat hiërarchie wordt losgelaten en de organisatie wendbaarder in kan spelen op veranderingen. Ook biedt het de medewerkers van de organisatie de kans om werk zinvoller en meer naar eigen talent en interesses in te richten. Consultant Nick ten Brinke, zelf actief betrokken bij het interne project, geeft aan: “Dit concept van zelfsturing geeft iedereen daadwerkelijk de kans om veel autonomie op te pakken en jezelf continu te blijven uitdagen en ontwikkelen naar eigen behoeften."

Möbius Nederland is verhuisd naar Atoomclub Utrecht

Niels van Gunst, consultant bij Möbius, is actief als drijvende kracht voor de doorontwikkeling van de overheidssector. Hij vertelt over zijn werk bij het bureau: “Het mooie van de verandertrajecten die ik op dit moment begeleid, is dat ik met deze projecten echt een maatschappelijke bijdrage kan leveren door dienstverlening voor inwoners en ondernemers makkelijker te maken.” Daarbij is ook voldoende aandacht voor zijn persoonlijke ontwikkeling. “Möbius stelt mij in staat om mezelf, in lijn met mijn eigen ambitie, te ontwikkelen en dit mee te nemen naar projecten om samen met de klant veranderingen van grote aard in gang te zetten”.

Verhuizing

Dat de aanpak van Möbius succesvol is, blijkt onder meer uit de personeelsgroei die het adviesbureau heeft weten te realiseren. In Nederland is het consultancybureau zijn kantoor in IJsselstein recentelijk ontgroeid. Het team telt inmiddels rond de vijftien professionals, wat Möbius heeft doen besluiten om te verhuizen naar een groter pand. De nieuwe Nederlandse vestiging bevindt zich in de Atoomclub Utrecht.

De Atoomclub is een in 2012 ontstaan werkplekconcept waarin bedrijven en zelfstandig ondernemers worden samengebracht in één clubhuis en waarin creativiteit en productiviteit van professionals centraal staan. Naast de Atoomclub in Utrecht, zijn er ook locaties in Amsterdam en Amersfoort waar op deze manier wordt gewerkt en zullen er naar verwachting de komende twee jaar nog minimaal drie locaties hun deuren openen. Over de keuze voor het Atoomclub-concept vertelt Wessel-Jan Fijnvandraat, directeur van het Nederlandse kantoor: “We zitten hier in een dynamische omgeving met meerdere bedrijven, waar we een ruimte huren. Dit past beter bij onze ambitie en biedt ons de mogelijkheid om op deze locatie verder te groeien.”

Groeiambitie

Voor de komende periode richt Möbius zich op het verder uitbreiden van zijn Nederlandse activiteiten. Recent groeide het team al met Vincent Broeckaert, een jonge professional die eerder dit jaar afstudeerde aan de Tilburg University. Hij studeerde Strategic Management met een focus op Strategic Consultancy, en deed reeds tijdens zijn studie werkervaring op als account- en projectmanager bij Natural Talent. Bij de campus recruitment-specialist was hij onder meer verantwoordelijk voor het organiseren, structuren en versterken van bestaande sales-activiteiten en het aantrekken van nieuwe afnemers.

 In de veranderaanpak van Möbius staan mensen en hun gedrag centraal

In zijn groeiambitie richt Möbius zich de komende maanden vooral op het vinden van nieuwe collega’s met een aantal jaren werkervaring (medior consultants) tot aan de medewerkers met zwaardere ervaring (senior profielen). Deze versterking is nodig om te kunnen voldoen aan de groeiende vraag vanuit de overheidssector. De vraag komt voor een belangrijk deel voort uit een nieuwe offering die Möbius recent heeft gelanceerd, gecombineerd met de stevige groeiambitie. Ten Brinke legt uit: “Recentelijk hebben we een kleine twintig interviews uitgevoerd met gemeentesecretarissen en directeuren van gemeenten om met hen stil te staan bij de ontwikkelingen die zij op zich af zien komen. In lijn met deze interviews en met de maatschappelijke ontwikkelingen die we zien, zijn onze diensten gericht op de overheidssector opnieuw samengesteld.”

In deze nieuwe offering is het geloof van Möbius verwerkt dat mensen en hun gedrag centraal moeten staan in iedere verandering. “Ideaal gedrag is uiteindelijk de belangrijkste factor om ideale resultaten te bereiken”, aldus Ten Brinke. Van Gunst vult aan: “Deze factor komt terug in de nieuwe offering en de nieuwe concrete focusgebieden: 1) Het bestaansrecht en toekomstbestendig organiseren van gemeenten 2) het doorvoeren van zaakgericht werken 3) het opzetten van gegevensmanagement en het benutten van beschikbare data 4) het helpen van organisaties bij het innovatiever inrichten van organiseren."

Vacatures

Möbius biedt werknemers de kans om met veel autonomie en vrijheid hun werk zelf vorm te geven in een zelfsturende organisatie. Daarbij is aandacht voor de ontwikkeling van talenten en het realiseren van maatschappelijke impact via de projecten die het bureau uitvoert in de overheidssector. Möbius heeft naar eigen zeggen een gemotiveerd team, met een ondernemende cultuur, waarin collega’s elkaar elke dag uitdagen meer uit zichzelf te halen. Geschikte kandidaten voor de groeiambitie van Möbius beschikken over ervaring in de overheidssector, een ondernemende instelling en sterke netwerkvaardigheden. Geïnteresseerden kunnen voor meer informatie over werken bij Möbius en de sollicitatieprocedure onder meer terecht bij het vacature-overzicht van Möbius op Consultancy.nl.


Profiel
Meer nieuws over
×
×
Accenture ACE Company Adaptif Adlasz Adviesgroep Novius AevesBenefit Anderson MacGyver Andersson Elffers Felix Annalise Arlande Arthur D. Little AT Osborne Atos Consulting Bain & Company Baker Tilly BDO BearingPoint Berenschot Best Value Group Bewegin Bisnez BlinkLane Consulting BluPoint BMC Boer & Croon Management BOLD Bolster Bostec Boston Consulting Group Bright & Company | People Strategy Buitenhuis Advies buro C5 Bvolve Capgemini Invent Cegeka Consulting Cmotions COMATCH Conclusion Count & Cooper CPMview De Issuemakers De Kleine Consultant Deloitte Delta Capita Digital Power Dimensys Ecorys Eden McCallum Energyprofs Enigma Consulting Eurekon EY EY-Parthenon Finext First Consulting Flowant flowresulting Fronteer FTE Groep FTE Improvery Galan Groep GalanNXT Grant Thornton Groenewout Gupta Strategists Gwynt Hamstra & Partners Hogenhouck m&a Hospitality Group Hot ITem House of Performance IG&H Improven innergo INNOPAY Intermedius ITDS Business Consultants Itility JBR JBR Interim Executives Kearney Kirkman Company Korn Ferry KplusV KPMG Kruger Kurtosis KWINK groep Leeuwendaal M3 Consultancy Magnus Marktlink Mazars McKinsey & Company Mercer Merkle METRI Mitopics MLC Mobilee Möbius Monitor Deloitte Morgens MSR Consulting Group NEWCRAFT Ngenious Node1 Oliver Wyman OrangeX Ordina Organize Agile p2 PA Consulting Group Paul Postma Marketing Consultancy People Change PNO Consultants Projective Protiviti Proven Partners Prowareness PwC Quint Quintop Raad van Toekomst RedFoxBlue ResidentieProfs RGP Rijnconsult Riverwise Roland Berger Salvéos Schaekel & Partners SeederDeBoer Sia Partners Significant Groep Simon-Kucher & Partners SiRM Solid Professionals SOLVE Consulting SparkOptimus Staffing MS Strategy& Student Consultancy Group Summiteers Supply Value Symbol Synechron The Next Organization TIC Advisory Trevian Turner TWST TwynstraGudde UMS Group UniPartners UPD Van Oers Corporate Finance Vanberkel Professionals Varrlyn Vasco Consult Vintura VODW Volt Strategy Voogt Pijl & Partners WIN Xebia Yellowtail YGroup YNNO Young Advisory Group YourConnector Zanders Zestgroup